Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kjellīni liks punktu karjerai Itālijas izlasē

Rolands Eliņš

Kjellīni liks punktu karjerai Itālijas izlasē
Džordžo Kjellīni. Foto: Pool via REUTERS/Scanpix

Itālijas futbolists Džordžo Kjellīni intervijā apliecināja, ka šovasar pārbaudes spēle pret Argentīnu būs viņa pēdējais mačs Itālijas futbola izlasē, kurā viņš aizvadījis 116 spēles.

"Es teikšu ardievas Itālijas izlasei ar spēli "Wembley" stadionā pret Argentīnu," intervijā DAZN sacīja Džordžo Kjellīni. "Tieši šajā stadionā sasniedzu savas karjeras kulmināciju, triumfējot Eiropas čempionātā. Vēlētos atvadīties no izlases ar jaukām atmiņām. Pavisam noteikti, ka tas būs mans pēdējais mačs."

Kjellīni no izlases atvadās 37 gadu vecumā un ar 116 aizvadītām spēlēm. Šo skaitu gan viņš vēl papildinās ar maču pret Argentīnu, kas viņam aizvadīto spēļu ziņā ļaus pārspēt Andrea Pirlo un ieņemt piekto vietu visvairāk spēļu izlasē aizvadījušo Itālijas futbolistu vidū. Viņam priekšā paliks tikai Daniele de Rosi, Paolo Maldīni, Fabio Kannavaro un Džanluidži Bufons.

Itālijas spēle Londonā pret Argentīnu paredzēta pirmajā jūnijā.

Kjellīni Itālijas krāsas pārstāvējis jau kopš bērnības, spēlējot arī Itālijas U15 izlasē. Viņš bija visu jauniešu vecuma grupu Itālijas izlasēs, kā arī piedalījās 2004. gada olimpiskajās spēlēs, iegūstot bronzas medaļu.

Lielajā izlasē Kjellīni debitēja 2004. gadā 20 gadu vecumā ar maču pret Somiju. Pēc trim gadiem Kjellīni jau ieņēma stabilu vietu izlasē, ko saglabā vēl līdz šim. Kjellīni bija viens no svarīgākajiem spēlētājiem Itālijas izlases triumfā iepriekšējā Eiropas čempionātā, tāpat viņš ar izlasi kļuva par EČ vicečempionu 2012. gadā, tiesa, Pasaules kausa finālturnīru Itālijai nav izdevies sasniegt divas reizes pēc kārtas.

Pieredzējušais aizsargs izteicās, ka vēl nav izlēmis, vai paliks Turīnas "Juventus" klubā arī pēc šīs sezonas. Viņš aicināja vispirms izspēlēt atlikušos mačus un apsolīja tad domāt par savu nākotni: "Manā vecumā pārāk tālus plānus nevar veidot. Taču tāda ir dabiskā kārtība, es to saprotu."

"Juventus" sastāvā Kjellīni spēlē kopš 2004. gada.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/italy-i...