Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Makalebs vienojies ar Minhenes "Bayern"

Andrejs Siliņš

Makalebs vienojies ar Minhenes "Bayern"
Bo Makalebs
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Spožu karjeru Eiropā aizvadījušais amerikāņu basketbolists Bo Makalebs beidzot ticis pie jaunas darba vietas - aizsargs vienojies par līguma slēgšanu ar Vācijas Bundeslīgas čempioni un ULEB Eirolīgas dalībnieci Minhenes "Bayern",

Ziņas par to, ka Makalebs pievienosies "Bayern", apstiprinājis Minhenes komandas galvenais treneris Svetislavs Pešičs. Iepriekš Makalebs ilgāku laiku bija bez darba, un izskanēja dažādas baumas saistībā ar nākamo spēlētāja komandu. Par brīvo aģentu Makalebs kļuva jūnijā, kad sezonu pirms sākotnējā līguma termiņa beigām pameta Stambulas "Fenerbahce Ulker".

Karjeru 29 gadus vecais Makalebs sāka 2008. gadā turku "Mersin", nākamo sezonu aizvadīja Belgradas "Partizan", bet no 2010. līdz 2012. gadam pārstāvēja Sjēnas "Montepaschi". Serbu un itāļu komandas sastāvā Makalebs kļuva par Eiropas superzvaigzni. 183 centimetrus garais Makalebs izcīnījis Serbijas, Adrijas līgas, divreiz Itālijas un Turcijas čempionu, Serijā un Itālijā kļūstot arī par vērtīgāko spēlētāju.

2012. gadā Sanantonio "Spurs" nepiekrita maksāt Sjēnas "Montepaschi" noteikto izpirkuma maksu par Makalebu, bet vēlāk to paveica "Fenerbahce".

"Bayern", kas pēc 59 gadu pārtraukuma pavasarī izcīnīja Vācijas čempiontitulu, aizvada otro sezonu Eirolīgā. Pagājušajā sezonā izdevās iekļūt Top16, bet šosezon pēc pirmā apļa ar vienu uzvaru piecos mačos komanda ieņem piekto vietu C grupā. Otro apli "Bayern" uzsāks ceturtdien, mājās uzņemot līderi "Barcelona". Bundeslīgā Minhene pēc deviņām spēlēm ar septiņiem panākumiem ir otrā.

Gaidāms, ka, visticamāk, Makaleba debija "Bayern" sastāvā notiks svētdien Bundeslīgas mačā viesos pret debitanti "Crailsheim Merlins".

     [+] [-]

, 2014-11-18 20:25, pirms 9 gadiem
Neslikts papildinajums,neslikts.

     [+] [-]

, 2014-11-18 21:19, pirms 9 gadiem
Bo ir labākais transition stila saspēles vadītājs eiropā. Pozicionālā spelē noteikti Spanulis , Teodosičš. Dimants.