Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Ķekavai" otrais klupiens pēc kārtas, šoreiz pret "Talsi/Triobet"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ķekavai" otrais klupiens pēc kārtas, šoreiz pret "Talsi/Triobet"
"Talsi/Triobet" vārtsargs Māris Ronis
Foto: Madara Rudzīte

Šovakar notika viena Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, kurā jau otro zaudējumu nedēļas laikā piedzīvoja vicečempione "Ķekava". Ķekavieši savā laukumā uzņēma "Talsi/Triobet" florbolistus, kam piekāpās ar 4:6, uzvaras vārtus talseniekiem guva Matīss Jansons, bet par labāko spēlētāju tika atzīts viņu vārtsargs Māris Ronis, kurš atvairīja 37 no 41 pretinieku metiena.

Pēc tam, kad ķekavieši pagājušajā piektdienā ar 10:12 piekāpās savu nebūt ne labāko sezonu aizvadošajai "Bauskai", varēja paredzēt, ka nesenie Virslīgas līderi šovakar Ķekavas sporta namā kaut vai grauzīs linoleju, bet trīs punktus no Talsu komandas paņems. Tiesa, reālais spēles scenārijs mājiniekiem izvērsās pagalam neveiksmīgs – pirmajā periodā divi komandas "Talsi/Triobet" kapteiņa Arta Raituma un vieni Oskara Sidras vārti "Ķekavu" nostādīja iedzinējas lomā ar 0:3. Toties otrajā trešdaļā uzbrukumā jau dominēja laukuma saimnieki – pa vārtiem guva Jānis Belasovs, Alvis Dāle un Toms Mežotnis. Ja vēl soda metienu izdotos realizēt Ērikam Akulovam, ķekavieši pat izvirzītos vadībā, bet tā – 3:3. Pēdējā perioda pirmajā pusē vispirms viesus vadībā ar precīzu metienu izvirzīja Edijs Ķīvīts (4:3), bet pēc piecām minūtēm Toms Briedis uz rezultātu tablo atjaunoja līdzsvaru – 4:4. 54.minūtē no talsenieka Aivja Hammera piespēles uzvaras vārtus (kā vēlāk izrādījās), iemeta Matīss Jansons – 5:4. Ķekavieši izmisīgi centās atspēlēties, bet viss, ko viņi ieguva, bija vēl viena bumbiņa pašu vārtos, kuru tur ieraidīja Talsu komandas spēlētājs Daneks Balodis – 6:4.

Par labāko spēlētāju Ķekavas komandā tika atzīts Jānis Peičs, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Toms Briedis. Labākā gods "Talsi/Triobet" rindās tika vārtsargam Mārim Ronim, kurš atvairīja 37 no 41 pretinieku metiena, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Artis Raitums. Pēc šī panākuma Talsu komanda ar 28 punktiem nostiprinājās turnīra tabulas 5.vietā.

"Ķekavas" uzbrucējs Jānis Peičs pēc spēles atzinās, ka šo zaudējumu grūti pat komentē. Ķekavieši par vēlu esot "pamodušies", labi nospēlējuši tikai vienu periodu – otro, bet beigās pietrūcis laika, lai kaut ko glābtu. Tas, ka labi nospēlējis pretinieku vārtsargs, neesot nekāds attaisnojums – uzbrucējiem bija viņu jāpārspēj. Kritumu var gadīties katrai komandai, "Ķekava" turpināšot gatavoties izslēgšanas spēlēm, lai tur parādītu, ko īsti prot florbola laukumā.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 25.janvāris

"Ķekava" – "Talsi/Triobet" 4:6 (0:3, 3:0, 1:3)

Metienu attiecība:
41:32 (10:12, 13:9, 18:11)
Rezultatīvākie:
"Ķekava" – Toms Briedis 2 (1+1), Jānis Belasovs 1 (1+0), Alvis Dāle 1 (1+0), Toms Mežotnis 1 (1+0), Mārtiņš Brigmanis 1 (0+1), Gints Klēģers 1 (0+1).
"Talsi/Triobet" – Artis Raitums 3 (2+1), Oskars Sidra 1 (1+0), Matīss Jansons 1 (1+0), Daneks Balodis 1 (1+0), Edijs Ķīvīts 1 (1+0), Māris Ronis 1 (0+1), Toms Bitmanis 1 (0+1), Aivis Hammers 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv