Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: ASV izlase Londonā var paklupt, bet ne pakrist

Viedoklis: ASV izlase Londonā var paklupt, bet ne pakrist
Lebrons Džeimss un Kobe Braients pirms četriem gadiem Pekinā tika pie zelta medaļām. Vai Londonā notiks tas pats?
Foto: AFP

Šodien ar sešiem mačiem tiks uzsākts XXX Vasaras Olimpisko spēļu basketbola turnīrs, kas noslēgsies 12. augustā. Par neapšaubāmu turnīra favorīti tiek uzskatīta ASV izlase, kura pirms četriem gadiem nezaudēja nevienā mačā, aizraujošā finālspēlē pieveicot Spānijas izlasi. To,vai ASV izlase arī šoreiz pieveiks visus pretiniekus, uzzināsim turnīra gaitā, tomēr ir skaidrs, ka amerikāņiem uzvaras neviens nedāvinās.

Lielākās bažas, kas valda ASV izlases iekšienē, ir saistītas ar centra spēlētāju trūkumu pašreizējā izlases modelī. Arī komandas līderis Kobe Braients ir nobažījies par problēmām garajā galā, jo pašreiz izlasē ir tikai viens nominālais centra spēlētājs Taisons Čendlers, kurš tika atzīts par aizvadītās sezonas Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) Gada labāko aizsardzības spēlētāju. Jā, Čendlers ir lielisks aizsardzībā, tomēr uzbrukumā viņš nespēj demonstrēt veiksmīgu sniegumu visa mača gaitā, tādēļ lielu spēles daļu ASV izlasei laukumā nākas cīnīties ar sastāvu, kurā nav neviena nominālā centra. Pavasarī, kad tika nosaukts paplašinātais ASV izlases kandidātu saraksts, centra spēlētāji Dvaits Hovards un Endrjū Bainams arī tika iekļauti sastāvā, tomēr Hovardam pēc regulārās sezonas noslēguma tika veikta muguras operācija, savukārt Bainams atteicās izlasē spēlēt sezonas laikā iekrāto savainojumu dēļ, kurus vasarā vēlas sadziedzēt.

Centra spēlētāju iztrūkumu ASV cenšas kompensēt ar ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā un aktīvu perimetra aizsardzību, kad visi trīs ārējās līnijas spēlētāji aktīvi darbojas, neļaujot pretinieku komandas ārējās līnijas spēlētājiem brīvi iespēlēt bumbu groza apakšā centra spēlētājam, kuram bieži vien ir auguma pārsvars pret Karmelo Entoniju vai Lebronu Džeimsu. Nav jau arī tā, ka ASV izlases sastāvā ir tikai izteikti aizsargi vai uzbrucēji, jo izlases divpadsmitniekā ir arī 208 centimetrus garais Entonijs Deiviss, kuru ar kopējo pirmo numuru 2012. gada NBA draftā izvēlējās Ņuorleānas “Hornets”, tomēr Deiviss 19 gadu vecumā, lai arī ir fiziski spēcīgs un atlētisks, vēl nevar nospēlēt vairāk par 10 līdz 15 minūtēm vienā līmenī, jo viņam pietrūkst tik augsta līmeņa maču pieredzes. Tāpat arī Kevins Lavs, kurš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem spēka uzbrucējiem NBA, var spēles epizodēs nospēlēt kā centrs, ja situācija to pieprasa, taču Lava stiprākā puse noteikti nav spēle groza apakšā.

Pārbaudes cīņās bez zaudējumiem

ASV izlase sagatavošanās ciklā pirms Londonas Olimpiskajām spēlēm kopumā izvadīja piecas pārbaudes spēles, kurās tika izcīnītas piecas uzvaras. Tika sagrautas Dominikānas Republikas un Lielbritānijas izlases, kā arī apspēlēta Brazīlija un Spānija. Vislielākā intriga līdz pat mača izšķirošajai minūtei saglabājās spēlē pret Argentīnas izlasi, kura tika pieveikta ar 86:80. Maču pret argentīniešiem ASV uzsāka vareni, realizējot vairākus tālmetienus, tomēr spēles gaitā spēlētāji mazliet nomierinājās, tādēļ Argentīnas līderi Luiss Skola, Emanuels Džinobili un Karloss Delfīno izmantoja amerikāņu atslābuma brīdi, tomēr tuvāk par četriem punktiem mača izskaņā argentīnieši netika.

