Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Baskonia" pēc sakāves pret "Real" atlaiž treneri Perasoviču

Andrejs Siliņš

"Baskonia" pēc sakāves pret "Real" atlaiž treneri Perasoviču
Velimirs Perasovičs. Foto: EPA / Scanpix

Pēc šonedēļ piedzīvotās sakāves pret Madrides "Real" ULEB Eirolīgā Vitorijas "Baskonia" kluba vadība lēmusi pārtraukt sadarbību ar komandas galveno treneri Velimiru Perasoviču, kurš amatā bija aptuveni vienu gadu.

Perasovičs pie "Baskonia" stūres stājās pagājušā gada novembra vidū un palīdzēja komandai tikt līdz piektajai vietai ACB līgā, kā arī ceturtdaļfinālam Eirolīgā, kur sērijā tika atzīts nākamo čempionu Maskavas CSKA pārākums (1-3). Šo sezonu basku komanda sāka nestabili un pēc 15 spēļu kārtām Eirolīgā ar sešiem panākumiem ieņem vien 13. pozīciju. Tikmēr Spānijas čempionātā septiņas uzvaras 13 spēlēs ļauj atrasties vien sestajā vietā.

Šonedēļ "Baskonia" zaudēja abās Eirolīgas spēlēs pret citām spāņu komandām. Otrdien ar 77:105 viesos piedzīvota sakāve pret "Valencia", bet ceturtdien bezierunu zaudējums mājās pret Madrides "Real" (55:77). Pēc šīm neveiksmēm kluba vadība izšķīrās par soli pārtraukt darba attiecības ar treneri Perasoviču.

54 gadus vecais horvātu speciālists "Baskonia" kā treneris strādāja jau trešo reizi karjerā (arī kā spēlētājs savulaik pārstāvēja šo organizāciju), un savulaik (2006) palīdzēja klubam izcīnīt gan Spānijas kausu, gan superkausu. Pirms atgriešanās Vitorijā Perasovičs vadīja Stambulas "Anadolu Efes", bet karjeras laikā bijis galvenais treneris arī "Split", "Sevilla", "Estudiantes", "Cibona", "Valencia" un Horvātijas izlasē.

Nākamo spēli Eirolīgā "Baskonia" aizvadīs Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī, kad izbraukumā tiksies ar Berlīnes "Alba".

     [+] [-]

, 2019-12-21 10:55, pirms 4 gadiem
Pārāk bieži Baskonijai bija sagrāves, kad šie piedzīvoja zaudējumus Eirolīgā šosezon.