Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

papildināts "Arsenal" pastiprināsies ar Santušu, Paku un, iespējams, Mertezakeru

Agris Suveizda

"Arsenal" pastiprināsies ar Santušu, Paku un, iespējams, Mertezakeru
Andrē Santušs
Foto: AFP/Scanpix

Līdz vasaras transfēru perioda beigām atlicis vien pavisam nedaudz, un komandas steidz papildināties ar pēdējiem spēlētājiem. Paredzams, ka Londonas "Arsenal" tuvākajā laikā noslēgs līgumu ar brazīliešu aizsargu Andrē Santušu, kā arī korejiešu uzbrucēju Čujonu Paku. "Arsenal" rindas varētu papildināt arī Pērs Mertezakers. Tāpat pastiprinājumu meklē vairāki franču klubi, kuru galvenais mērķis ir priekšējās līnijas papildināšana.

Santušs, Paks, Mertezakers – acīmredzot nākamie "Arsenal" spēlētāji

Jau esam vēstījuši, ka "Arsenal" šajā tranfēru periodā atstājuši tādi nozīmīgi spēlētāji kā Fransesks Fabregass, Samirs Nasrī un Gaels Klišī. Klubam sezonas pirmajos mačos bijušas lielas problēmas arī ar savainojumiem un diskvalifikācijām, un skaidrs, ka tuvākajā laikā "Arsenal", lai cerētu uz vietas saglabāšanu UEFA Čempionu līgā arī nākamajā sezonā, būs jāatrod pastiprinājums. Londonas vienība nule jau praktiski vienojusies ar diviem spēlētājiem – Brazīlijas izlases kreisās malas aizsargu Andrē Santušu un Dienvidkorejas izlases uzbrucēju Čujonu Paku. Atliek vien nokārtot formalitātes. Jāatzīmē, ka franču aizsargs Armāns Traorē no "Arsenal" pārgājis uz QPR. 21 gadu vecais spēlētājs noslēdzis trīs gadu līgumu.

Par 28 gadus vecā Santuša, kurš pirms tam pārstāvēja Stambulas "Fenerbahce", iegādi "Arsenal" šķirsies no aptuveni septiņiem miljoniem eiro, savukārt 26 gadus vecā Paka ("Monaco") vērtība tiek lēsta trīs miljonu eiro vērtībā. Atgādinām, ka Pakam sestdien bija jāiziet medicīniskā apskate Francijas čempiones "Lille" rindās, taču korejietis pēdējā mirklī esot pārdomājis un burtiski aizmucis uz Angliju. Par to milzīgu sašutumu izteica "Lille" prezidents Mišels Seidū. Domājams, ka trešais "Arsenal" papildinājums būs Vācijas izlases centra aizsarga Pēra Mertezakera personā. 26 gadus vecais spēlētājs iepriekšējās piecas sezonas pavadīja Brēmenes "Werder" sastāvā. Par Mertezakeru interesējās arī Francijas PSG, kas šodien prezentēs urugvajiešu aizsargu Djego Lugano.

"Newcastle" tiek pie Santona, "City" – vēlas Hārgrīvzu?

Uz Liverpūli aizgājušo Hosē Enriki "Newcastle" aizsardzības kreisajā malā aizstās jaunais itālietis Davide Santons, kurš šodien ieradies no "Inter" un ar Anglijas Premjerlīgas klubu parakstījis līgumu uz pieciem gadiem. Komandas galvenais treneris Alans Pārdjū 20 gadus veco aizsargu nodēvējis kā kvalitatīvu spēlētāju, kurš dod iespējas variēt ar sastāvu aizsardzībā. Transfēra detaļas netiek izpaustas.

Citās pēcpusdienās ziņās no Anglijas tiek apsvērts pēc pagājušās sezonas no "Manchester United" atbrīvotā pussarga Ovena Hārgrīvza pārcelšanās variants pie kaimiņiem "City". Pieredzējušais un traumu vajātais pussargs starpsezonā cītīgi strādāja pie fiziskās sagatavotības uzlabošanas un potenciālajiem darba devējiem sevi reklamēja ar video klipiņu palīdzību.

Par Premjerlīgas pussargiem runājot, Josi Benajuns, visticamāk, paliks Londonā, "Chelsea" nomainot pret "Tottenham". Tādu informāciju izplatījuši Izraēlas mediji. "Chelsea" Benajunu +8 miljonus mārciņu piedāvāja viņa bijušajam klubam "Liverpool" apmaiņā pret Portugāles pussargu Raulu Meirelešu, taču "Liverpool" no šāda varianta atteicās.