Amerikāņi, kuri paši apzinās, ka nav neuzvarami, sagatavošanās ciklā aizvadītajos mačos pret Brazīliju, Argentīnu un Spāniju varēja pārliecināties, ka, atdodot iniciatīvu pretinieku komandai, var sanākt ziepes, jo Spānijas un Argentīnas rindās ir augstākā līmeņa basketbolisti ar lielu NBA pieredzi, kuri var iemest brīvus metienus, ja viņiem tos ļauj izmest, un var gūt grozus ar caurgājieniem, ja amerikāņi nesaskaņoti darbojas aizsardzībā.

ASV cīnīsies A apakšgrupā

ASV izlase Olimpisko spēļu basketbola turnīra priekšsacīkšu kārtā A apakšgrupā cīnīsies pret Argentīnas, Francijas, Lietuvas, Nigērijas un Tunisijas izlasēm. Ja, visticamāk, Nigērijas un Tunisijas izlases tiks pieveiktas bez lielām problēmām, tad daudz sīvākas cīņas būs pret Argentīnas, Francijas un Lietuvas izlasēm.

Tieši pirmais apakšgrupas mačs pret Franciju var izrādīties ļoti saspringts, jo neapšaubāmi, ka abu komandu spēlētāji būs satraukti, un šo pirmā mača satraukumu varētu savā labā izmantot francūži ar Toniju Pārkeru priekšgalā. No ASV izlases visi gaidīs uzvaru un skaistu spēli atklāšanas cīņā, tomēr, ja Francijai izdosies labs mača sākums, amerikāņi varētu sākt nervozēt un pārlieku daudz uzbrukt grozam no tālās un pustālās distances. Bez šaubām, ka ar viena Pārkera pūlēm būs par maz, lai Francija izrādītu ļoti cienīgu pretestību ASV izlasei, tādēļ ļoti labā līmenī jānospēlē arī Nikolā Batūmam un Borisam Diāvam.

Paklupt ASV izlase noteikti var šajā olimpiādē, un tas varētu notikt priekšsacīkšu pēdējās kārtas mačā pret argentīniešiem, kuri jau pieminētajā pārbaudes mačā izrādīja sīvu pretestību. Tajā mačā daudz kas būs atkarīgs no mača sākuma. Ja argentīnieši redzēs, ka ir reāla iespēja uzvarēt, tie noteikti cīnīsies par uzvaru mačā līdz pēdējai sekundei, taču, ja pirms pēdējās ceturtdaļas ASV būs iekrājusi ievērojamu pārsvaru, argentīnieši labāk pataupīs spēkus ceturtdaļfināla mačam.

Galvenais pretinieks amerikāņiem ir paši amerikāņi, jo ASV izlasē spēlē divi pašreiz pasaulē labākie spēlētāji Lebrons Džeimss un Kevins Durants, kuri spēj būt neapturami uzbrukumā. Neaizmirsīsim arī izlases vecāko dalībnieku, 33 gadus veco Kobe Braientu, kuram šī būs pēdējā olimpiāde, tādēļ Kobe noteikti vēlēsies beigt karjeru izlasē ar izcīnītu zelta medaļu un, ja būs nepieciešams, uzņemsies spēli uz sevi maču izšķirošajos brīžos. Jā, ASV ir problēmas garajā galā, tomēr ar ātru pāreju un labi saskaņotu darbu aizsardzībā amerikāņi var būt neapturami. Vai tiešām amerikāņi arī būs neapturami un neuzvarami, to uzzināsim jau tuvāko divu nedēļu laikā.

