Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Milan" 2014. gadā cietusi zaudējumus 91 miljona vērtībā

Rolands Eliņš

"Milan" 2014. gadā cietusi zaudējumus 91 miljona vērtībā
Adriano Galjāni
Foto: FLAVIO LO SCALZO/AGF/SIPA/Scanpix

Itālijas futbola klubs "Milan" publiskojis aizvadītā gada finansiālos rādītājus, kuros redzams, ka ciesti zaudējumi 91.3 miljona eiro apmērā.

"Milan" pagājušajā sezonā palika tikai astotajā vietā A Sērijā un atlaida divus trenerus - Masimiljāno Alegri un viņa pēcteci Klarensu Zēdorfu. Tas lika palikt ārpus Čempionu līgas un Eirokausiem vispār, un tieši šo apstākli kluba prezidents Adriano Galjāni nosaucis par milzīgo finansiālo zaudējumu galveno iemeslu.

"Ieņēmumu un izdevumu bilance 2014. gadā atbilst normai," uzrunā kluba valdei sacīja Galjāni. "Zaudējumi ir 91,3 miljoni, taču ierastajos apstākļos tie būtu tikai 46,6 miljoni. Pie lielajiem zaudējumiem noveda divi apstākļi - neiekļūšana Čempionu līgā un "Fininvest" pārmaiņas."

"Fininvest" ir kluba galvenais sponsors un Silvio Berluskoni īpašums, taču kopš 2013. gada vairs nesaņem īpašas nodokļu atlaides, ko uzsvēra arī Galjāni savā uzrunā. Tāpat arī tika norādīts, ka visa bijušā trenera alga, kas bijusi paredzēta līdz par 2016. gadam, ieskaitīta jau 2014. gada atskaitē.

"Fininvest" piekritusi segt visus kluba zaudējumus un kompensēt zaudējumus arī citiem akcionāriem. Šobrīd "Milan" ir tikai desmitajā vietā A Sērijā un cerēt uz Čempionu līgu nevar arī nākamajā sezonā, savukārt Berluskoni 29 gadus ilgušās kluba vadības ēras beigas var pienākt jau pavisam drīz, jo šajās dienās Milānā ieradies potenciālais kluba pircējs Bē Taehbols, kurš tiksies ar Berluskoni arī šodien.

Izmantotie resursi:
La Gazzetta dello Sport - News in tempo reale...
Goal.com

  +1 [+] [-]

, 2015-04-29 12:28, pirms 9 gadiem
Berluskoni laiks ir pagājis
nelauzies un tirgo nost, varbūt kāds varēs atjaunot 80/90-to gadu slavu

     [+] [-]

, 2015-04-29 17:49, pirms 9 gadiem
Saskaņā ar FFP loģiku, viņus vajadzētu tagad vēl sodīt ar kādu 50 m sodu...

     [+] [-]

, 2015-04-29 22:15, pirms 9 gadiem
septembris rakstīja: Saskaņā ar FFP loģiku, viņus vajadzētu tagad vēl sodīt ar kādu 50 m sodu...
FFP attiecas tikai uz tām komandām, kas piedalās Eirokausos. Pārējie, kamēr nespēlē Eiropā, drīkst tērēt, cik tik sirds kāro.