Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Espanyol" otro reizi sezonā atlaiž galveno treneri

Andrejs Siliņš

"Espanyol" otro reizi sezonā atlaiž galveno treneri
Pablo Mačins. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Spānijas "La Liga" futbola čempionāta klubs Barselonas "Espanyol" otro reizi sezonā atbrīvojusi galveno treneri - "Ziemassvētku dāvanu" saņēmis Pablo Mačins.

"Espanyol" sezonu sāka iepriekš ilgus gadus kā kluba jauniešu un B komandas trenera strādājušā Davida Gajego vadībā. Tomēr sliktā sezonas sākuma dēļ klubs Gajego atbrīvoja no darba oktobra pirmajā pusē.

Tai pašā dienā pie stūres stājās 44 gadus vecais Pablo Mačins, kurš iepriekš bija strādājis par galveno treneri ar "Sevilla", "Girona" un "Numancia" vienībām. Tomēr jūtamus uzlabojumus rezultātos kluba vadība nesagaidīja - desmit spēlēs septiņi zaudējumi, divi neizšķirti un tikai viens panākums. Tas maksājis darbu arī Mačinam.

"Espanyol" ar diviem panākumiem un desmit punktiem pēc 18 spēļu kārtām atrodas pēdējā 20. pozīcijā turnīra tabulā. No priekšpēdējā vietā esošās "Leganes" komanda atpaliek par trim punktiem, bet no 17. vietas, kas ļautu noturēties augstākajā līgā, Barselonas komandu šķir jau pieci punkti.

Tiek ziņots, ka "Espanyol" varētu drīzumā parakstīt līgumu ar kādreizējo Brazīlijas izlases uzbrucēju Halku. 33 gadus vecais futbolists kopš 2016. gada spēlējis Ķīnā, pārstāvot Šanhajas SIPG vienību. Tā kā Ķīnā sezona beigusies, klubs labprāt izīrētu savu spēlētāju Barselonas vienībai, taču tas vēlas,lai "Espanyol" sedz daļu Halka atalgojuma.Pēc neoficiālas informācijas Halks Ķīnā saņem atalgojumu ap 370 tūkstošiem eiro nedēļā.