Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"City" Līgas kausa finālā sadragā "Arsenal" un izcīna pirmo trofeju sezonā

Andrejs Siliņš

"City" Līgas kausa finālā sadragā "Arsenal" un izcīna pirmo trofeju sezonā
Līgas kausa ieguvēja - "Manchester City"
Foto: Reuters / Scanpix

Svētdien Anglijas Līgas kausa izcīņas finālā Vemblija stadionā Londonā Premjerlīgas līdervienība "Manchester City" pārliecinoši ar rezultātu 3:0 sakāva "Arsenal", izcīnot pirmo titulu šajā sezonā.

"City" pusfinālā divu spēļu summā ar 5:3 apspēlēja Čempionātā spēlējošo "Bristol City", bet "Arsenal" tikmēr ar 2:1, visus vārtus komandām gūstot atbildes spēlē "Arsenal" mājvietā, pieveica "Chelsea". Fināls atkal norisinājās Londonā, tikai šoreiz Vemblija stadionā, kur Līgas kausa fināli norisinās tradicionāli.

Pirms spēles favorītes loma tika atvēlēta "City", un mača gaitā tā arī tika apstiprināta. Mančestras komanda uzbruka vairāk un bīstamāk un jau 18. minūtē atklāja mača rezultātu. Pēc izcilas vārtsarga Klaudio Bravo piespēles pāri visam laukumam bumba nonāca pie Serhio Agvero, un argentīnietis ar sitienu no vidus uz labo pusi vārtos panāca 1:0.

Nākamie vārti līdzjutējiem bija jāgaida ilgāk. 58. minūtē ar stūra sitiena no labās malas bumba pa zemi tika piespēlēta uz soda laukuma robežas esošajam Ilkajam Gindoganam, vācietis pa zemi sita uz pretējo stūri, bet pa ceļam bumbu pārtvēra Vensāns Kompanī, ar vienu pieskārienu pārvirzot to uz tuvējo stūri, un vārtsargs jau bija pretkustībā, tāpēc glābt nespēja - 2:0.

Nepilnas desmit minūtes vēlāk Mančestras vienība guva arī trešos vārtus. Danilu no kreisās malas ar driblu pietuvojās laukuma vidum, nosargājot bumbu no blakus esošā aizsarga, un piespēlēja soda laukumā esošajam Davidam Silvam. Spāņu pussargs pēc pagrieziena ap savu asi pietuvojās vārtiem un no asa leņķa kreisajā malā sita bumbu pretējā stūrī, panākot jau 3:0.

Lai gan jāspēlē vēl bija nedaudz mazāk par pusstundu, "Arsenal" pretargumenti jau laikus bija izbeigušies, un "City" svinēja panākumu ar rezultātu 3:0. Tā bija pirmā trofeja, ko šajā sezonā "Manchester City" izcīnījusi. Komandai vēl aktuālas cīņas ir abos turnīros, kuros tā aizvien piedalās - Premjerlīgā un UEFA Čempionu līgā. Anglijas kausa izcīņā "City" apstājās piektajā kārtā.

"Arsenal" pašā sezonas sākumā jau izcīnīja vienu trofeju, "Community Shield" mačā pēcspēles sitienu sērijā pieveicot "Chelsea".

"City" Līgas kausu izcīnīja piekto reizi, bet finālā spēlēja sesto. "Arsenal" šis bija astotais Līgas kausa fināls, un sesto reizi tajā Londonas komanda nespēja izcīnīt uzvaru.

Pēdējo desmit gadu Līgas kausa ieguvējas

GadsČempioneFināliste
2018Manchester CityArsenal
2017Manchester UnitedSouthampton
2016Manchester CityLiverpool
2015ChelseaTottenham Hotspur
2014Manchester CitySunderland
2013Swansea CityBradford City
2012LiverpoolCardiff City
2011Birmingham CityArsenal
2010Manchester UnitedAston Villa
2009Manchester UnitedTottenham Hotspur
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-25 21:00, pirms 6 gadiem
tikmēr World cup 2022 var tomēr nenotikt Katārā
FIFA 'Considering Stripping Qatar Of 2022 World...

