Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārdei" 9. uzvara pēc kārtas – vēlreiz sakauta "Ķekava"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārdei" 9. uzvara pēc kārtas – vēlreiz sakauta "Ķekava"
"Lielvārde"
Foto: Ritvars Raits

Šovakar notika viena Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, kurā "Ķekava" savā laukumā uzņēma turnīra līderi "Lielvārdi". Ķekaviešiem neizdevās revanšēties par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu (6:12), šoreiz lielvārdieši uzvarēja ar 9:3, izcīnot jau devīto panākumu pēc kārtas.

Ķekavieši savā specifiskajā laukumā noteikti gribēja atspēlēties "Lielvārdei" par pirmajā riņķī piedzīvoto zaudējumu, tomēr nepaspēja ne attapties, kad jau bija nokļuvuši zaudētāju lomā ar 0:1 – sešu sekunžu laikā vārtus pirmos vārtus noorganizēja lielvārdiešu uzbrucēju tandēms – Jansons un Akmeņlauks. Pēc deviņām minūtēm šis pats duets izcēlās vēlreiz – Akmeņlauks savus otros vārtus mačā, pie tam – spēlējot skaitliskajā mazākumā (2:0). Pēc pirmā perioda viesi atradās vadībā ar 3:1. Otrajā trešdaļā "Lielvārde" guva vēl divus vārtus (5:1), bet pēdējā perioda vidū spēles liktenis bija izšķirts galīgi – 9:1. Viss, ko "Ķekava" iespēja pēdējās minūtēs – tika atgūti divi vārti, padarot rezultātu kaut nedaudz pieklājīgāku – 3:9. Uzvarētāju rindās pa četriem rezultativitātes punktiem guva Toms Akmeņlauks un Jānis Jansons, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Igors Ivanovs. Laukuma saimnieku rindās labākā spēlētāja gods Rūdolfam Blūmam, bet divi vārtu guvumi Mārtiņa Jarohoviča kontā.

Viens no "Lielvārdes" aizsardzības balstiem Toms Delviņš pēc spēles pastāstīja, ka vairāki viņa komandas spēlētāji speciāli apmeklēja spēli starp "Ķekavu" un "RTU/Inspecta", kur pārliecinājās, ka ķekavieši, lai arī zaudēja, tomēr ir ļoti saņēmušies. Tāpēc lielvārdieši mača pret "Ķekavu" gatavojās īpaši un no spēles pirmās līdz pēdējai minūtei stingri ievēroja disciplīnu. Tāda taktika un rezultatīva darbība nevienādos sastāvos deva gaidīto rezultātu, kas "Lielvārdei" ļāva izcīnīt jau kārtējo uzvaru.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīga, 25. novembris

"Ķekava" – "Lielvārde" 3:9 (1:3, 0:2, 2:4)

Metienu attiecība:
39:35 (18:10, 12:12, 9:13)
Rezultatīvākie:
"Ķekava" – Mārtiņš Jarohovičs 2 (2+0), Ēriks Akulovs 2 (0+2), Jānis Peičs 1 (1+0), Gints Klēģers 1 (0+1).
"Lielvārde" – Toms Akmeņlauks 4 (3+1), Jānis Jansons 4 (0+4), Jānis Virsnītis 1 (1+0), Aivis Kusiņš 1 (1+0), Juris Gribusts 1 (1+0), Sandris Virsnītis 1 (1+0), Mihails Kostusevs 1 (1+0).

Izmantotie resursi:
floorball.lv