Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Smiltene": "1. līgas komandu viedokļos vajadzēja ieklausīties"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Smiltene": "1. līgas komandu viedokļos vajadzēja ieklausīties"
FK Smiltene/ BJSS
Foto: Agnis Melderis

Sportacentrs.com turpina apskatu sēriju, kuros atbildes uz dažādiem jautājumiem sniedz 1. līgas klubi. Turpinājumā savu vērtējumu par 2018. gada sezonu un skatījumu nākotnē sniedza "Smiltene".

1. Kā vērtējat 2018. gada sezonu? Kas izdevās un kas neizdevās (prieki un vilšanās)? Vai varat izcelt komandas līderus un/vai jaunos futbolistus, kuri sezonas gaitā jūtami progresēja?
Sezona vērtējama pozitīvi. Iztikām bez nopietniem savainojumiem, un tas jau ir ļoti pozitīvi. Rezultāti atbilstoši spēku samēriem [septītā vieta - aut.]. Sezonu iesākām labi - ja neskaita pirmās divas spēles, tad izcili. Tad dažādu apstākļu dēļ rezultāti kritās. Prieks par kārtējiem pašu audzēkņiem, kuri lēnām ienāk pieaugušo futbolā. Esam ļoti jauna komanda, mums viss vēl priekšā. Jāturpina tik strādāt ar pašu audzēkņiem - plāni lieli un nopietni.

2. Kādas ir komandas perspektīvas (budžets, sastāvs, treneris u.c.) attiecībā uz 2019. gadu?
Nekādas izmaiņas nav plānotas. Turpināšu strādāt ar jauniešiem un centīsimies aizķert sešinieku. Domājams, ka budžets paliks nemainīgs, nav mums sponsoru naudas. Pateicamies futbolistu vecākiem, Smiltenes novada domei, Smiltenes BJSS un FK "Smiltene" par atbalstu.

3. Kāds ir Jūsu kluba viedoklis par sacensību formātu? Vai vēlaties dublieru atgriešanos Jūsu līgā? Kāds, Jūsuprāt, būtu optimālais spēļu skaits sezonā? Vai atbalstāt, ka TOP4 pēc sezonas aizvada papildus trīs kārtas? Vai atbalstāt, ka pēdējās vietas īpašniece pēc sportiskā principa nekrīt ārā, bet, ņemot vērā Latvijas futbola reālijas, tiek uzaicināta piedalīties 1. līgā atkārtoti?
Sportiskajam principam ir jābūt - kādam ir jāizkrīt, kādam jānāk klāt. Mēs bijām pret dublieru pievienošanos 1. līgai. Sezonā 22 spēles ir par maz. Esmu par 26-30 spēlēm. Pirms sezonas bijām pret finālčetrinieku, un ne mēs vienīgie. Pamēģināja, nesanāca. Nekļūdās tikai tas, kas neko nedara, bet 1. līgas komandu viedokļos jau nu gan vajadzēja ieklausīties. Jaunajam prezidentam un Sacensību komitejai par šo liels mīnuss. Šādi strādājot, ka tik nesanāk revolūcija nākamajās vēlēšanās.

4. Kontekstā ar Virslīgas pakāpenisku paplašināšanos no 8 uz 10 komandām: vai Jūsu klubs teorētiski būtu gatavs izpildīt Virslīgas prasības, lai tur piedalītos? Ja nē, vai šāds mērķis ir kaut vai ilgtermiņā izpildāms? Kādos termiņos?
Man noteikti ir mērķis komandu ievest Virslīgā. Vai tas izdosies man vai kādam citam trenerim, taču Smiltenei ir pa spēkam vismaz vienu sezonu aizvadīt Virslīgā. Esmu par to pārliecināts. Arī akreditācijas iziešana mums būtu pa spēkam.

5. Kontekstā ar šo materiālu par spēļu apmeklējumu: kā vērtējat savu mājas spēļu apmeklējumu un kādi ir Jūsu novērojumi attiecībā uz protokolā ierakstītā skatītāju skaita atbilstību realitātei (var izteikties arī par izbraukuma mačos novēroto)?
Mēs nevaram sūdzēties par skatītāju daudzumu, ņemot vērā, ka tribīnes tika atklātas tikai otrajā aplī. Cilvēki nāca uz spēlēm, stāvēja kājās un atbalstīja komandu. Par to viņiem komandas vārdā lielais paldies. Reti pievēršu uzmanību protokola atzīmei par apmeklētāju skaitu, bet ir reizes, kad mans vizuālais iespaids reizes piecas atšķiras ar protokolā ierakstīto. Dažās vietās tas vienkārši ir izdomāts.

Atbildes sniedza FK "Smiltene"/BJSS treneris Raimonds Dūmiņš.