ASV izlase Londonas olimpiādē

PozīcijaSpēlētājsVec.klubs
AizsargsKobe Braients33Lakers
AizsargsDžeimss Hārdens22Thunder
AizsargsKriss Pols27Clippers
AizsargsRasels Vestbruks23Thunder
AizsargsDerons Viljamss28Nets
UzbrucējsKarmelo Entonijs28Knicks
UzbrucējsKevins Durants23Thunder
UzbrucējsAndrē Igudala2876ers
UzbrucējsLebrons Džeimss27Heat
UzbrucējsKevins Lavs23Timberwolves
CentrsEntonijs Deiviss19Hornets
CentrsTaisons Čendlers29Knicks

ASV valstsvienības kalendārs Londonā

DienaLaiksSpēle
29.0716:30ASV – Francija
01.0800:15Tunisija – ASV
03.0800:15ASV – Nigērija
04.0816:30Lietuva – ASV
07.0800:15Argentīna – ASV
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-29 13:06, pirms 12 gadiem
Parasti visi domā kas notiku,ja tik spēcīga komanda nonāktu sīvā cīņā vēl pēdējās minūtēs,bet šai komandai ir Kobe un vēl pāris labi noslēdzēji,tā kā neredzu iespēju šai komandai zaudēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-29 13:34, pirms 12 gadiem
Ja garajā galā vēl būtu Hovards, tad būtu pavisam skaisti, bet nu ir ideāli arī kā ir. Visu izsaka 1.01

  -2 [+] [-]

, 2012-07-29 13:38, pirms 12 gadiem
Pag a kur Grifins?? Vai tad viņš ar nebij paņemts?

  +2 [+] [-]

, 2012-07-29 13:46, pirms 12 gadiem
jocker rakstīja: Pag a kur Grifins?? Vai tad viņš ar nebij paņemts?
Griffins savainoja celi. Nespēlēs OS.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-29 13:49, pirms 12 gadiem
Lielākais zaudējumu iemesls varētu būt nevis C trūkums, bet egoisms un vēlēšanās izvilkt maču katram individuāli!

  +2 [+] [-]

, 2012-07-29 13:56, pirms 12 gadiem
klicko777 rakstīja: kur neta vares redzet sito speli???
nu beidz, kur tik nevarēs redzēt.. man liekas ka visās iespējamajās lapās, kur rāda strīmus būs iespējams..

  -1 [+] [-]

, 2012-07-29 15:26, pirms 12 gadiem
Apnikuši jau šitie "viedokļi", kur pārsvarā tukšu faktu izklāstījums, bet no patiešām viedokļa - ne miņas!
Paldies autoram par "viedokli" - bez viņa "viedokļa" tak mēs nekad nezinātu, ka USA izrādās spēlēšot bez centriem.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-29 15:27, pirms 12 gadiem
klicko777 rakstīja: kur neta vares redzet sito speli???
sportlemon.tv pameklē vai livetv.ru, tur noteikti būs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-29 16:05, pirms 12 gadiem
irbiite86 rakstīja: Puishi, es veeroshu speeli shodien un iemetiishu kaadu rezumee komentaaros, gaidiet!
Ohoo ta jau pa TV moš tevi parādīs Ja kāds kratīsies ar visiu iespējamo Lebrona fanu atribūtiku tad zināšu ka tu

     [+] [-]

, 2012-07-29 16:37, pirms 12 gadiem
Vai tiešām viņi arī tādi - apturami un neuzvarami - būs, to uzzināsim jau tuvāko divu nedēļu laikā.

Kas tas tāds ir?

  -1 [+] [-]

, 2012-07-29 17:02, pirms 12 gadiem
Kāpēc tekstā liek Kobe, bet tabulā ir Kobī? Kā var vispār izlocīt ārzemnieku Vārdus?

     [+] [-]

, 2012-07-30 09:55, pirms 12 gadiem
Cerēsim, ka klups viņi tikai vienreiz, un tas būs finālā!

     [+] [-]

, 2012-07-30 19:09, pirms 12 gadiem
Es domaaju ka argentiina uzvarees USA