Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vīriešu Virslīgā pēdējā spēle pirms pasaules čempionāta

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vīriešu Virslīgā pēdējā spēle pirms pasaules čempionāta
Foto: Mārtiņš Šults

Tieši pēc nedēļas Šveicē startēs 9. pasaules čempionāts florbolā vīriešiem, kurā piedalīsies arī Latvijas valstsvienība. Šovakar Kocēnos tiks aizvadīta pēdējā vīriešu Virslīgas spēle pirms šī čempionāta – pulksten 18.00 pie "Rubenes" viesosies Rīgas "RTU/Inspecta". Šo maču interneta TV tiešraidē translēs Sportacentrs.com.

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 18.00 "Rubene" – "RTU/Inspecta" (Kocēnu sporta namā)

No savulaik titulētās "Rubenes", kurā šobrīd notiek paaudžu maiņa, neviens florbolists Latvijas izlasē gan nav iekļauts, bet uz Šveici dosies divi Kocēnu kluba bijušie spēlētāji -
Jānis Peičs, kurš šobrīd pārstāv "Ķekavu", un Aigars Belasovs, kurš spēlē Somijas Elites līgas klubā "Loviisa Tor". "RTU/Inspecta" sastāvā gan ir veseli trīs Latvijas valstsvienības spēlētāji, kuriem tā būs pēdējā nopietnā spēku pārbaude vēl pirms došanās uz Šveici – Atis Blinds, Jānis Jansons un jaunievēlētais izlases kapteinis Oskars Fīrmanis. Ceturtais Rīgas kluba pārstāvis bija Ainārs Juškēvičs, bet viņš nu jau pārgājis uz "Ulbroka FS Masters".

Abas komandas šosezon vismaz pagaidām spēlē samērā nestabili - "RTU/Inspecta" astoņās spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras un ieņem 7.vietu, bet "Rubenei" piecas uzvaras ir deviņās spēlēs, kā arī 6.vieta. Ja "RTU/Inspecta" rezultāti ir diezgan neprognozējami, piemēram, zaudējums turnīra tabulas lejasgala komandai "Bauska", bet jau nākamajā spēlē uzvara pār Virslīgas līderi "Ķekavu" (7:6 PL), tad "Rubene" spēlē gluži vai pēc grafika – katram panākuma seko zaudējums. Rīdziniekus tāds Kocēnu komandas grafiks ļoti pat apmierina, jo vakar "Rubene" savā laukumā ar 8:4 uzvarēja FK "Bauska". Toties kocēniešu treneris Ainārs Zelčs sola darīt visu iespējamo un neiespējamo, lai šodien ziņām par šo spēli nebūtu virsraksta ""Rubene" turpina spēlēt kā pēc grafika"... Tiesa, ja grafiks tiešām tiks ievērots, nopietni uztraukties jāsāk "Ķekavai", kura ir nākamā Kocēnu komandas kalendārā...

Rezultatīvākie "Rubenes" sastāvā šobrīd ir Ivars Jēkabsons ar 15 (12+3) un Mārtiņš Zelčs ar 15 (7+8) punktiem. Uz 3.vietu pakāpies vakardienas spēli sekmīgi aizvadījušais Reinis Mirkšs, kuram jau 13 (10+3) punktu. "RTU/Inspecta" rindās ar punktu krāšanu līdz šim vislabāk veicies Jānim Jansonam ar 16 (6+10), Atim Blindam ar 12 (5+7), kā arī Edžum Bunkam ar 9 (8+1) un Kristianam Lisovskim ar 9 (6+3) punktiem. No abu komandu vārtsargiem statistikas rādītāji labāki rīdziniekam Edgaram Gailītim, kurš atvairījis 84.92 % pretinieku metienu.

Spēles tiešraide ŠEIT.

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 13.00 FK "Ķekava" – RSU (Ķekavas sporta namā)

FK "Ķekava" (3.v.) ir vienīgā, kam šosezon izdevies atņemt čempionei RSU vismaz punktu. "Vismaz" jāsaka tādēļ, ka 20.oktobra spēle starp ķekavietēm un rīdziniecēm, kas pamatlaikā noslēdzās neizšķirti (5:5) tiesnešu kļūdas dēļ joprojām skaitās nepabeigta – jāizpilda atlikušie pēcspēles metieni. Pie tam – tas tiks izdarīts nevis pēc šodienas mača, bet gan abu komandu nākamajā savstarpējā spēlē, kas atkal notiks Rīgas Olimpiskajā centrā. FK "Ķekava" rindās rezultatīvākā spēlētāja šobrīd ir Gundega Vancāne, kuras kontā 8 (5+3) punkti, bet Dinai Štālei – 6 (5+1) punkti.
RSU (1.v.) divas rezultatīvākās spēlētājas tādas ir arī visas Virslīgas mērogā – Luīzei Biļinskai jau 21 (12+9) punkts, bet Gunitai Kārkliņai – 17 (6+11) punktu. Arī RSU vārtsardze Liāna Aldiņa savā jomā ir vissekmīgākā visā Virslīgā – 88.89 % atvairītu pretinieču metienu.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

Kura no komandām šodien uzvarēs?

  • 10

  • 19

  • 2