Lionas "Olympique" kārtējā savainojumu epidēmija

Vienu no spēcīgākajiem Francijas klubiem Lionas "Olympique" pēdējos gados daudz vajājuši savainojumi, un izņēmums nav arī šīs sezonas sākums. Savainojumu dēļ nevienu oficiālu maču joprojām nav aizvadījuši pussargi Joans Gurkufs un Edersons. Ja Gurkufs turpina rehabilitāciju un salīdzinoši drīz varētu atgriezties laukumā, Edersonam vēl ilgi nāksies iztikt bez spēlēšanas. Sezonas sākumu savainojumu dēļ izlaida arī centra aizsargi Kriss un Džons Mensā.

Mensā drīzumā pamazām varēs atgriezties treniņprocesā, toties Kriss praktiski uzreiz pēc atgriešanās ierindā atkal treniņā guva savainojumu un nespēlēs vienu mēnesi. Tikpat ilgi Lionai nāksies iztikt arī bez viena no līderiem Lisandro Lopesa, kurš tika savainots iepriekšējā mačā pret "Montpellier". Sākotnēji tika lēsts, ka argentīnietim pat varētu būt lauzta potīte, tomēr konstatēts tikai nopietns sastiepums. Sastāva problēmas pirmajos mačos palielināja arī septiņu spēlētāju dalība U-20 Pasaules kausā. Nu viņi ir atpakaļ Lionā, taču divi atgriezās savainoti. Uzbrūkošajam pussargam Klemānam Grenjē jāizlaiž divas nedēļas, toties uzbrucējs Janiss Tafers lūzuma dēļ nespēlēs aptuveni trīs mēnešus.

Lionas "Olympique" šovasar darījumu tirgū bijis ļoti kluss – tikai viens pirkums (centra aizsargs Bakarī Konē), un tas pats situācijas spiests (savainojumi). Tomēr transfēru perioda izskaņā klubā varētu notikt nelielas izmaiņas. Viena no prioritātēm ir balsta pussarga iegāde, tomēr vienoties par 23 gadus vecā Kongo izlases spēlētāja Delvinu Ndingu iegādi no "Auxerre" acīmredzot neizdosies. "Lieta ir slēgta, jo domāju, ka, ja piedāvā to, ko es piedāvāju Osērai, tev vai nu ir Kataras finanses, vai nav nekādas atbildības sajūtas," teica kluba prezidents Žans Mišels Olass. Kā vēsta mediji, piedāvājums, kas nav apmierinājis "Auxerre", esot bijis 12 miljonu (četri no tiem bonusos) eiro vērtībā.

Jau kopš iepriekšējās sezonas beigām tika baumots par iespējamo Lionas "Olympique" kreisās malas aizsarga Alī Sisoko došanos uz Angliju (pats Sisoko arī vēlējās doties prom). Lielu interesi izrādīja "Liverpool", taču tā iegādājās spāni Hosē Enriki, kurš pārstāvēja "Newcastle". Tagad vislielākā interese esot no jau pieminētās "Newcastle", taču Premjerlīgas komandas izteiktais piedāvājums esot divreiz mazāks nekā Liona vēlas iekasēt (ap 15 miljoniem eiro). Tikmēr Lionas klubs panācis vienošanos ar nepilnus 25 gadus veco Muhamadū Dabo. Liona daudzpusīgajam aizsargam aktīvi sekoja līdz arī vēl laikā, kad viņš pārstāvēja "St.-Etienne", taču Dabo pirms gada pārtcēlās uz Spānijas "Sevilla". Pārejas maksa būs 1,5 miljoni eiro.

Erdinčs paliks PSG, Trezegē pārceļas uz AAE

Lai arī "Rennes" bija gatava par astoņiem miljoniem eiro iegādāties PSG uzbrucēju Mevlitu Erdinču un arī pats futbolists izrādīja vēlmi doties uz Rennu, Francijā dzimušais turku izcelsmes spēlētājs tomēr paliks Parīzē. "Esmu sarūgtināts, jo Erdinčs vēlējās nākt. Ar viņu mēs pietuvotos Francijas četriem stiprākajiem klubiem," sacīja "Rennes" galvenais treneris Frederiks Antonetī. "Erdinčs teica, ka vēlējies nākt, taču Parīze neesot viņu laidusi. Žēl, jo varējām piedāvāt tādu spēles laiku, kāda Parīzē viņam nebūs."