     [+] [-]

, 2018-02-25 21:01, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: Pepanu tūlīt nobanos uz atlikušo sezonu par politikas kūrēšanu
tu jau atbalstiji Katalonijas brīvibu

  +2 [+] [-]

, 2018-02-25 21:02, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: Pepanu tūlīt nobanos uz atlikušo sezonu par politikas kūrēšanu
Večuk, tavējie šosezon bez trofejām vispār būs, tapēc daudz nepuksti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-02-25 21:06, pirms 6 gadiem
Matlss rakstīja: Večuk, tavējie šosezon bez trofejām vispār būs, tapēc daudz nepuksti
reti sakarīga atbilde no tevis . Vienīgi to formātu ieviesīs 2026 gadā

     [+] [-]

, 2018-02-25 21:14, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: reti sakarīga atbilde no tevis . Vienīgi to formātu ieviesīs 2026 gadā
Sajaucu, gribēju uz pirmo komentāru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-25 21:33, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: tā ir ja, nav jāiet uz skolu dēļ sala
Pajol, svētdiena šodien

     [+] [-]

, 2018-02-25 21:45, pirms 6 gadiem
antons_upesdeglis_112850049538399 rakstīja: comon visu dienu troļļo, āksts.
zini ko nozīme vispār vārds troļļot?

     [+] [-]

, 2018-02-25 23:06, pirms 6 gadiem
Nez kaa buutu, ja Auba tur pashaa saakumaa buutu iesitis un izvirziijis Arsenal vadiibaa, bet tas atkal no taas "nekad neuzinaasi" teorijas. Tachu nu kur tik briesmiigi un bezatbildiigi var nospeeleet Mustafi aizsardziibaa pirmajaa Agueero golaa, nu tas vnk bija drausmiigi, un Arsenal aizsardziiba pati par seviim kaa vienmeer bez komentaariem. City otrais gols no stuura - Wow, kas pa izspeeli, noteikti treninjos atstraadaats, bet nu ljoti skaisti. Bet taa palielam, Arsenal bez variantiem, pat iisti vispaar vinjiem nesanaaca nekas uzbrukumaa, es kaa PL neitraals fans nesaprotu, kaa ARS fani to Vengeru var paciest. Tas vairs, manupraat, nav izturami!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-25 23:10, pirms 6 gadiem
Bet par City paturpinot, tad sezona jau tgd veerteejama kaa gandriiz fantastiska, kauss izciiniits, PL jaanokaarto tik formulitaates, un ta principaa var koncentreeties CL,kur, manupraat, City shogad vareetu arii briinumus sataisiit,.mani tas nepaarsteigtu. Pie labas izlozes ar shaadu squad un komandas speeli liidz finaalam mieriigi var aizkljuut, ja nu vien Real netraapiisies pa celjam, nu ok, pashiem veel jaaiekljuust 1/4, bet taa buus interesanti paveerot,.cik Pepa banda taalu tiks CL!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-25 23:51, pirms 6 gadiem
djimanti rakstīja: Nez kaa buutu, ja Auba tur pashaa saakumaa buutu iesitis un izvirziijis Arsenal vadiibaa, bet tas atkal no taas "nekad neuzinaasi" teorijas. Tachu nu kur tik briesmiigi un bezatbildiigi var nospeeleet Mustafi aizsardziibaa pirmajaa Agueero golaa, nu tas vnk bija drausmiigi, un Arsenal aizsardziiba pati par seviim kaa vienmeer bez komentaariem. City otrais gols no stuura - Wow, kas pa izspeeli, noteikti treninjos atstraadaats, bet nu ljoti skaisti. Bet taa palielam, Arsenal bez variantiem, pat iisti vispaar vinjiem nesanaaca nekas uzbrukumaa, es kaa PL neitraals fans nesaprotu, kaa ARS fani to Vengeru var paciest. Tas vairs, manupraat, nav izturami!!!
Vengeram vēl līgums uz nākamo sezonu. Vadība, respektējot visu kluba labā paveikto, Vengeram ļaus nostrādāt līdz galam. Vienīgā cerība,ka Milāna Eiropas līgā iznesīs Arsenal, pilnībā sagraujot šo sezonu un tad jācer,ka Arsēns pats pratīsies aiziet.

