Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieka ekipāžai uzvara braucienā PČ sezonas ievadā, Stupeļa pilots gūst traumu

Andris Liepa
Andris Liepa

Mucenieka ekipāžai uzvara braucienā PČ sezonas ievadā, Stupeļa pilots gūst traumu
Valentēna Žiro/Elvija Mucenieka ekipāža
Foto: Ju-MX Photo

Francijas pilota Valentēna Žirū un latviešu kantētāja Elvija Mucenieka ekipāža svētdien Nīderlandē uzvarēja vienā braucienā, bet otrajā palika bez punktiem pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā jaunās sezonas pirmajā posmā, tomēr otrajā izstājās, kamēr traumu guva Kaspara Stupeļa ekipāžas pilots Etjēns Bakss, bet sacensībās triumfēja 42 gadus vecā veterāna Daniela Vilemsena pilotētā ekipāža.

Pirmajā braucienā triumfēja Žirū un Mucenieks, kuriem otrajā pozīcijā sekoja Nīderlandes veterāns Vilemsens ar kantētāju Robiju Baksu. Tikmēr igaunis Kerts Variks ar latviešu kantētāju Lauri Daideru palika 12.vietā, bet Nīderlandes pilots Etjēns Bakss ar Stupeli izstājās, turklāt jau pēc pirmā brauciena tika vēstīts, ka pilots, iespējams, guvis traumu.

Vēlāk Nīderlandes mediji pavēstīja, ka Bakss sezonas pirmajā etapā ir salauzis atslēgas kaulu. Pilots ir apņēmības pilns atgrtiezties jau uz nākamo pasaules čempionāta etapu, kas risināsies pēc divām nedēļām.

Otrajā braucienā no latviešiem pie punktiem tika vienīgi Variks un Daiders, kuri finišēja sestie, tikmēr Žirū ar Mucenieku palika bez punktiem, jo izstājās neilgi pirms finiša, atrodoties vadībā, bet Bakss un Stupelis neizgāja uz starta. Šajā braucienā uzvarēja Nīderlandes pilota Kēna Hermansa ekipāža.

Posmā ar 44 punktiem triumfēja abos braucienos otro vietu guvušā Vilemsena ekipāža, kamēr 43 punktus par ceturto vietu un uzvaru nopelnīja Hermanss, bet trešais ar 40 punktiem (divreiz trešā vieta) palika beļģu pilots Marvins Vanlušens.

Žiro un Mucenieks ar 25 punktiem palika sestajā vietā, kamēr Variks un Daiders ar 24 punktiem palika astotie.

Šajā sezonā pasaules čempionātā notiks 13 etapi, divos no tiem sportistiem sacenšoties Latvijā.

Pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā sezonas pirmā posma rezultāti

VietaEkipāžaValstsMotociklsPunkti
1.Vilemsens/BakssNED/NEDWSP Zabel44
2.Hermanss/MusēNED/FRAWSP Zabel43
3.Vanlušens/van der BogārtsBEL/NEDVMC Zabel40
4.Veldmans/van der PutensNED/NEDWHT Husqvarna34
5.Dīrkenss/RostingsBEL/FRAWHT Husqvarna29
6.Žiro/MucenieksFRA/LATWHT Husqvarna25
8.Variks/DaidersEST/LATWSP Husqvarna24
-Bakss/StupelisNED/LATWSP Zabel0

     [+] [-]

, 2018-03-25 19:32, pirms 6 gadiem
izcili slikta gonka mūsējiem.... muceniekam izstāšanās otrajā ,brauciena 3 apļus pirms finiša, no drošas 1 vietas....vismaz daiders ar variku otrajā 6 pleķi izkapāja

     [+] [-]

, 2018-03-25 21:04, pirms 6 gadiem
Būs jau labi!
Kaspich Turies!!!