Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Futbola sezona atsākas Čehijā, Ungārijā un Armēnijā

Rolands Eliņš

Futbola sezona atsākas Čehijā, Ungārijā un Armēnijā
Foto: FC Teplice

Arvien plašāks kļūst futbola kalendārs, un šodien pirmās spēles pēc koronavīrusa pandēmijas sākuma aizvadītas Armēnijā, Ungārijā un Čehijā, kamēr sezonas turpinājās Baltkrievijā, Igaunijā un Fēru salu čempionātā.

Čehijas līgā sezona atsākās ar „Teplice” maču pret „Liberec”, kurā ar 2:0 pārāka bija „Teplice” vienība, kas turnīra tabulā gan atrodas krietni zemāk (12. vietā, „Liberec” ir septītajā vietā). Šis gan bija vienīgais paredzētais mačs Čehijas līgā šajā nedēļas nogalē, un pārējās komandas, ieskaitot Dāvja Ikaunieka pārstāvēto „Fastav”, savus mačus aizvadīs otrdien un trešdien.

Divas spēles tika aizvadītas Armēnijā, kur čempionāta līdere „Ararat-Armenia” ar 3:0 apspēlēja „Pyunik”, kamēr vicelīdere „Lori” pieveica „Shirak” ar 2:1. Abas komandas turnīra tabulā, kurā palikušas deviņas komandas, šķir četri punkti.

Pirmā spēle pēc koronavīrusa pandēmijas izcelšanās nospēlēta arī Ungārijā, kur „Ferencvaros” ar 2:1 pieveica „Debrecen”, lai gan mača sākumā nonāca iedzinējos. „Ferencvaros” ir čempionāta līdervienība, kura tagad ieguvusi sešu punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju. Ungārijā šodien norisinājās arī divas kausa izcīņas spēles.
Igaunijas Meistarlīgā sezona atsākās jau nedēļas pirmajā pusē, un šodien aizvadītas vēl divas spēles. „Paide” ar 2:0 pārspēja „Kursessaare”, kamēr „Legion” tika pie sezonas pirmā uzvaras, ar 2:1 apspēlējot „Kalju”, kurai tā savukārt ir pirmā neveiksme sezonas trīs mačos.

Daudzas futbola spēles šodien aizvadītas Baltkrievijā, kas koronavīrusa pandēmijas dēļ savas sacensības nepārtrauca, turklāt turpināja spēles ne tikai augstākajā līgā, bet arī zemākajās līgās. Šodien Baltkrievijas augstākajā, pirmajā un otrajā līgā kopā aizvadītas 17 spēles.

Aizvadīta toties netika „Minsk” spēle pret „Smolevichi”, jo Minskas komanda aizdomās par koronavīrusa inficēšanos sastāvā ir karantīnā, tiesa, gatavojas aizvadīt nākamās nedēļas spēles. Baltkrievijā arvien biežāk tiek ziņots par saslimšanu vai aizdomām par saslimšanu futbola komandās, un baltkrievu mediji vēsta, ka Baltkrievijas Futbola federācija tam atradusi „risinājumu” – klubiem esot paziņots, lai tie vairs neizpauž medijiem informāciju par inficēšanos ar koronavīrusu komandā.

Futbola federācijas preses sekretārs, aicināts paskaidrot šo informāciju, baltkrievu medijiem norādīja, ka neviens neko neaizliedz, taču no federācijas puses šāda rekomendācija patiešām ir: „Ja visi futbolisti tagad runās ar žurnālistiem par šo tēmu, tad mēs ne par ko citu kā vien COVID-19 nerunāsim.”

Šī rekomendācija ir iekļauta federācijas izsūtītajā materiālā, kurā sniegti norādījumi, kā sagatavoties spēlēm pandēmijas laikā. Tajā ir 11 punkti, un viens no tiem veltīts par saziņu ar medijiem, norādot, ka runāt ar medijiem par koronavīrusa gadījumiem komandā nav ieteicams. Klubiem ir pienākums informēt tikai ārstus un līgas vadību.

Izmantotie resursi:
https://www.pressball.by/news/footb...