     [+] [-]

, 2018-02-26 00:15, pirms 6 gadiem
puslaiks rakstīja: Vengeram vēl līgums uz nākamo sezonu. Vadība, respektējot visu kluba labā paveikto, Vengeram ļaus nostrādāt līdz galam. Vienīgā cerība,ka Milāna Eiropas līgā iznesīs Arsenal, pilnībā sagraujot šo sezonu un tad jācer,ka Arsēns pats pratīsies aiziet.
Es domaaju ka Arsenal vadiiba labi redzeeja kas notika un joprojaam notiek ar MU peec Fergusona aizieshanas un baidaas ka buus taada pati kriize vairaaku sezonu garumaa. No otras puses ja komandai principaa jau ir kriize arii Vengera vadiibaa, tad laba iespeeja ka vasaraa vinju tomeer nomet

     [+] [-]

, 2018-02-26 00:33, pirms 6 gadiem
Carloz rakstīja: Es domaaju ka Arsenal vadiiba labi redzeeja kas notika un joprojaam notiek ar MU peec Fergusona aizieshanas un baidaas ka buus taada pati kriize vairaaku sezonu garumaa. No otras puses ja komandai principaa jau ir kriize arii Vengera vadiibaa, tad laba iespeeja ka vasaraa vinju tomeer nomet
Nu paarmainjas tomeer vajag. Nu Vengera vadiibaa Arsenal jau praktiski visu laiku stagnee, pat regresee driizaak, nevis progresee, takaa paarmainjas shajaa gadiijumaa noteikti nenaaktu par sliktu!

     [+] [-]

, 2018-02-26 02:02, pirms 6 gadiem
Carloz rakstīja: Es domaaju ka Arsenal vadiiba labi redzeeja kas notika un joprojaam notiek ar MU peec Fergusona aizieshanas un baidaas ka buus taada pati kriize vairaaku sezonu garumaa. No otras puses ja komandai principaa jau ir kriize arii Vengera vadiibaa, tad laba iespeeja ka vasaraa vinju tomeer nomet
Iespēja nomest jau bija pagājušajā vasarā. Arī šīs sezonas beigās būs, bet no Kroenkes intervijām var noprast, ka viņš uzticās Vengeram un izjūt pret viņu pārāk lielu cieņu,lai atlaistu.
Arsenal leģendai sanāca ļoti trāpīgi izteikties par Vengeru. "Wrighty says his old boss is 'a great in demise - the problem is there is no one in his corner prepared to throw in the towel. His situation is so bad that it's like "witnessing the ageing Muhammad Ali against Larry Holmes, or watching Brazil’s Ronaldo when he got fat."

     [+] [-]

, 2018-02-26 09:10, pirms 6 gadiem
Mančestras komandas valda par šo turnīru

     [+] [-]

, 2018-02-26 10:17, pirms 6 gadiem
Mcity otrajā zezonā ar Pepi rāda fantastisku sniegumu
Interesanti būs pavērot kāda būs 4dienas spēle un kas tur mainīsies vai tieši otrādi - nemainīsies. Arsenal tas tiešām manuprāt būs pats pats pēdējais salmiņš lai vēl cerētu šosezon aizķertu top4 ..otrs - eiropas līgā arī tagad pretī labi ieskrējusies milan - būs smagi, ļoti smagi