"Rennes" turpinās uzbrucēja meklējumus, tāpat kā to joprojām dara "Lille" un "St.-Etienne". "Lille" iespējamo papildinājumu loks ir diezgan plašs – Salomons Kalū ("Chelsea"), Isiars Diā ("Fenerbahce"), Ireneušs Jeļens (brīvais aģents) u.c. Sentetjēnas klubu varētu papildināt marokānis Jusufs Hadži ("Nancy"). Lai arī Marseļas "Olympique" iepriekš sacīja, ka uzbrucēju pirks tikai tad, ja pārdos Lučo Gonsalesu (argentīnietis netiks pārdots), tomēr biklais sezonas sākums (četrās spēlēs trīs neizšķirti un zaudējums) varētu likt mainīt kluba vadības domas. Marseļa esot piedāvājusi piecus miljonus eiro par Turīnas "Juventus" spēlētāju Amauri, taču lielākais šķērslis varētu būt uzbrucēja lielā alga (ap četriem miljoniem eiro).

Pazīstamais franču uzbrucējs Davids Trezegē pagājušo sezonu pavadīja Spānijas "Hercules" rindās, taču šovasar ir jauna kluba meklējumos. Trezegē izteica vēlmi atgriezties dzimtenē, tomēr viņa karjeras nākamā pieturtvieta nebūs vis Francija, bet gan AAE. 33 gadus vecais uzbrucējs, kurš pārstāvējis "Monaco" un 10 gadus pavadījis Turīnijas "Juventus" ar AAE vicečempioni "Bani Yas" noslēdzies viena gada līgumu. Trezegē alga būs 1,7 miljoni eiro, plus bonusi.

Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur...
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News |...

1 2 47 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2011-08-30 15:45, pirms 13 gadiem
tad varbut partraks neveiksmu seriju

  +4 [+] [-]

, 2011-08-30 15:49, pirms 13 gadiem
ssaannddiiss rakstīja: tad varbut partraks neveiksmu seriju
partraks, partraks...

  -1 [+] [-]

, 2011-08-30 15:49, pirms 13 gadiem
Cik labi būtu tikt vaļā no Amauri! Nebūtu tā lielā alga, jau sen būtu pārdots.

     [+] [-]

, 2011-08-30 15:50, pirms 13 gadiem
Džo Kols uz Lille īrē.Dia ar varētu pievienoties jo zinam ka visi tgd pamet Fenerbahce.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-30 15:57, pirms 13 gadiem
Es nesaprotu kādēļ Bayern vēl nav savākusi Mertezakeru. Vismaz nav lasīts par nopietnu interesi. Tā vietā tur spēlēja visādi demiķeļi kuru dēl Bayern neuzvarēja ČL.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-30 15:58, pirms 13 gadiem
protams, Mata, Tiagu un Benzemaa skaneetu labaak, bet vismaz kaut kas...

     [+] [-]

, 2011-08-30 16:01, pirms 13 gadiem
City in shock Hargreaves link - Manchester City...
šis izklausās šokējoši. man liekas ir OK, būs vajadzīgs covers Yaya, kad sāksies Āfrikas kauss. MU kādreiz maksāja 20 mio par viņu, paņemt par brīvu un par mazu algu nemaz nenāktu par ļaunu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-08-30 16:07, pirms 13 gadiem
par Arsenal lasīju, ka Dortmunde pasūtījusi viņus ar 40 mio bidu (kaut kas neticams Vengeram) par Goetze. šī brīža pirkumi neko pārliecinoši neizskatās, bet ir labāk nekā nepirkt neko.

  -2 [+] [-]

, 2011-08-30 16:09, pirms 13 gadiem
Makūns pārceļas uz Olympiakos. Hmm.. laikam grieķu dūži futbolā ir izturīgāki pret krīzi nekā basketbolā.

     [+] [-]

, 2011-08-30 16:09, pirms 13 gadiem
lasīju, ka grib mainīt Bonučī pret Alvesu no Zenit, ko domā?
[quote hose_girtinho]
Cik labi būtu tikt vaļā no Amauri! Nebūtu tā lielā alga, jau sen būtu pārdots.

