Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1468, Did:0, useCase: 3

Zaudētāju psiholoģija

Zaudētāju psiholoģija
Uz dēļiem var nonākt katrs, taču jautājums - kā tas notiek
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Kā basketbolā iespējams zaudēt, pirms pēdējās ceturtdaļas atrodoties vadībā ar 72:48? Savā laukumā! Izrādās, ir iespējams. Kā tas darāms, šovakar parādīja "Ventspils".

Nav tā, ka "Ventspils" šosezon būtu baigā bēdu ieleja. Tieši otrādāk - vairāk pārsteigusi tieši pozitīvā ziņā. Šāvakara 77:78 pret leišu "Rūdupi" ir komandas tikai otrais zaudējums oficiālās spēlēs, un varbūt pēc pāris mēnešiem emocijas būs nosēdušās, bet atmiņas - jau tiktāl apputējušas, ka tas liksies gana labs rezultāts. Galu galā, pret ULEB Eiropas kausa komandu, un spēlējot bez pāris svarīgiem spēlētājiem ierindā. Taču, kā teiktu Godmanis: "Bet!..." Ņemot vērā spēles gaitu, apstākļus un situāciju, šāda pēdējā ceturtdaļa un šāds iznākums - tā vienkārši ir nolaidība! Pamatīga pļauka komandas pašcieņai, ko nevar vērtēt tikai vienas spēles kontekstā.

Varbūt pat vēl kas vairāk. Kā reizi vakar sanāca garāka saruna ar "Ventspils" treneri Gundaru Vētru. Uzslavas par labu sezonas sākumu viņš bija gatavs pieņemt tikai daļēji, godīgi atzīstot - cik tad mums bijis to maču, pirms kurām runāt par to, ka iznākums varētu arī nebūt pozitīvs. Tāpat - nebija gatavs priecāties arī par cienīgo cīņu pret ukraiņu "Azovmash". "Piecas minūtes pirms atbildes mača beigām Mariupolē, kad rezultāts bija neizšķirts, man radās sajūta, ka viņi īsti nezina, kā mūs uzvarēt. Savukārt mēs neticējām! Šķiet, spēlētāji nespēja noticēt, ka var uzvarēt šo spēli. Man šķiet, ka tas beigu beigās bija tas galvenais iemesls, kāpēc zaudējām..."

"Pieredzes trūkums, nepārliecība," treneris meklēja objektīvus iemeslus, taču atcerējās arī kādus mums ne visai glaimojošus vērtējumus no malas. "Negribas atkal piesaukt vārdus, ko pērn pateica Kurtinaitis - par zaudētāju psiholoģiju -, taču... Domāju, tāda lieta pastāv, un nevaru viņam par to nepiekrist. Tā ir lieta, kas jālauž - tādās spēlēs vispirms ir jātic, ka vari uzvarēt, un tikai tad var to izdarīt. Tajā brīdī, kad spēle ir jāpaņem - tad tā ir jāpaņem!" Diemžēl, šāvakara spēle parādīja, ka spēle Ukrainā Ventspils spēlētājiem nebija tikai tāds negadījums.

Varbūt Jānim Strēlniekam, Artūram Bērziņam vai Mārtiņam Meieram telefona kontaktos kopš vasaras aizķēries Mārtiņa Martinsona numurs - spriežot pēc atsauksmēm, šis vīrs paveica labu darbu, lai palīdzētu sakārtot izlases spēlētāju prātus. Ventspilj noderētu...

Slēpts komentārs: pinta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-28 22:16, pirms 13 gadiem
Nu centri nav līmenī, thats all.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-28 22:20, pirms 13 gadiem
Onslovs rakstīja: Nu centri nav līmenī, thats all.
Strēlnieks 4/4 uz līdzenas vietas kļūdījās vairākas reizes, jāuzdod šāds jautājums- vai viņa vilciens jau nav aizgājis?

  +4 [+] [-]

, 2011-10-28 22:26, pirms 13 gadiem
Perfekts raksts. Kā naglai uz galvas, gluži manas domas. Gribētos, lai BKV džeki arī šo izlasa...

  -4 [+] [-]

, 2011-10-28 22:34, pirms 13 gadiem
super, piemin kaut kādu Martinsonu, bet nepasaka kādā sakarā, cik var saprast psihologs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-10-29 00:07, pirms 13 gadiem
Pipars_Oksiks rakstīja: Sorry,bet BK Ventspils spēlētājiem gluži vnk nav meistarības! Nu super tizla spēle,ko tur vēl lai saka!
Noturēt to, kas ir jau rokā - tā ir daļa no meistarības.

  +7 [+] [-]

, 2011-10-29 00:40, pirms 13 gadiem
Absolūta necieņa pret skatītājiem! Saņem lielas algas salīdzinot ar līdzjutēju algām ,un tad nevar nokapāt dažas spēles līdz galam savu skatītāju priekšā.(Cik tad BKV vispār ir spēles ar normāla līmeņa pretiniekiem šogad!) Jāapbrīno tie naudas devēji basketbolā, ka gadiem nevar nomenedžēt tādas līgumattiecības ar darba ņēmējiem, lai tie profesionāli atstrādātu savu algu katrā spēlē.
Kāds psihologs?! Nekas nav iedarbīgāks par finansiālām svirām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-29 13:59, pirms 13 gadiem
Tas tomēr ir kauna traips visai komandai treneri ieskaitot.