Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Ņūkāsla un Lille pastiprina uzbrukumu

Agris Suveizda

Ņūkāsla un Lille pastiprina uzbrukumu
Papiss Sisē
Foto: AFP/Scanpix

Vairāki Eiropas spēcīgāko līgu klubi papildinājuši sastāvu. Tā Ņūkāslas "United" par 12 miljoniem eiro iegādājās Senegālas izlases uzbrucēju Papisu Sisē, savukārt "Lille" jau praktiski ieguvusi Nolanu Rū. Francijas čempione šķiršoties no astoņiem miljoniem eiro. Tikmēr Portugāles "Porto" piekritis Brazīlijas "Santos" izīrēt Horhi Fusili, pretī iegūstot talantīgo Danilu.

Ņūkāslas "United" par desmit miljoniem sterliņu mārciņu (aptuveni 12 miljoni eiro) iegādājies Vācijas kluba "Freiburg" uzbrucēju Papisu Sisē. Senegālas izlases uzbrucējs 2004.gadā pārcēlās uz Eiropu, pievienojoties Francijas "Metz". Turpmākās piecarpus sezonas viņš pavadīja Francijā, bet 2010.gada janvārī no pēc spēka otrās līgas pārcēlās uz Vācijas Bundeslīgu – par 1,3 miljoniem sterliņu mārciņu viņu nopirka "Freiburg".

Sisē 16 mačos guva sešus vārtus, bet savā pirmajā pilnajā Bundeslīgas sezonā viņš kļuva par turnīra otru labāko vārtu guvēju, par sešiem precīziem sitieniem atpaliekot vien no Mario Gomesa. Sisē guva 22 vārtus, uzstādot kluba rekordu, kā arī labojot afrikāņu rekordu Bundeslīgā. Šosezon Sisē kontā deviņi vārti. "Newcastle" galvenais treneris atklāja, ka 26 gadus veco senegālieti Bundeslīgā novērojis jau vairākus gadus.

Uzbrukumu pastiprinās arī Francijas čempione "Lille". Lai arī darījums vēl oficiāli nav noticis, "Brest" savā mājaslapā ziņo, ka klubi vienojušies par Nolana Rū pāreju. Pēc medicīniskās pārbaudes veikšanas 23 gadus vecais Rū likšot parakstu uz četrarpus gadu līguma. "Lille" nāksies šķirties no astoņiem miljoniem eiro, no kuriem "Brest" gan iegūšot tikai pusi – otra puse nonāks "Lens" kontā. Rū no Lānsas uz Brestu pārcēlās 2009.gadā, pirmajā sezonā 34 mačos gūstot 15 vārtus un palīdzot klubam iekļūt augstākajā divīzijā.

"Ligue 1" vienam no Brestas uzbrukuma līderiem ar vārtu gūšanu tik veiksmīgi vis nesekmējas – 46 spēlēs tikai 10 precīzi raidījumi. Iespējams, Rū iegūšana nozīmē, ka "Lille" šķirsies no Musas Sova - turku un franču mediji vēsta, ka vienošanās ar "Fenerbahce" jau gandrīz panākta un ka Stambulas klubs liks galdā 13 miljonus eiro. Tiesa, "Lille" janvāra sākumā paziņoja, ka šajā transfēru periodā nepārdošot Sovu, turklāt senegālietis vēloties karjeru turpināt Anglijas Premjerlīgā.

Portugāles "Porto" piekritis "Santos" izīrēt urugvajiešu aizsargu Horhi Fusili, savukārt "Santos" šķīrās no talantīgā Danilu. "Porto" cīņā ar citu portugāļu milzi "Benfica" uzvarēja jau iepriekšējā vasarā, taču aizsargs līdz šim transfēru periodam palika "Santos", turklāt Brazīlijas klubs, kam piederēja 75% tiesību uz spēlētāju, vēlējās viņu paturēt vēl uz pusgadu. "Porto" par 100% tiesību šķirsies no 17,8 miljoniem eiro. Savukārt Milānas "Inter" līdz sezonas beigām "Parma" izīrējis brazīlieti Žonatanu, kurš uz Milānu pārcēlās iepriekšējā vasarā.

Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News |...
goal.com

  +2 [+] [-]

, 2012-01-18 13:35, pirms 12 gadiem
Ko izdarīju ar Sisē?

  +3 [+] [-]

, 2012-01-18 13:57, pirms 12 gadiem
Cannavaro rakstīja: Ko izdarīju ar Sisē?
Papisu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-01-18 14:28, pirms 12 gadiem
Negaidīds gājiens no Tūņiem, interesanti, ka abi kopā ar Demba Bā būs Āfrikas kausā kādu laiku, tādēļ tūlītēja efekta šim transfēram nebūs. Acīmredzot Newcastle nopietni noskaņota cīņai par top 4 vai vismaz top 6.

  -3 [+] [-]

, 2012-01-18 14:29, pirms 12 gadiem
Autora zināšanai: šādos gadījumos pieņemts vārdā ierakstīt kādu nepareizu burtu, lai novērstu sakritību ar latviešu valodas vulgārismu. Šoreiz varēja arī izlīdzēties, rakstot tikai iniciāli (P.)

  +1 [+] [-]

, 2012-01-18 14:37, pirms 12 gadiem
tieši tas, kas Jaunpilij bija vajadzīgs - uzbrukuma pastiprināšana, jo aizsardzība ir līmenī.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-18 15:08, pirms 12 gadiem
Sisē ir ļoti labs pastirpinājums un visai loģisks. Newcastle ar uzbrukumu pagaidām švaki, visu uz sevi uzņemas Bā, un palīdzēt mēģina vēl Leons Bests. Pārējie uzbrucēji klusē.

     [+] [-]

, 2012-01-18 20:31, pirms 12 gadiem
Freiburg normāli "uzvārījās". Pirms 2 gadiem par 1,3 miljoniem nopirka, tagad par 10 miljoniem pārdeva!