Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga piespriež "Panathinaikos" īpašniekam vēl 180 tūkstošu eiro sodu

Rolands Eliņš

Eirolīga piespriež "Panathinaikos" īpašniekam vēl 180 tūkstošu eiro sodu
Dimitris Jannakopuloss
Foto: Eurohoops.net

Grieķijas basketbola kluba „Panathinaikos” īpašnieks Dimitris Jannakopoloss turpina neievērot ULEB Eirolīgas piespriesto diskvalifikāciju un apmeklēt savas komandas spēles, par ko sev piespriesto soda naudu klāstu papildinājis ar vēl 180 tūkstošiem eiro.

Dimitris Jannokopoloss saņēma ULEB sodu par basketbola reputāciju graujošiem publiskiem izteikumiem, kad viņš publiski aizvainoja Eirolīgas citu komandu līdzjutējus un asi kritizēja līgas tiesnešus. Sākotnējais sods – gada diskvalifikācija no ULEB turnīru spēļu apmeklēšanas – pēc apelācijas izskatīšanas tika samazināts līdz pieciem mēnešiem.

Taču Jannokopoloss, kurš arī pēc tam nav slēpis savu konfliktu ar ULEB vadību un pat draudējis ar sava kluba aiziešanu no Eirolīgas, šo diskvalifikāciju nav ievērojis. Viņš iepriekš apmeklēja Eirolīgas 24. kārtas spēli regulārajā turnīrā, kā arī abas pirmās „play-off” spēles pret Madrides „Real”.

Par pirmo pārkāpumu ULEB viņam piesprieda 60 tūkstošu eiro soda naudu, par „Real” un „Panathinaikos” pirmās spēles apmeklēšanu vēl 120 tūkstošus, bet arī tas neatturēja Jannokopolosu ierasties uz sērijas otro spēli un vērot to klātienē. Par to viņš saņēmis vēl 180 tūkstošu eiro soda naudu. Jāpiezīmē, ka ULEB reglamentā sods par diskvalifikācijas termiņa neievērošanu paredzēts no 30 līdz 280 tūkstošiem eiro.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net