Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ramūns Butauts: "Šodien tribīnēs bija VEF īstie atbalstītāji"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ramūns Butauts: "Šodien tribīnēs bija VEF īstie atbalstītāji"
Ramūns Butauts spēlē ar "BCM Gravelines"
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Pēc spēlēs Valensijā visai komandai bija nopietna saruna. Tā palīdzēja savākties jau spēlē ar "Liepājas Lauvām" un otro reizi šodien. Tieši grūtos brīžos komandas īpašības izpaužas visspilgtāk un saliedētība palīdzēja uzvarēt. Taču tas vēl neko negarantē," pēc uzvaras pār Francijas čempionāta līderiem "BCM Gravelines" basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts atgādināja, ka pēc nedēļas ar tiem pašiem pretiniekiem vēlreiz jātiekas izbraukumā.

Uzvara ar rezultātu 77:61 pārtrauca kluba piecu zaudējumu sēriju starptautiskajos turnīros, kā arī bija pirmais vefiešu panākums Eiropas kausa “Last 16” kārtā. Lai kvalificētos ceturtdaļfinālam, joprojām nepieciešamas divas uzvaras, turklāt vēlams viesos pieveikt Čehijas čempionus “CEZ Nymburk”.

Ramūns Butauts pēc uzvaras īpaši uzslavēja skatītājus.

“Mainu tradīciju un vispirms vēlos pateikties skatītājiem par atbalstu,” teica treneris. “Tieši grūtos brīžos saproti, kuri ir tavi īstie atbalstītāji. Draugus iepazīst nelaimē. Jā, viņu nebija daudz, taču esmu ļoti pateicīgs par atbalstu. Zinu no savas pieredzes.”

Butauts atgādināja, ka pirms spēles ar Denkerkas komandu galvenais bija pārvarēt savu nespēju. “Psiholoģiskais noskaņojums komandā nebija labs. “BCM Gravelines” ir Francijas čempionāta līderi, tāpēc viņu gatavību raksturot daudz nav nepieciešams. Zinājām, ka ies grūti, taču parādījām gan komandas sniegumu, gan skaistu spēli. Arī Francijas komanda spēlēja skaisti, godīgi un zaudēja sportiskā cīņā.”

“VEF Rīga” spēlētāji pirmajā puslaikā uzbrukumā izcīnīja 14 atlēkušo bumbu, kas bija vienāds skaitlis ar pretinieku komandas kopā iespēto. Visā spēlē komandas darba rezultāts bija 20 bumbas uzbrukumā un 20 rezultatīvas piespēles.

“Basketbolā nostrādā viss kopā,” komentēja divkārtējais Latvijas čempions Butauts. “Bija gan disciplīna, gan noskaņojums, gan koncentrēšanās. Tieši grūtos brīžos komandas gars izpaužas vislabāk.”

Pirmajā puslaikā savainojumus guva Beilijs un Miledžs. Pirmais samežģīja labās kājas potīti un viņam rīt tiks veikta rentgena pārbaude, savukārt saspēles vadītājs laukumā spēja atgriezties saviem spēkiem. Vai komandā šonedēļ gaidāms vēl kāds papildinājums.

“Tirgū esam visu laiku,” diplomātiski atbildēja treneris. “Ja atradīsim labāku spēlētāju par kādu no esošajiem, mēģināsim pie tāda tikt.”

Otro spēli pēc kārtas labākais vīrs rīdzinieku rindās bija lietuviešu centra spēlētājs Antans Kavaļausks, kurš iemeta 11 no 14 divpunktu metieniem, realizēja vienīgo soda metienu, guva 23 punktus un izcīnīja 8 bumbas zem groziem.

“Visa spēle bija grūta, taču mēs palikām, turoties kopā,” teica basketbolists. “Francijas komanda parādīja daudz talanta, bet paši spējām savākties un izcīnīt uzvaru.”

Viesu trenerim Kristjanam Monšo nebija daudz, ko teikt. “Katru reizi, kad tikām tuvāk par desmit punktiem, nespējām nospēlēt labi un pārņemt iniciatīvu. Vienmēr centāmies veikt izšķirošo izrāvienu, taču visu laiku tas neizdevās, jo spēlējām slikti. Atliek tikai apsveikt pretiniekus ar uzvaru.”

Citi rezultāti

BC Khimki (3-0) 68, BC Donetsk (2-1) 55
Aris BSA 2003 (1-2) 77, ASVEL Basket (0-3) 60
Banvit BK (2-1) 68, Budučnost Voli (1-2) 61
Lokomotiv Kuban (2-1) 70, Benetton Basket (2-1) 71
Lietuvos Rytas (2-1) 86, Alba Berlin (0-3) 75

Kopumā pirmajā aplī vispārliecinošāk startējuši Krievijas (8-1) un Spānijas klubi (3-0), turpretī Francijas klubiem (0-6) nav nevienas uzvaras.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-31 23:12, pirms 12 gadiem
MaLAČI.KA SAVĀCIETIES PĒC VISĀM SAMAZGU tONNĀM

  +1 [+] [-]

, 2012-01-31 23:14, pirms 12 gadiem
var runat ka Butauta speletaji(tas ir ko vins atved)ir velta naudas izmesana.Par Kavalauski sakuma daudzi pasmiknjaja,bet nu puika rada loti labu speli

     [+] [-]

, 2012-01-31 23:17, pirms 12 gadiem
Ramūns Butauts: "Šodien tribīnēs bija VEF īstie atbalstītāji"

Skaidra norāde uz W twitterī.
Slēpts komentārs: Pēdējais Čangals

  +2 [+] [-]

, 2012-02-01 00:18, pirms 12 gadiem
Tribīnēs vispār kāds bija? nez kā frančiem ir spēlēt pie tukšām tribīnēm?

  -1 [+] [-]

, 2012-02-01 00:30, pirms 12 gadiem
Pēdējais Čangals rakstīja: Vai tad par VEF kads fano ? :O
kāda tev starpība, ja jau nefano ko tad lasi vispār rakstus..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-01 17:09, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: bija nepelnītas?
Zaudēja,tāpēc,ka psiholoģiski sadega.Ar negatīvismu vispār nav vērts aizrauties.VEF tāpat cīnījās,bet ne jau katrā spēlē būsi uz Viļņa.Butauts jau teica,ka tā ir komandas sliktākā spēle.