Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"RTU/Inspecta" sabojā "Kuršiem" Ziemassvētkus, uzvar arī "Bauska", "Lekrings", "Lielvārde" un "Talsi/Triobet"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RTU/Inspecta" sabojā "Kuršiem" Ziemassvētkus, uzvar arī "Bauska", "Lekrings", "Lielvārde" un "Talsi/Triobet"
Labākais "Kuršu" un "RTU/Inspecta" spēlē - Atis Blinds
Foto: Jānis Rozenšteins, floorball.lv

Noslēgušas trīs no piecām šodien paredzētajām Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlēm: Rīgas "RTU/Inspecta" viesojās pie Liepājas "Kuršiem" un uzvarēja negaidīti pārliecinoši – 13:3. Uzvaras savā laukumā svinēja FK "Bauska", Cēsu "Lekrings", "Lielvārde" un "Talsi/Triobet".

"RTU/Inspecta" sava panākuma kaldināšanu Liepājas Olimpiskajā centrā uzsāka jau pirmajā periodā, kuru uzvarēja ar 5:0. Arī mača turpinājumā liepājniekiem neizdevās lauzt cīņas gaitu – pēc otrā perioda rīdzinieki atradās vadībā ar 8:1, bet visā spēlē uzvarēja ļoti pārliecinoši – 13:3. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Atis Blinds, kurma 5 (1+4) punkti, 5 (2+3) punkti arī Jānim Jansonam, bet bijušais kursis Edžus Bunka izcēlās ar 4 (2+2) punktiem. Savus divus pirmos vārtus jaunās komandas sastāvā guva bijušais "Ķekavas Bulldogu" uzbrucējs Henrijs Uzraugs. "Kuršu" sastāvā rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Oskars Bergmanis, kuram arī labākā spēlētāja gods.

Bauskas sporta namā "Mēmele" vietējiem florbolistiem izdevās revanšēties "Valmierai" par čempionāta pirmajā spēlē sagādāto zaudējumu ar 4:10. Pirmo periodu ar 1:0 gan vēl uzvarēja viesis, taču jau otrajā trešdaļā vadības grožus pārņēma FK "Bauska" – 3:1. Pēdējā periodā mājinieki savu divu vārtu pārsvaru spēja nosargāt un varēja svinēt uzvaru ar 4:2. Par labāko spēlētāju Bauskas komandas rindās tika atzīts vārtsargs Elvis Holsts, kurš atvairīja 23 no 25 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie FK "Bauska" sastāvā bija Toms Niedre ar 2 (1+1) un Ģirts Laugalis ar 2 (0+2) punktiem. Par labāko viesu komandā tika atzīts vienu vārtu autors Matīss Salmiņš.

Cēsu sporta kompleksā notikušās spēles pirmais periods pagāja sīvā cīņā un ar minimālu "Lekringa" pārsvaru – 1:0. Līdz mača 33.minūtei mājinieki panāca jau 4:0, bet pēc otrās trešdaļas viņiem bija trīs vārtu handikaps – 5:2. Pēdējā periodā gan cēsnieki, gan ulbrokieši guva pa diviem vārtiem, kas nozīmēja, ka Cēsu komanda izcīnījusi uzvaru ar 7:4. "Lekringa" rindās par labāko spēlētāju tika atzīts divu vārtu autors Gints Bērtulis, divi vārti arī Andrim Rajeckim, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Dāvis Vilders. Labākais "Ulbroka/FS Masters" sastāvā – Jānis Jaunzems, kuram tāpat kā Pēterim Freimanim un Kārlim Bulānam 2 (1+1) punkti. Pirmos vārtus Ulbrokas komandas sastāvā guva jaunpienācējs Remārs Vikānis.

Spēlē, kas notika Lielvārdes sporta namā, 5.minūtē stalbietis Aivis Ādminis guva vārtus, panākot neizšķirtu rezultātu – 1:1. Kā vēlāk izrādījās, tas bija vienīgais citkārt rezultatīvās "Pārgaujas" gols šajā spēlē. Pēc pirmā perioda "Lielvārde" atradās vadībā ar 5:1, pēc otrā – ar 6:1, bet visā spēlē uzvarēja ar 8:1. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzōts vārtsargs Armands Puķītis, kurš atvairīja 26 no 27 pretinieku metieniem. Pa diviem rezultativitātes punktiem uzvarētāju labā guva Aivis Kusiņš, Artūrs Skadiņš, Antons Žuks, Artis Savins un Sandris Virsnītis. Par labāko viesu komandā tika atzīts vienīgo vārtu autors Aivis Ādminis.

Talsu Valsts ģimnāzijas sporta hallē notikušajā spēlē jau 3.minūtē rezultātu atklāja "Talsi/Triobet", kas pēc pirmā perioda bija izvirzījusies vadībā ar 2:1. Otrajā trešdaļā mājinieki savu panākumu turpināja attīstīti – 4:2, bet visā spēlē uzvarēja samērā pārliecinoši – 7:3. Jāatgādina, ka čempionāta pirmajā aplī talsenieki viesos piedzīvoja minimālu zaudējumu ar 5:6. Šīsdiena spēlē par labāko "Talsi/Triobet" sastāvā tika atzīts vārtsargs Māris Ronis, kurš atvairīja 31 no 34 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie bija Artis Raitums ar 4 (1+3) punktiem un Matīss Jansons ar trim gūtiem vārtiem. "Rubenes" labā divus vārtus guva Mārtiņš Zelčs, bet par labāki spēlētāju tika atzīts Juris Zilberts.

Izmantotie resursi:
floorball.lv