     [+] [-]

, 2011-08-30 16:15, pirms 13 gadiem
Nu vismaz kaut kas savadak izpardodot visus savus pleymakerus ir gruti uz kaut ko pretendet. Nu vispar jau beidzot arsenal vareja atvert plasak savu macinu jo par transferiem jau vini loti solidus ciparus dabuja. Bet nu Arsenal ar savu sikstulu politiku laikam neparko nemaksas lielu naudu par kadu speletaju.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-30 16:20, pirms 13 gadiem
septembris rakstīja: par Arsenal lasīju, ka Dortmunde pasūtījusi viņus ar 40 mio bidu (kaut kas neticams Vengeram) par Goetze. šī brīža pirkumi neko pārliecinoši neizskatās, bet ir labāk nekā nepirkt neko.
Beidz! Mertezakers ir stabila Vācijas izlases vērtība. Santuš jau ar nav nekāds peramais zēns. Nesaprotu kapēc Arsenal ir vajadzīgs Paks. Viņiem taču jau ir Šamaks ,van Persie, Bentners Gerviniho, ja vajag tad arī Aršvins var spelet par uzbruceju

  +1 [+] [-]

, 2011-08-30 16:26, pirms 13 gadiem
zogs rakstīja: Beidz! Mertezakers ir stabila Vācijas izlases vērtība. Santuš jau ar nav nekāds peramais zēns. Nesaprotu kapēc Arsenal ir vajadzīgs Paks. Viņiem taču jau ir Šamaks ,van Persie, Bentners Gerviniho, ja vajag tad arī Aršvins var spelet par uzbruceju
Mertezakeru viņi vēl nav nopirkuši. bet jā salīdzinot ar pašreizējiem aizsargiem viņš ir superzvaigzne uz viņu fona. Te Will Korean superstar Park Chu-Young fit in at... laba analīze par Paku, vislabāk man patīk punkts pie mīnusiem Still hasn't done his two years mandatory military service in Korea

     [+] [-]

, 2011-08-30 16:28, pirms 13 gadiem
septembris rakstīja: Still hasn't done his two years mandatory military service in Korea
Tieši dienesta dēļ Paku neviens negrib ņemt. Reāli viņa cenai būtu jābūt krietni lielākai pat par tiem sešiem miljoniem, ko Monaco gribēja izspiest no Lilles, nerunājot nemaz par pašreizējo cenu. Beigās LOSC piekrita dot trīs, plus vēl divus, ja viņš noteiktā laika posmā nedotos uz armiju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-08-30 16:46, pirms 13 gadiem
njā.... ja pareizi atceros šīs valsts izlasi par sliktu spēli PČ nosūtīja uz piespiedu darbiem vēl izskatās, ka ar šo transfēru Arsenal varēs labi ietirgot krekliņus Korejā, lai gan neesmu pārliecināts cik daudz Korejā tiek tirgoti Angļu klubu krekliņi (ne viltojumi)
Agris Suveizda rakstīja: Tieši dienesta dēļ Paku neviens negrib ņemt. Reāli viņa cenai būtu jābūt krietni lielākai pat par tiem sešiem miljoniem, ko Monaco gribēja izspiest no Lilles, nerunājot nemaz par pašreizējo cenu. Beigās LOSC piekrita dot trīs, plus vēl divus, ja viņš noteiktā laika posmā nedotos uz armiju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-08-30 16:54, pirms 13 gadiem
septembris rakstīja: njā.... ja pareizi atceros šīs valsts izlasi par sliktu spēli PČ nosūtīja uz piespiedu darbiem vēl izskatās, ka ar šo transfēru Arsenal varēs labi ietirgot krekliņus Korejā, lai gan neesmu pārliecināts cik daudz Korejā tiek tirgoti Angļu klubu krekliņi (ne viltojumi)
Tu jauc Dievidkoreju ar Ziemeļkoreju(viņus nosūtija piespiedu darbos un,manuprāt, treneri pat izmeta no galvenas partijas par neslvas celsanu valstij)

     [+] [-]

, 2011-08-30 17:05, pirms 13 gadiem
septembris rakstīja: njā.... ja pareizi atceros šīs valsts izlasi par sliktu spēli PČ nosūtīja uz piespiedu darbiem vēl izskatās, ka ar šo transfēru Arsenal varēs labi ietirgot krekliņus Korejā, lai gan neesmu pārliecināts cik daudz Korejā tiek tirgoti Angļu klubu krekliņi (ne viltojumi)
Nejauc Ziemeļkoreju ar Dienvidkoreju.

