Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Brazīlijas futbolistes Rio paliek bez medaļām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Brazīlijas futbolistes Rio paliek bez medaļām
Brazīlijas izlases kapteine Marta
Foto: AFP/Scanpix

2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs bronzu sieviešu futbolā izcīnīja Kanādas valstsvienība, kas nosargāja pārsvaru pret laukuma saimniecēm brazīlietēm - 2:1.

Kanādas izlase vadībā izvirzījās 25. minūtē. Izdevās aizskriet pretuzbrukumā, un Dīna Rouza pēc lieliskas piespēles izdarīja netraucētu sitienu tukšos vārtos no septiņiem metriem - 1:0. Iepriekšējās piecās spēlēs laukuma saimnieces brazīlietes bija ielaidušas tikai vienus vārtus.

Pārsvars tika dubultots otrā puslaika ievadā, kad, aizvadot 250. spēli izlasē, 165. vārtus guva leģendārā Kristīne Sinklēra - 2:0. Atkal veiksmi nesa piespēle gar vārtiem, un uzbrucēja, izskrējusi priekšā divām pretiniecēm, sita tuvajā stūrī. 58. minūtē Rouza varēja palielināt pārsvaru, bet trāpīja pa pārliktni.

Brazīlijas spiediens auga ar katru minūti, tomēr samazināt deficītu izdevās tikai 11 minūtes līdz pamatlaika beigām. Pēc centrējuma no kreisās malas Beatriše savāca bumbu, apgriezās ap savu asi un trāpīja tālajā stūrī - 1:2. Mājiniecēm bija vēl vairākas iespējas, tomēr izglābties viņām neizdevās.

Kanāda arī pirms četriem gadiem ieguva bronzas medaļu, kamēr brazīlietes gan 2008., gan 2004. gadā finālā piekāpās Amerikas Savienotajām Valstīm. Pulksten 23:30 finālā tiksies Zviedrija, kas pusfinālā pēc 0:0 pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica Brazīliju, un Vācija, kas ar 0:2 pārspēja kanādietes, lai gan mača lielāko daļu aizstāvējās.

Pēdējo OS laureāti futbolā, sievietēm

OSZeltsSudrabsBronza
2012ASVJapānaKanāda
2008ASVBrazīlijaVācija
2004ASVBrazīlijaVācija