Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Pēdējā vietā esošā "Valencia" pēc kārtējā zaudējuma atlaiž treneri

Agris Suveizda

Pēdējā vietā esošā "Valencia" pēc kārtējā zaudējuma atlaiž treneri
Pako Ajestarans
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Valencia" savā mājaslapā paziņoja, ka ir pieņemts lēmums pārtraukt darba attiecības ar komandas galveno treneri Pako Ajestaranu. "Valencia" ir vienīgā vienība Spānijas augstākajā līgā, kas šosezon vēl nav izcīnījusi nevienu punktu.

"Pēc valdes tikšanās "Valencia" futbola klubs ir pieņēmis lēmumu atbrīvot Pako Ajestaranu no galvenā trenera amata," teikts kluba paziņojumā. "Lēmums ir pieņemts pēc pašreizējās sportiskās situācijas un rezultātu analīzes."

Iepriekšējā sezonā ieņēmusi tikai 12. vietu, šo sezonu "Valencia" sākusi vēl katastrofālāk - ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs. Vispirms savā laukumā tika piedzīvota neveiksme pret "Las Palmas" (2:4), bet pēc tam sekoja klupieni arī pret "Eibar" (0:1), "Real Betis" (2:3) un Bilbao "Athletic" (1:2). Šovakar "Valencia" uzņems līgas jaunpienācēju "Deportivo Alaves".

"Kamēr klubs vēl nav nozīmējis jaunu galveno treneri, pilna atbildība un uzticība kļūt par pirmās komandas pagaidu galveno treneri tiek nodota Salvadoram Gonsalesam jeb Voro," paziņojumā turpināts. "Valensijas futbola klubs vēlas pateikties Pako Ajestaranam un viņa palīgiem par atdevi, pūlēm un profesionālismu, vadot komandu. Klubs vēl viņam un viņa brigādei veiksmi nākotnē."

Kā galvenais treneris 53 gadus vecais Ajestarans līdz šim bija vadījis Meksikas klubus "Tecos" un "Santos Laguna", kā arī Telavivas "Maccabi", bet šā gada februārī viņš Valensijā kļuva par Gerija Nevila asistentu. 31. martā pēc Nevila atlaišanas viņš kļuva par galveno treneri un 24. maijā parakstīja līgumu uz nākamajām divām sezonām.

Neskaitot Marselino un "Villarreal", kuru ceļi šķīrās vēl neilgi pirms sezonas sākuma, "Valencia" kļuvis par pirmo klubu Spānijas augstākajā līgā, kurā šosezon notikusi treneru maiņa. Vācijā nedēļas nogalē pēc trim zaudējumiem trīs spēlēs darbu zaudēja Brēmenes "Werder" ukraiņu speciālists Viktors Skripniks, bet visagrāk treneru maiņa notika Itālijā – "Palermo" vadītājs Davide Ballardīni atkāpās vien pēc diviem mačiem.

Izmantotie resursi:
Valencia CF Official Statment - Valencia CF...

     [+] [-]

, 2016-09-21 11:18, pirms 8 gadiem
Mančīnī esot viens no galvenajiem pretendentiem.

  +3 [+] [-]

, 2016-09-21 11:55, pirms 8 gadiem
Sāpīgi skatīties, kas notiek ar Valencia klubu. Ļoti ceru, ka pienāks laiks, kad šis klubs atkal sitīsies par TOP6.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-21 13:38, pirms 8 gadiem
Viss tikai likumsakarīgi, ja izpārdod/atdod visu sastāvu. Protams, problēmas ar naudu un vēl nācās atmaksāt 20m nodokļu naudas, bet nu, atdodot visus līderus un praktiski būvējot komandu no 0, tur reti kuru treneri būtu iespējams vainot.