Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

papildināts Vētram ceturtais zaudējums piecos VTB mačos, Blūmam 5 punkti zaudējumā

Andrejs Siliņš

Vētram ceturtais zaudējums piecos VTB mačos, Blūmam 5 punkti zaudējumā
Gundars Vētra
Foto: bc-spartak.ru

Svētdien VTB Vienotajā Basketbola līgā latviešu treneru Gundara Vētras un Mārtiņa Zībarta vadītā Sanktpēterburgas "Spartak" vienība savā laukumā ar rezultātu 54:64 atzina ULEB Eirolīgu teicami sākušās Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" pārākumu.

Vētras un Zībarta vadītā "Spartak" ne reizi nebija vadībā, "Lokomotiv Kuban" noslēdza pirmo ceturtdaļu ar izrāvienu 11:2 un atpakaļ vairs neatskatījās. Mača laikā viesi sasniedza pat 21 punkta pārsvaru, taču pēdējās ceturtdaļas ievadā un izskaņā "spartakieši" pietuvojās, spēli noslēdzot ar mīnus desmit - 54:64.

Rezultatīvākais "Spartak" rindās bija amerikāņu aizsargs ar Ukrainas pasi Stīvens Burts, kuram arī sešas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. Desmit punkti un 11 bumbas amerikāņu centram Džeredam Viljamam Homenam. Krasnodaras komandā 15 punktus sameta Deriks Brauns, 11 punktus un četras piespēles pievienoja Markuss Viljamss.

Viens no spēles tiesnešiem bija Oļegs Latiševs.

"Spartak" ar vienu uzvaru piecos mačos atrodas A grupas turnīra tabulas lejasgalā, savukārt "Lokomotiv Kuban", kas Eirolīgas pirmo apli noslēgusi starp favorītēm ar četrām uzvarām piecos mačos, VTB līgā tikusi pie četriem panākumiem sešos mačos un ieņem trešo vietu A grupā.

Cits Latvijas tienesis Arnis Ozols tiesāja spēli Baltkrievijas galvaspilsētā, kur vietējā "Cmoki-Minsk" uzņēma Jāņa Blūma pārstāvēto "Astana". Pirmais puslaiks noslēdzās ar neizšķirtu (34:34), bet pēc nelielas ieskriešanās trešajā ceturtdaļā mājinieki veica izrāvienu un ceturtdaļu noslēdza ar desmit punktu pārsvaru (62:52). Pēdējās desmit minūtēs "Cmoki-Minsk" pārsvaru palielināja - 82:68.

Jānis Blūms Astanas komandas rindās laukumā devās pamata pieciniekā, spēlēja 23 minūtes un 39 sekundes, guva piecus punktus (2p. 1/1, 3p. 1/9), atdeva divas rezultatīvas piespēles, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un divreiz pārkāpa noteikumus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 18 punktiem bija Pāvels Uļjanko, kuram arī astoņas bumbas zem groziem. 14 punkti un piecas piespēles Branko Mirkovičam, bet netālu no "triple-double" finišēja amerikāņu aizsargs Demonte Hārpers - desmit punkti, deviņas bumbas un astoņas piespēles. "Astana" rindās naskākais punktu guvējs bija Džerijs Džonsons - 20 punkti.

Astanai divas uzvaras un četri zaudējumi, kas B grupas tabulā dod septīto pozīciju, vietu virs Rīgas VEF. Tikmēr Minskas komandai četras uzvaras sešos mačos un trešā vieta.

Tiesnesim Andrim Aunkrogeram šovakar bija norīkojums Volgoradā, kur vietējā "Krasnij Oktjabr", ko trenē Ēriks Visockis, uzņēma Klaipēdas "Neptūnas". Lietuvieši kā traki lādēja no tālās distances, trāpot 12 no 32 trīspunktniekiem, bet mājinieki balstījās uz ātru pāreju uzbrukumā. Izskaņā lietuviešiem bija laba iespēja izraut uzvaru, taču vairākas reizes neizdevās trāpīt, tai skaitā no groza apakšas, un "Krasnij Oktjabr" svinēja trešo uzvaru sešās spēlēs - 96:95.

Kā ierasts, Volgoradas komandā dominēja amerikāņu viesspēlētāji - 28 punkti, sešas bumbas un sešas piespēles Villijam Dīnam, savukārt 27 punkti un piecas bumbas Rendijam Kalpeperam. Zaudētājiem bijušais Rīgas ASK aizsargs Mariuss Runkausks guva 25 punktus, iemetot piecus tālmetienus.

Nākamo spēli gan "Neptūnas", gan "Krasnij Oktjabr" aizvadīs pret Rīgas VEF. Klaipēdas komanda viesosies Rīgā 23. novembra vakarā, bet volgoradieši Arēnas parketu iemēģinās 30. novembrī.

     [+] [-]

, 2013-11-17 17:18, pirms 10 gadiem
Janka laikam netīšām to divpunktnieku izmeta un iemeta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-17 21:20, pirms 10 gadiem
3p. 1/9 bēdīgs skats

  +2 [+] [-]

, 2013-11-17 21:43, pirms 10 gadiem
9/1 troikās, Janka aizčurājis rokām galīgi garām