Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vingrotāji Trefilovs un Kardašovs PK sezonu noslēdz kā ranga līderi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vingrotāji Trefilovs un Kardašovs PK sezonu noslēdz kā ranga līderi
Dmitrijs Trefilovs
Foto: eurovisionsports.tv

Latvijas labākie vingrotāji Dmitrijs Trefilovs (28) un Vitālijs Kardašovs (31) šī gada Pasaules izaicinājuma kausa sezonu noslēdz kā ranga līderi attiecīgi vingrošanā uz zirga un atbalsta lēcienā, liecina Starptautiskās vingrošanas federācijas šodien publiskotie dati.

2015. gada Eiropas čempionātā mūsu sportisti nebija starp favorītiem, no Latvijas vingrotājiem tur augstāko pozīciju izcīnīja Dmitrijs Trefilovs, kurš uz zirga ieņēma 7. vietu. PK posmos Trefilovs šogad divreiz tika uz pjedestāla - sudrabs Portugālē un bronza Bulgārijā. Eiropas spēlēs no mūsējiem visaugstāk tika Valērija Grišāne un Vitālijs Kardašovs, atbalsta lēcienā abiem sanāca 11. vieta. PK posmos Grišāne netika uz pjedestāla, bet Kardašovs ieguva trīs bronzas (Katarā, Slovēnijā un Portugālē).

PK posmos labākie vingrotāji startē neregulāri, līdz ar to ir iespēja izcelties arī zemākas klases atlētiem. Lai ierobežotu tādus vingrotājus, kuri piedalās visos posmos, kopvērtējuma rangā tiek ņemti vērā tikai sportista četri labākie rezultāti. PK posmā par pirmo vietu piešķir 30 punktus, otrā vieta dod 25, bet par tālākajām vietām tiek ieskaitīti attiecīgi 20, 18, 16, 14, 12, 10, 8, 7, 6 un 5 punkti.

PK pēdējā posmā Trefilovs un Kardašovs nepiedalījās. Trefilovam līdera godu varēja atņemt ukraiņu vingrošanas zvaigzne Oļegs Verņajevs, kuram šajā posmā nepieciešama vismaz trešā vieta, taču viņš palika septītais. Kardašovs jau pirms pēdējā posma bija nodrošinājis uzvaru sezonas kopvērtējumā, jo tuvākie sekotāji nepiedalījās.

Olimpiskajā kvalifikācijā PK posmi netiek ņemti vērā. 23. oktobrī Skotijas pilsētā Glāzgovā sāksies pasaules čempionāts, kur tiks sadalītas pirmās ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

PK kopvērtējuma līderi, atbalsta lēciens

#vingrotājs (valsts)punkti
1.Vitālijs Kardašovs (Latvija)72
2.Djēgo Hipolito (Brazīlija)53
3.Tomi Tūha (Somija)47

PK kopvērtējuma līderi, zirgs

#vingrotājs (valsts)punkti
1.Dmitrijs Trefilovs (Latvija)79
2.Oļegs Verņajevs (Ukraina)72
3.Sirils Tomazons (Francija)70

Latvijas labākā vingrotāja Valērija Grišāne (19) atbalsta lēciena PK sezonas kopvērtējumā finišēja astotā, bet brīvajās kustībās viņa ieņēma sesto pozīciju.

Izmantotie resursi:
fig-gymnastics.com