Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas debitante "Cardiff City" atlaiž galveno treneri Makeju

Andrejs Siliņš

Premjerlīgas debitante "Cardiff City" atlaiž galveno treneri Makeju
Malkijs Makejs
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgā spēlējošā Velsas futbola kluba "Cardiff City" vadība piektdien nolēma oficiāli no pienākumiem atbrīvot komandas galveno treneri Malkiju Makeju, kur'pavasarī aizveda Kārdifas komandu līdz triumfam Anglijas Čempionātā.

Pavasarī "Cardiff City" ar 25 uzvarām 46 spēlēs un 87 punktiem pārliecinoši triumfēja Anglijas Čempionātā un pirmo reizi pēc 51 gada pārtraukuma nodrošināja atgriešanos Anglijas augstākā līmeņa turnīrā. Debija Premjerlīgā (iepriekš Kārdifai spēlējot elitē, Premjerlīga vēl nebija izveidota) gan sanākusi smaga. 18 spēlēs izcīnīti 17 punkti, un tabulā tas dod vien 16. pozīciju, pie tam 18. vietā (18.-20. vieta sezonas izskaņā izkritīs) esošajai "Fulham" ir tikai par punktu mazāk.

"Pārāk daudz netīrās veļas mazgāts publiski, bet, uzsvēršu, to nedarīju es," iemeslu šķirt darba attiecības ar treneri Makeju skaidroja kluba malaiziešu miljardieris Vincents Tans. "Pēdējo mēnešu laikā saražots labi daudz materiāla no Malkija Makeja kunga puses. Speciāli neesmu uz to atbildējis cerībā ka klubs tiks vērtēts pēc tā spēlētā futbola nevis argumentiem par to, kurš kuram ko teica. Diemžēl esmu sapratis, ka šādi turpināt vairs nevar, tas nav godīgi pret klubu, spēlētājiem un līdzjutējiem."

Problēmas sākās oktobrī, kad Makejs sāka vainot Tanu par palīga Aieina Mūdija atlaišanā. Mūdija vietā pie darba tika Tanam pazīstama kazahu tautības cilvēka 23 gadus vecais dēls. Tans to pamatoja ar to, ka Mūdijs esot transfēros vasarā iztērējis 50 miljonus sterliņu mārciņu nevis 35, kā bijis runāts.

41 gadu vecais skotu speciālists Makejs par treneri sāka strādāt 2008. gadā, kļūstot par "Watford" galveno treneri, bet 2011. gadā pievienojās Kārdifas klubam.

Izmantotie resursi:
BBC

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-27 19:17, pirms 10 gadiem
Šitais nepatiks Cardiff faniem, pāreju uz sarkano krāsu viņi vēl pieņēma, bet nu tagad fani ļaus dusmām vaļu, Tanam labāk kaut kur noslēpties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-27 19:28, pirms 10 gadiem
Moris savu ir padarijis, moris var iet... Kazahs par treneri... nu, nu...

  +2 [+] [-]

, 2013-12-27 19:34, pirms 10 gadiem
Ferdinands lieliskaiss rakstīja: Siliņ uzskribelē tgd, ka Milwall ar treneri atlaida Tu to vari
Nezinu neko par autoru, bet vispār šitā bija diezgan aktuāla tēma Premjerlīgā. Vismaz tiem, kas seko ar pastiprinātu interesi Premjerlīgai, tas ir interesanti. Pieļauju, ka Latvijā tādu ir ne mazums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja