Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"RTU/Inspecta" otrais klupiens pēc kārtas

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RTU/Inspecta" otrais klupiens pēc kārtas
Ar bumbiņu - Pēteris Zeltiņš
Foto: Elīna Gruncka

Šovakar Latvijas Florbola čempionātā notika viena vīriešu Virslīgas spēle, kurā FK "Bauska" uzņēma Rīgas "RTU/Inspecta" florbolistus. Pateicoties Pētera Zeltiņa trim vārtu guvumiem ar 5:4 uzvarēja baušķenieki, sagādājot titulētajiem rīdziniekiem otro zaudējumu pēc kārtas.

"RTU/Inspecta" ieradās sporta namā "Mēmele" pēc tam, kad pagājušās nedēļas nogalē bija piedzīvojusi smagu zaudējumu spēlē pret "Talsi/Triobet" (2:7). Šīvakara spēle eksčempioniem neklājās neko labāk – pirmo trešdaļu ar 1:0 uzvarēja "Bauska". Otrā periodā pirmajā minūtē viesi tīs sekunžu laikā guva divus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 2:1. Kā vēlāk izrādījās, tas bija vienīgais "RTU/Inspecta" veiksmes brīdis šajā mačā – pēc otrā perioda baušķenieki atradās vadībā ar 4:2, bet 48.minūtē viņu uzbrucējs Pēteris Zeltiņš guva savus jau trešos vārtus šajā spēlē, panākot 5:2. Atlikušajās minūtē viesi mēģināja glābt, kas glābjams, tomēr tuvāk, kā līdz 4:5 tā arī netika. FK "Bauska" svinēja savu trešo uzvaru čempionātā, turnīra tabulā pakāpjoties uz 10.vietu, "RTU/Inspecta" ar četrām uzvarām joprojām noslēdz sešinieku.

Par labāko spēlētāju FK "Bauska" sastāvā šajā mačā tika atzīts vārtsargs Elvis Holsts, kurš atvairīja 34 no 38 pretinieku metieniem, bet rezultatīvākais ar "hat-trick" bija Pēteris Zeltiņš, Toma Niedres kontā divas rezultatīvas piespēles. Labākais "RTU/Inspecta" rindās – Jānis Jansos ar 2 (1+1) punktiem, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija Kristians Lisovskis.

FK "Bauska" galvenais treneris Ingus Panteļejevs neslēpa, ka, kā jau to rāda spēles rezultāts, cīņa bija ļoti saspringta. Viņš pat atļāvās novērtēt, ka "RTU/Inspecta" spēlējusi labāk, nekā "Lielvārde", kurai baušķenieki pagājušās nedēļas nogalē zaudēja ar 5:8. Galvenais FK "Bauska" panākuma noslēpums šoreiz slēpies tajā, ka florbolisti bija maksimāli koncentrējušies spēlei – no pirmās līdz pēdējai minūtei. Tiesa, izņēmums bijis otrā perioda pirmā minūte, kas pāris sekunžu laikā ielaisti divi vārti, bet pēc tam Bauskas komanda spēja saņemties, lauzt spēles gaitu un izcīnīt svarīgu uzvaru.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 21.novembris

FK "Bauska" – "RTU/Inspecta" 5:4 (1:0, 3:2, 1:2)

Metienu attiecība:
26:38 (6:12, 8:10, 12:16)
Rezultatīvākie:
FK "Bauska" – Pēteris Zeltiņs 3 (3+0), Toms Niedre 2 (0+2), Andis Levītis 1 (1+0), Jānis Akmentiņš 1 (1+0), Ģirts Laugalis 1 (0+1), Gints Velmunskis 1 (0+1).
"RTU/Inspecta" – Kristians Lisovskis 3 (2+1), Jānis Jansons 2 (1+1), Ivo Preiss 1 (1+0), Atis Blinds 1 (1+0), Normunds Rams 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv

     [+] [-]

, 2012-11-21 23:24, pirms 11 gadiem
super ZIGI@@@@