Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempionātu uzsāk "RTU/Inspecta"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Čempionātu uzsāk "RTU/Inspecta"
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Kamēr daža Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas komanda paspējusi aizvadīt jau pa trim spēlēm, tikai pirmo reizi laukumā dosies eksčempione "RTU/Inspecta", kas šodien savā laukumā uzņems Liepājas "Kuršus".

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 16.00 "Lekrings" – "Valmiera" (Cēsu sporta kompleksā)
Cēsu "Lekrings" šodien aizvadīs savu otro jaunā čempionāta spēli. Pirmajā mačā tieši pirms nedēļas cēsnieki viesos tikai mača pagarinājumā ar 6:5 spēja pieveikt "Ulbroka/FS Masters". Uzvaras vārtus tajā spēlē iemeta komandas jaunieguvums Artūrs Jurševskis, viņš arī bija rezultatīvākais ar diviem gūtiem vārtiem. "Valmiera" pagājušās nedēļas nogalē aizvadīja divas spēles savā laukumā, vispirms ar 10:4 sakaujot "Bausku", bet pēc tam ar mača galotnē ar 3:4 piekāpjoties "Talsi/Triobet". Rezultatīvākie valmieriešus spēlētāji šobrīd ir divi Mārtiņi – Broks un Kājiņš (katram pa 4 punktiem). "Valmieras" jaunais vārtsargs Renārs Arājs ar 87.10 % atvairītu pretinieku metienu šobrīd ir otrais labākais.

Pulksten 19.00 "RTU/Inspecta" - "Kurši" (Rīgas Olimpiskajā centrā)
Gatavojoties jaunajai sezonai, "RTU/Inspecta" piedalījās starptautiskajā turnīrā "Latvian Open", pie tam – ļoti sekmīgi. Studenti iekļuva finālā, kur gan bija spiesti ar 1:2 atzīt FBC "Turku" pārākumu. Liepājas "Kurši" jau aizvadīja vienu jaunā čempionāta spēli – aizvadītās nedēļas nogalē liepājnieki viesojās pie Stalbes "Pārgaujas", kur nonāca zaudētājos ar 2:8, tomēr mača izskaņā spēja atspēlēties līdz 7:8. Lai izdarītu ko vairāk, liepājniekiem pietrūka laika. Rezultatīvākie zaudētajā spēlē "Kuršu" rindās bija Miķelis Krūms un Gints Siliņš – pa 3 (1+2) punktiem.

Šodien startēs arī Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīga, kurā piedalās četras komandas. Sezonas atklāšanas spēle paredzēta pulksten 13.00 Ķekavas sporta namā, kur nūjas krustos divas principiālas pretinieces – FK "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs".

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 13.00 FK "Ķekava" – "Ķekavas Bulldogs" (Ķekavas sporta namā)

Pulksten 16.00 RSU - "Rubene" (Rīgas Olimpiskajā centrā)

Izmantotie resursi:
floorball.lv