Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Pabeigts 1,2 miljardus vērtais darījums par "AC Milan" iegādi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pabeigts 1,2 miljardus vērtais darījums par "AC Milan" iegādi
Zlatans Ibrahīmovičs. Foto: IMAGO/Nicolo Campo/Scanpix

Amerikas Savienoto Valstu investīciju kapitālsabiedrība "RedBird Capital" pabeigusi darījumu, par 1,2 miljardiem iegādājoties Itālijas čempioni futbolā "AC Milan".

"RedBird Capital" caur tās īpašumā esošo "Fenway Sports Group" pieder virkne sporta klubu visā pasaulē. Vērtīgākie īpašumi ir Anglijas Premjerlīgas vicečempione "Liverpool", Francijas futbola klubs "Toulouse", amerikāņu beisbola klubs Bostonas "Red Sox" un hokeja klubs Pitsburgas "Penguins", kā arī kriketa klubs "Rajasthan Royals".

Starp kompānijas investoriem ir arī basketbola superzvaigzne Lebrons Džeimss, kurš nereti redzams "Liverpool" kreklā. Iespējams, ka tuvākajā laikā viņa garderobi papildinās arī Milānas sarkanmelnās formas.

Vienošanās par "AC Milan" iegādi tika panākta jūnijā, bet tagad darījumam pielikts punkts, un tas novērtēts 1,2 miljardu eiro apmērā. Iepriekš klubs piederēja "Elliott Advisors", kas saglabājusi mazākuma daļu un vietas valdē.

Maijā "AC Milan" pirmo reizi 11 gadu laikā triumfēja Itālijas čempionātā, bet jaunā sezona sākta ar divām uzvarām un diviem neizšķirtiem, iekārtojoties trešajā vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...