Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Regulārajā turnīrā uzvar "Lielvārde", zināmi visi ceturtdaļfināla pāri

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Regulārajā turnīrā uzvar "Lielvārde", zināmi visi ceturtdaļfināla pāri
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā "Lielvārde"šovakar ar 7:4 pārspēja "Ulbroka/FS Masters", izcīnot 1.vietu regulārajā turnīrā. 6.vietu ieņēma FK "Bauska", kas ar 4:2 pieveica 7.vietā palikušo "Pārgauju", bet 8.vietā ierindojās Liepājas "Kurši", kas ar 4:7 piekāpās "Ķekavai".

Lai "Lielvārde" kļūtu par regulārā turnīra uzvarētāju ar visiem no šī titula izrietošajiem bonusiem, tai šovakar vajadzēja vai nu pamatlaikā, vai pagarinājumā, vai pat pēcspēles metienos uzveikt "Ulbroka/FS Masters" florbolistus. Ņemot vērā, ka pretinieki cīņā nemaz nesūtīju trīs savus rezultatīvākos spēlētājus, bet vietu vārtos uzticēja savam otrajam vārtsargam, šķita, ka lielvārdiešiem, kuri spēlēja savā laukumā, nekādām problēmām nevajadzēja būt. Tomēr mača gaitā tieši viesi bija tie, kuri pat trīs reizes spēja izvirzīties vadībā, vienu brīdi viņu handikaps bija sasniedzis pat divus vārtus. Tikai 42.minūtē pēc "Lielvārdes" spēlējošā trenera Mihaila Kostuseva otrā precīzā raidījuma pirmo reizi vadībā izvirzījās laukuma saimnieki – 5:4. Līdz finālsvilpei Lielvārdes florbolisti guva vēl divus vārtus un varēja svinēt uzvaru ar 7:4. Tajā pašā laikā noskaidrojās, ka ceturtdaļfinālā "Lielvārdes" pretiniece būs Liepājas "Kurši". Šīvakara spēlē rezultatīvākie "Lielvārdes" rindās bija Mihails Kostusevs ar 3 (3+0) un Mikus Valpēters ar 3 (2+1) punktiem, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Igors Ivanovs. Ulbrokiešu sastāvā ar 2 (1+1) punktiem izcēlās Krists Paulovičs, bet labākā spēlētāja gods arī tika vārtsargam – Edgaram Augstkalnam.

Liepājas „Kuršiem” šovakar bija iespēja pašiem izšķirt, kuru vietu regulārā turnīra tabulā viņi varētu ieņemt – 7. vai 8. Lai būtu vienu pozīciju augstāk, vajadzēja savā laukumā pārspēt "Ķekavu". Pēc pirmā perioda rezultāts vēl bija neizšķirts (2:2), bet mača turpinājumā labāk veicās ķekaviešiem, kuri otrās trešdaļas laikā izvirzījās vadībā ar 4:2, bet visā spēlē uzvarēja ar 7:4. Ķekavas komandā rezultatīvākais ar 3 (0+3) punktiem bija Jānis Peičs, kuram tika arī labākā spēlētāja gods. Par labāko "Kuršu" rindās tika atzīts vārtsargs Edgars Rimarenko. Jau iepriekš bija zināms, ka ķekavieši ceturtdaļfinālā spēkosies ar "Talsi/Triobet" florbolistiem.

FK "Bauska" tikai vakar sev nodrošināja tiesības piedalīties izslēgšanas spēlēs, bet jau šovakar varēja pakāpties līdz turnīra tabulas 6.vietā, ja tikai savā laukumā spētu pieveikt Stalbes "Pārgauju". Lai arī spēles vidū rezultāts vēl bija neizšķirts (2:2), atlikušajā laikā baušķenieki guva vēl divus vārtus, kamēr Stalbes florbolisti palika tukšā – 4:2. "Bauska" izcīnīja kāroto 6.vietu un ceturtdaļfinālā spēkosies ar Cēsu "Lekringu", bet SK "Pārgauja" pretiniecēs būs Rīgas "RTU/Inspecta". Uzvarētāju labā pa 2 (1+1) punktiem guva Dinārs Vaitaitis, Valdis Vāvers un Rolands Kovaļevskis, kuram labākā spēlētāja gods. Par labāko viesu komandā tika atzīts Atvars Kalniņš.

Izmantotie resursi:
floorball.lv