Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ar 24 spēlēm startēs arī aizraujošā Eiropas līga

Andrejs Siliņš

Ar 24 spēlēm startēs arī aizraujošā Eiropas līga
Foto: AFP/Scanpix

Iepriekš šajā nedēļā tika dots starts UEFA Čempionu līgas grupu turnīram, bet šodien sāksies arī otrs prestižākais starptautiskais turnīrs Eiropas līga. Saistošākie mači varētu būt "Fenerbahce" un "Marseille" duelis, kas sāksies 20:00, kā arī "Tottenham Hotspur" un "Lazio" cīņa, ko paredzēts uzsākt 22:05.

Salīdzinot ar Čempionu līgu, Eiropas līgā noteikti nespēlē tik daudz komandu ar skaļiem vārdiem. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka spēles kvalitāte ir ievērojami zemāka, un intriga tieši Eiropas līgā bieži vien ir lielāka. Kā jau katru gadu, arī šajā neiztikt bez pietiekami skaļiem brendiem - Eiropas līgā šosezon spēlēs "Liverpool", Milānas "Inter", "Lyon" un daudzas citas plaši zināmas vienības. To starpā arī šī gada UEFA Superkausa ieguvēja Madrides "Atletico", kas mēģinās aizstāvēt pavasarī izcīnīto Eiropas līgas čempiontitulu.

Puse no grupām spēles sāks 20:00, otra puse – 22:05. Starp pirmajiem dueļiem varētu izcelt turku "Fenerbahce" un franču "Marseille" tikšanās Stambulā. Turcijas vicečempionei pienācās vieta Čempionu līgas kvalifikācijā, taču ceļu uz prestižāko turnīru aizšķērsoja Maskavas "Spartak" ("play-off" divu spēļu summā 2:3). "Marseille" pagājušo sezonu Francijā noslēdza vien desmitajā vietā, taču vietu Eiropas līgas kvalifikācijā nodrošināja izcīnītais Francijas kauss.

Abas komandas oficiālā spēlē tiksies pirmo reizi vēsturē. "Fenerbahce" mājās pēdējos starptautiskajos mačos nav veicies – pie uzvaras nav izdevies tikt jau piecās spēlēs pēc kārtas. Vēsture runā par sliktu tukriem arī itā kategorijā – 15 spēlēs pret franču komandām nācies piedzīvot desmit zaudējumus. Tikmēr "Marseille" no četriem mačiem pret Turcijas komandām uzvarējusi pusē. Kopš 2006. gada "Marseille" izbraukumā UEFA kausā/Eiropas līgā zaudējusi tikai vienu reizi.

Tiesa, starpsezonā "Fenerbahce" iztērēja būtisku naudas summu, iegādājoties jaunus spēlētājus – no "Liverpool" iegādāts nīderlandiešu uzbrucējs Dirks Kuits, no "Chelsea" – portugāļu pussargs Rauls Meireless, bet kopumā par septiņiem spēlētājiem iztērēti vairāk nekā 30 miljoni eiro.

22:05 pirmā svilpe atskanēs "White Hart Lane" stadionā Ziemeļlondonā, dodot startu "Tottenham Hotspur" un "Lazio" spēlei. Romas komanda pagājušo sezonu noslēdza ceturtajā vietā vietējā čempionātā, tiekot Eiropas līgas "play-off", kur, ar 5:1 sagraujot slovēņu "Mura", droši iesoļoja grupu turnīrā. "Hotspur" grupu turnīrā iekļuva bez papildu mačiem – ceturtā vieta Premjerlīgā būtu garantējusi vietu Čempionu līgā, taču "Chelsea" uzvara pagājušā gada Čempionu līgā lika totenhemiešiem samierināties ar startu Eiropas līgā (vienai valstij četru komandu kvota).

"Tottenham" transfēru loga laikā pārdeva divus nozīmīgus spēlētājus Lukas Modriča un Rafaela van der Vārta personās, taču arī solīdi iepirkās. Komandu pastiprinājuši tādi vīri kā beļģu pussargs Musa Dembele (15 miljoni mārciņu), Togo uzbrucējs Emanuels Adebajors (5 miljoni; šovakar nespēlēs savainojuma dēļ) un Francijas izlases vārtsargs Igo Loriss (12 miljoni).

Sagaidāms, ka Lorisa debija "Hotspur" rindās notiks tieši šovakar. "Viņam ir milzīgs talants, ko viegli varēja saredzēt jau kopš viņš sāka trenēties ar mums," sacīja komandas treneris Andrē Vilašs-Boašs, gan vēl neapstiprinot Lorisa dalību šī vakara mačā. Tomēr iepriekš portugāļu treneris atklāja, ka sastāvā veiks izmaiņas, salīdzinot ar to vienpadsmitnieku, kas devās laukumā pēdējā Premjerlīgas mačā pret Kaspara Gorkša "Reading".

