Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Rubenes" vīriem pirmā uzvara, panākumi arī "Bauskai" un "Lielvārdei"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubenes" vīriem pirmā uzvara, panākumi arī "Bauskai" un "Lielvārdei"
Foto: ksk.lv

Šodien pie šīs sezonas pirmā panākuma Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā tika Kocēnu "Rubene", kas savā laukumā ar 5:4 pārspēja "Talsi/Triobet" florbolistus. Vēl FK "Bauska" viesos ar 8:5 pārspēja "Valmieru", bet "Lielvārde" arī pretinieku laukumā ar 7:2 pieveica "Jūrmalu".

Spēli Kocēnos veiksmīgāk uzsāka talsenieki, kuri pirmo periodu uzvarēja ar 1:0, bet otrās trešdaļas sākumā izvirzījās vadībā jau ar 2:0. Tikai otrā perioda beigās beidzot pamodās laukuma saimnieki, kuriem izdevās panākt izlīdzinājumu (2:2). Pēdējā trešdaļā pirmie vārtus guva "Talsi/Triobet" spēlētāji (3:2), bet tad trīs golus pēc kārtas iemeta kocēnieši, panākot 5:3, divi pēdējie no tiem Mārtiņa Zelča kontā. Pēdējā minūtē viesi vienus vārtus atguva (4:5), tomēr uzvara un pirmie trīs punkti turnīra tabulā tika "Rubenei". Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Mārtiņš Zelčs, bet Talsu komandas sastāvā tāds pats gods tika Artim Raitumam, kurš izcēlās ar "hat-trick".

Komandas "Rubene" uzbrucējs Ivars Jēkabsons pēc spēles pastāstīja, ka, lai arī pēc izdarīto metienu skaita Kocēnu komanda krietni apsteidza talseniekus, viesu uzbrukumi bija daudz bīstamāki, tiesa, pretinieki ļoti bieži savas ļoti labās iespējas neizmantoja, aizmetot vārtiem garām. Kopumā tā bija divu spēka ziņa ļoti līdzīgu komandu cīņa, kurā veiksme uzsmaidīja kocēniešiem. I.Jēkabsons atzina, ka šis panākums "Rubenei" bijis ļoti nepieciešams, pretējā gadījumā komandai varējis iestāties psiholoģiskais sabrukums.

Spēlē, kas notika Valmierā, baušķenieki jau pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 3:1, bet otrās trešdaļas laikā savu pārsvaru dubultoja – 6:2. Neliela intriga parādījās pēdējā perioda pēdējā pusē, kad "Valmiera" viesu handikapu samazināja līdz diviem vārtiem (5:7). Turpinājums šai cerīgajai iedzīšanai gan nesekoja – pēdējās desmit minūtēs FK "Bauska" guva vēl vienus vārtus un varēja svinēt otro uzvaru turnīrā – 8:5. Viesu komandā gluži vai neapturams šoreiz bija Ģirts Laugalis, kuram pieci rezultativitātes punkti, bet "Valmieras" sastāvā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Ints Vilks.

FK "Bauska" treneris Ingus Panteļejevs atklāja, ka viņa vadītajai komandai visu spēli nācies aizvadīt deviņu laukuma spēlētāju sastāvā – ar diviem uzbrucēju trijniekiem un trīs aizsargiem. Ar parādīto spēli viņš ir apmierināts, jo, ja reiz deviņi florbolisti var izturēt visu maču pret skaitliski lielāku komandu, kas piedevām gandrīz visu laiku presingoja baušķeniekus, tātad vasarā fiziskajā sagatavotībā ieguldītais darbs nav bijis veltīgs. Treneris gan arī pastāstīja, ka sen nebija redzējis tādu spēli, kad pretinieki pieļāva, ka "Bauskas" spēlētāji piecas vai pat sešas reizes iziet vien pret vienu ar valmieriešu vārtsargu, žēl, ka ne visas šādas izdevības tika realizētas. I.Panteļejevs atzina, ka arī Bauskas florbolisti varēja labāk nospēlēt aizsardzībā, jo ielaists pārāk daudz vārtu.

Lielvārdieši, viesojoties pie Virslīgas debitantiem, jau 3. minūtē pēc Jura Keistera precīza metiena nokļuva zaudētāju lomā. Tā gan, kā vēlāk pierādījās, bija pārejoša parādība, jo vēl pirmajā trešdaļā tika panākts izlīdzinājums (1:1), bet otrajā periodā "Lielvārde" guva vēl trīs vārtus – 4:1. Pēdējā trešdaļā viesu pārsvars sasniedza jau sešus vārtus (7:1), bet tad "Jūrmalai" vēlreiz izdevās sarūgtināt pretinieku vārtsargu – 2:7. Par labāko spēlētāju jūrmalnieku rindās tika atzīts Ronalds Kļimovs, bet lielvārdiešiem – Aivis Kusiņš. Rezultatīvākais šajā spēlē bija "Lielvārdes" uzbrucējs Toms Akmeņlauks ar trim vārtu guvumiem.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīga, 24. septembris

"Rubene" – "Talsi/Triobet" 5:4 (0:1, 2:1, 3:2)

Metienu attiecība:
29:14 (5:5, 13:5, 11:4)
Rezultatīvākie:
"Rubene" – Ivars Jēkabsons 3 (0+3), Mārtiņš Zelčs 2 (2+0), Jānis Bagāts 1 (1+0), Roberts Saulītis 1 (1+0), Ritvars Bērziņš 1 (1+0), Mārtiņš Gailis 1 (0+1).
"Talsi/Triobet" – Artis Raitums 3 (3+0), Māris Āboltiņš 1 (1+0), Jānis Škutāns 1 (0+1), Matīss Jansons 1 (0+1), Emīls Hartmanis 1 (0+1), Haralds Roze 1 (0+1).

"Valmiera" – FK "Bauska" 5:8 (1:3, 1:3, 3:2)

Rezultatīvākie:
"Valmiera" – Ints Vilks 2 (2+0), Edmunds Eglītis 2 (1+1), Ričards Broks 1 (1+0), Mārtiņš Beķeris 1 (1+0), Mārtiņš Kājiņš 1 (0+1), Kristaps Nīgals 1 (0+1).
FK "Bauska" – Ģirts Laugalis 5 (1+4), Jānis Akmentiņš 3 (3+0), Pāteris Zeltiņš 3 (1+2), Gints Velmunskis 2 (2+0), Toms Grunckis 1 (1+0).

FK "Jūrmala" – "Lielvārde" 2:7 (1:1, 0:3, 1:3)

Metienu attiecība:
17:27 (6:9, 5:11, 6:7)
Rezultatīvākie:
FK "Jūrmala" – Juris Keisters 1 (1+0), Jānis Naumovs 1 (1+0), Sakari Lahdesmaki 1 (0+1), Armands Puķītis 1 (0+1).
"Lielvārde" – Toms Akmeņlauks 3 (3+0), Juris Gribusts 2 (2+0), Artūrs Skadiņš 2 (1+1), Mikus Valpēters 2 (0+2), Edgars Urtāns 1 (1+0), Sandris Virsnītis 1 (0+1), Ervīns Torsters 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  +2 [+] [-]

, 2011-09-25 12:34, pirms 13 gadiem
Lielvārde ir spēks