Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Pleinics: "Priecājamies, ka Maira Četmena stāsts saistīts ar Ventspili"

Pleinics: "Priecājamies, ka Maira Četmena stāsts saistīts ar Ventspili"
Mairs Četmens BK "Ventspils" kreklā 2002./2003. gada sezonā
foto:"Ventas Balss"

BK "Ventspils" pievienojas viens no visu laiku labākajiem viesspēlētājiem Latvijā Mairs Četmens (Mire De Juan Chatman). Basketbolists Ventspilī ieradīsies septembra sākumā, aizvadīs kopējos treniņus ar komandu un dosies uz pārbaudes spēlēm Liepājā un Lietuvā.

Basketbola kluba "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics atzīst, ka projekts "Mairs Četmens" aizsākās jau šā gada jūnijā. "Piedāvājums nāca tieši tik negaidīti, lai, kombinējot gaidāmo sastāvu nākamai sezonai, galvā to maltu atkal un atkal līdz augusta vidum. Mairs bija gatavs parakstīt līgumu ar pārbaudes laiku, kaut gan, attiecībā uz šāda kalibra spēlētājiem, vārdu salikums „pārbaudes laiks” neskan diez ko adekvāti".

Pleinics uzsver, ka, parakstot šādu līgumu, sapratuši, ka spēlētājs ir pārliecināts par sevi, un tas arī bija pamats visu risku izvērtēšanai: "Daudz tiek runāts par viņa vecumu (35), tomēr uzskatu, ka pases vecumam nav lielas nozīmes, visu izšķirs viņa vēlme pierādīt, ka viņš vēlas to visu izdzīvot vēlreiz, arī pēc gada garumā iestiepušās pauzes". Ralfs Pleinics jau vairākkārt ir uzsvērs emocionālo nozīmīgumu sportā, tā tas ir arī šoreiz: "Mums visiem patīk stāsti, jo katra cilvēka vērtību nosaka „viņa stāsts”. Šim stāstam par kādu basketbolistu no Teksasas jābūt ar tikpat spilgtu nobeigumu, cik spilgts bija tā sākums un turpinājums. Man prieks, ka tas lielā mērā ir saistīts ar Ventspils vārdu".

Mairs Četmens pirmoreiz pievienojās "Ventspils" komandai 2002. gadā, kad uz Latviju pārcēlās no Teksasas Universitātes komandas "Broncs". Kopā ar BK "Ventspils" komandu Kārļa Muižnieka vadībā 2003. un 2004. gadā izcīnīja LBL čempionu titulu un tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju.

Pēc veiksmīgās Eiropas debijas BK "Ventspils" sastāvā, Četmens spēlējis tādos klubos kā Francijas "Pau Orthez", Maskavas "Dinamo", kļūstot par ULEB kausa ieguvēju, Romas "Lottomatica", Ļubercu "Triumf", Stambulas "Besiktas Cola Turka",Izmiras "Pinar Karsiyaka un Kazaņas "Unics" (Krievija).

Pagājušo sezonu Mairs Četmens izlaida personīgu iemeslu dēļ.

BK "Ventspils" spēlētājs Mairs Četmens: "Tas ir patiešām īpaši veikt pilnu apli un, iespējams, noslēgt karjeru vietā, kurā tā sākās. Saku paldies "Ventspils" klubam par man sniegto iespēju".

Četmenam pieder Eiropas kausa rekords vienā mačā gūto punktu skaita ziņā (43). Tāpat viņš ir trešais visu laiku rezultatīvākais turnīra spēlētājs un ceturtais labākais piespēlētājs, kā arī visu laiku labākais turnīrā pārtvertajās bumbās.

  -2 [+] [-]

, 2014-08-27 12:35, pirms 10 gadiem
BK Ventspils komplektācija ir beigusies vai kautkas vēl tiek meklēts???

  -2 [+] [-]

, 2014-08-27 12:40, pirms 10 gadiem
Sudrabam jāpietiek
casiljas rakstīja: BK Ventspils komplektācija ir beigusies vai kautkas vēl tiek meklēts???

  +7 [+] [-]

, 2014-08-27 13:54, pirms 10 gadiem
Prieks,ka Mairs ir atgriezies Ventspilii!
Slēpts komentārs: W W E

  +7 [+] [-]

, 2014-08-27 15:17, pirms 10 gadiem
galvenais lai atgust formu un bus labi!!

  +7 [+] [-]

, 2014-08-27 15:18, pirms 10 gadiem
redzesim Liepajas turnira ka vins un pareja komanda izskatiisies

  +1 [+] [-]

, 2014-08-27 22:36, pirms 10 gadiem
ja kasiljass komplektacija ir beigusies,bet tu vari vél pieteikties rezervé