Iespējams, pat nozīmīgāka bija treneru nomaiņa – Harijam Rednapam tika pateikts paldies par četru gadu darbu un viņa vietā pie komandas stūres stājās iepriekš no "Chelsea" atbrīvotais speciālists Andrē Vilašs-Boašs. Portugālis iepriekš, vadot komandu Eiropas līgā, izcīnīja kausu – 2011. Gadā Vilašs-Boašs aizveda "Porto" līdz uzvarai Eiropas līgā. "Tas šķiet jau tik sen. Daudz kas ir mainījies kopš tās reizes. Atmiņas joprojām ir svaigas, taču es nedrīkstu dzīvot no tām," Vilašs-Boašs ir gatavs jauniem varoņdarbiem jau kā "Hotspur" vadonis.

"Lazio" jauno sezonu sākusi teicami, izcīnot trīs uzvaras trijos mačos, kad šobrīd dod trešo vietu (tāda pati bilance vēl trim komandām). Arī "Lazio" vasarā nomainīja treneri – pie stūres stājies bosniešu speciālists Vladimirs Petkovičs, kurš iepriekš kādu laiciņu vadīja Andra Vaņina pārstāvēto šveiciešu "Sion".

UEFA Eiropas līga 2012/2013

20. septembris

LaiksGSpēle
20:00AUdinese – Anzhi
20:00AYoung Boys – Liverpool
20:00BHapoel Tel Aviv – Atletico Madrid
20:00BViktoria Plezn – Academica
20:00CAEL – Borussia
20:00CFenerbahce – Marseille
20:00DMaritimo – Newcastle United
20:00DBordeaux – Brugge
20:00EKobenhavn – Molde
20:00EStuttgart – Steaua Bucaresti
20:00FDnipro – PSV
20:00FNapoli – AIK
22:05GGenk – Videoton
22:05GSporting – Basel
22:05HPartizan – Neftci
22:05HInter – Rubin Kazan
22:05IAthletic – Ironi Kiryat Shmona
22:05ILyon – Sparta Praha
22:05JTottenham Hotspur – Lazio
22:05JMaribor – Panathinaikos
22:05KBayer – Metalist
22:05KRapid Wien – Rosenborg
22:05LLevante – Helsingborg
22:05LTwente – Hannover 96
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-09-20 13:33, pirms 12 gadiem
Par Rosenborgu

  -4 [+] [-]

, 2012-09-20 14:40, pirms 12 gadiem
Nav šitam kausam prestiža lielo līgu klubu vidū .

Tāds sētas turnīrs vien ir spriežot pēc TOP līgu klubu attieksmes . Piemēram, kaut vai šodien - Liverpool un Newcastle ar otrajiem sastāviem , tāpat arī spāņu Atletiko bez 6 pamata spēlētājiem .

  +1 [+] [-]

, 2012-09-20 15:17, pirms 12 gadiem
spēlmanis rakstīja: Nav šitam kausam prestiža lielo līgu klubu vidū .

Tāds sētas turnīrs vien ir spriežot pēc TOP līgu klubu attieksmes . Piemēram, kaut vai šodien - Liverpool un Newcastle ar otrajiem sastāviem , tāpat arī spāņu Atletiko bez 6 pamata spēlētājiem .
tas tik sākumā, kad nāks izslēgšanas spēles, tad ieslēgs apgriezienus, jo gribot negribot arī te smuku naudu var dabuut, plus tituls kā tāds dod lielu plusu

     [+] [-]

, 2012-09-20 19:12, pirms 12 gadiem
spēlmanis rakstīja: Nav šitam kausam prestiža lielo līgu klubu vidū .

Tāds sētas turnīrs vien ir spriežot pēc TOP līgu klubu attieksmes . Piemēram, kaut vai šodien - Liverpool un Newcastle ar otrajiem sastāviem , tāpat arī spāņu Atletiko bez 6 pamata spēlētājiem .
Manuprāt EL finālistiem vai tikai kausa ieguvējiem automātiski jāpiešķir vieta ČL nākošajā sezonā. Tas ,domāju nedaudz paceltu šī kausa prestižu tādu liverpool un newcastle acīs, kuri ir spēcīgi klubi bet savos čempionātos nespēj kvalificēties ČL.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-20 19:30, pirms 12 gadiem
Diez kaa sovakar veiksies par impotentiem palikusajiem Liverpool!!!Mozka pret young boys sovakar potence uzlabosies!!Redzees