  +3 [+] [-]

, 2011-08-30 17:21, pirms 13 gadiem
Kapec Paks?........J.Y.Park
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-08-30 18:24, pirms 13 gadiem
Diez vai šie transfēri glābs. Labajā malā bekaps prasās, Dženkinsons ir apsmiekls, nevis futbolists. Centrā pārītis kadru noderētu pussargu līnijā. Vai Arsēns paspēs to visu paveikt pa dažām dienām? Arsēna kuģis turpinās dreifēt dziļāk okeānā

  -1 [+] [-]

, 2011-08-30 18:35, pirms 13 gadiem
Skat, kāda peripētijas un intrigas ap Omskas Gazmjas līmeņa uzbrucēju - pik pu čaku.

Mērte gan varētu bombīt pārī ar Fermālenu, bet tā kā otrais ir mīkstulis un pa lazareti vien ņemās - tur arī nekas nesanāks.

Taču turpināsim sekot Arsēna kuģa liktenim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-08-30 19:10, pirms 13 gadiem
septembris rakstīja: lasīju, ka grib mainīt Bonučī pret Alvesu no Zenit, ko domā?
Man nav noteikta viedokļa šajā jautājumā. Lai jau Konte dara kā uzskata par labāku. Man vispār nepatīk, ja Itālijas izlases spēlētājus apmaina pret ārzemniekiem. Alvešs man vairāk atgādina kaut kādu mežoni, tāpēc grūti teikt, cik līdzvērtīga būtu šāda maiņa. No otras puses viņš ir pieredzējušāks par itālieti. Ja Kjelīni spēlēs kreisajā malā, tad tiešām dotu priekšroku portugālim.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-30 19:12, pirms 13 gadiem
gascoigne rakstīja: Lūzeri mēģina piesaistīt vēl dažus lūzerus
Skaidrs, kā Tu novērtē angļu futbolu

  +1 [+] [-]

, 2011-08-30 19:15, pirms 13 gadiem
Runājot par mežoņiem...
Bruno Alves Defence Techniques
- YouTube

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-08-30 19:40, pirms 13 gadiem
Budenjūns rakstīja: Čalis bišk augstu uzlēca.
Tak nē. Tas ir viņa firmas "prijoms" Čalis tiešām šķiet trenējies kaut kādās austrumu cīņās

     [+] [-]

, 2011-08-30 19:41, pirms 13 gadiem
lasīju, ka ir izteikušu piedāvājumu par Maludā. nez, kkā negribas, lai viņš pāriet uz Arsenal.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-30 19:44, pirms 13 gadiem
septembris rakstīja: City in shock Hargreaves link - Manchester City...
šis izklausās šokējoši. man liekas ir OK, būs vajadzīgs covers Yaya, kad sāksies Āfrikas kauss. MU kādreiz maksāja 20 mio par viņu, paņemt par brīvu un par mazu algu nemaz nenāktu par ļaunu.
Skysports.com understands Man City are lining up a shock move for former Man United midfielder Owen Hargreaves...

...In other news the city physio has hung himself.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-30 20:51, pirms 13 gadiem
555 rakstīja: protams, Mata, Tiagu un Benzemaa skaneetu labaak, bet vismaz kaut kas...
Tjagu nebūtu slikti, bet ofensīvie/centra pussargi nav prioritāte. Jau 2 gadus vajag kādu līdzvērtīgu Songam vai labāku.
Par Matu toč škrobe, kaut kāds ļevais punkts viņam ar to release clause kontraktā, parasti tak spēkā uz visu kontrakta darbības laiku. Enivei, nožīdojās paši atkal. Cirks.
A par Benzīnu - kurā brīdī Reāls viņu vispār taisījās laist kaut kur prom? Kopš tā momenta, kad netika izmantota opcija iegādāt Adi, bija skaidrs, ka ne1 no saviem straikeriem Maurs neatdos.

     [+] [-]

, 2011-08-30 23:49, pirms 13 gadiem
Tagad, kad Chelsea ieguva Matu, nav brīnums, ka kādam no uzbrucējiem jādodas prom uz īri. Stoke tādā veidā tikuši pie lieliska papildinājuma. Redzēsim, ko jaunais beļģis iespēs Premjerlīgā. Šogad patīk arī Ņūkāslas papildinājumi. Tagad pirmais ne-francūzis... Santons pērn Inter rindās debitēja spoži, tad kaut kā mazliet pieplaka tas spožums. Katrā ziņā būs interesanti redzēt vinu Anglijā.

Pats interesantākais, vai Arsenal steigā iegūtie spēlētāji spēs līdzēt... Visu vasaru tik pat kā klusēts un tagad papildinājumi pēc neveiksmīgajiem mačiem. Neslikti spēlētāji, sevišķi jau Mertezakers, bet redzēsim, vai ar to būs līdzēts.
1 2 47 komentāri