Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Nolaupītais Meksikas izlases futbolists izglābts un atguvis brīvību

Rolands Eliņš

Nolaupītais Meksikas izlases futbolists izglābts un atguvis brīvību
Alans Pulido (ar nosaitēto roku) pēc atgriešanās brīvībā
Foto: AFP/Scanpix

Meksikāņu futbolists Alans Pulido tika izglābts tikai nepilnu diennakti pēc nolaupīšanas Meksikas ziemeļaustrumu reģionā. Ar viņa veselību viss kārtībā, bet sīkāku informāciju par atbrīvošanas operāciju Meksikas varas iestādes nesniedz.

Meksikas futbola sabiedrību vakar satrauca ziņas par Alana Pulido vardarbīgo nolaupīšanu. Viņš tika nolaupīts sestdienas naktī, kad viņš kopā ar savu draudzeni mašīnā atstāja saviesīgu pasākumu. Viņu mašīnu aplenca vairākas citi transportlīdzekļi, un seši maskās tērpti cilvēki ar spēku aizveduši Pulido prom.

Viņa glābšanā iesaistījās Meksikas policija un valsts drošības spēki. Par Pulido atbrīvošanas gaitu un apstākļiem komentāri pagaidām netiek sniegti. Pats Pulido savukārt pēc atbrīvošanas pie policijas iecirkņa norādīja vietējiem medijiem, ka ar viņu viss kārtībā un viņš jūtas labi. Tiesa, 25 gadus vecā futbolista roka bija nosaitēta.

Pulido bija Meksikas izlases sastāvā 2014. gada Pasaules kausa finālturnīrā, taču šovasar paredzētajā „Copa America” turnīrā viņš nepiedalīsies, jo neiekļuva sastāvā. Viņš šosezon pārstāvēja Grieķijas slaveno komandu „Olympiakos” un tās rindās guva sešus vārtus.

Tamaulipasas reģions ir viens no vardarbīgākajiem visā Meksikā. Štata gubernators paziņoja, ka šobrīd svarīgākais ir Pulido drošība un veselība un tieši tas arī ticis panākts. Lai cīnītos ar noziedzīgo karteļu darbību šajā reģionā, Meksikas valdība Tamaulipasā nesen ievedusi papildus varas iestāžu pārstāvjus. Valdība savos ziņojumos norāda, ka vidēji gada laikā Meksikā tiek nolaupīti apmēram 1000 cilvēki, taču dažādas cilvēktiesību organizācijas lēš, ka patiesais nolaupīšanu skaits varētu būt pat desmit reizes lielāks.

Izmantotie resursi:
Alan Pulido: Seized Mexico footballer freed -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-30 15:42, pirms 8 gadiem
Cilvēku nolaupīšana Meksikā ir viens no biznesa paveidiem.

Tiešām???

     [+] [-]

, 2016-05-30 15:52, pirms 8 gadiem
Kad biju mazs, sapnis bija nokļūt Meksikā! Tagad sapnis ir noteikti tur nenokļūt

     [+] [-]

, 2016-05-31 20:12, pirms 8 gadiem
Daži ir vienlīdzīgāki. Parastos nolaupītos Serhio un Antonio neviens īsti meklēt Meksikā negrasās.