Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Žirū un Mucenieks - pasaules vicečempioni, Daiders un Stupelis sestie

Rolands Eliņš

Žirū un Mucenieks - pasaules vicečempioni, Daiders un Stupelis sestie
Valentīns Žirū un Elvijs Mucenieks
Foto: WSC Sidecarcross

Pasaules čempionātā motokrosā ar blakusvāģiem aizvadīts sezonas pēdējais posms Nīderlandē, kurā abos braucienos uzvarēja Daniels Vilemsens un Robijs Bakss. Valentīns Žirū ar latviešu kantētāju Elviju Mucenieku šajā posmā ieguva septīto vietu, kas lika saglabāt otro vietu sezonas kopvērtējumā un ļāva iegūt pasaules vicečempionu titulu. Savukārt Jānis Daiders un Kaspars Stupelis, vienīgā Latvijas ekipāža, šajā posmā bija ceturtajā vietā un kopvērtējumā ieguva sesto pozīciju.

Pasaules čempionāta sezonas pēdējā posmā Valentīnam Žirū un Elvijam Muceniekam vairs bija palikušas tikai teorētiskas iespējas iegūt pasaules čempionu titulu, jo Etjēns Bakss un Nikolass Musē bija 38 punktus priekšā.

Pirmajā braucienā Baksam un Musē neizdevās tikt pie punktiem, kas teorētiski pavēra Žirū un Muceniekam labas iespējas, taču arī viņiem šis brauciens nebija veiksmīgs – tikai astotā vieta, un pretinieku pārsvaru izdevās samazināt tikai par 13 punktiem.

Pirmajā braucienā ātrākie bija Daniels Vilemsens un Robijs Bakss, kamēr Latvijas ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis turpināja sezonas izskaņas veiksmīgo sniegumu un finišēja ceturtajā vietā. Savukārt Lauris Daiders ar Kertu Variku noslēdza pirmo desmitnieku.

Otrajā braucienā Bakss un Musē finišēja otrajā vietā, kamēr Vilemsens ar savu kantētāju vēlreiz uzvarēja. Žirū un Mucenieks atkal bija ārpus labāko sešinieka, ieņemot astoto vietu, kamēr Daiders ar Stupeli ieguva sesto vietu. Variks un Lauris Daiders atkārtoja pirmajā braucienā iespēto ar desmito vietu.

Posmā kopumā Daiders ar Stupeli bija ceturtajā vietā, kamēr Muceniekam ar Žirū septītā vieta, kas palīdzēja nosargāt vicečempionu titulu – šodienas posmā to paspēja apdraudēt Vilemsens un Bakss. Savukārt Daiders ar Stupeli sezonu pabeidza sestajā vietā kopvērtējumā.

Markelo GP

V.EkipāžaValstsPunkti
1.Vilemsens/BakssNL-NLWSP/Zabel50
2.Veldmans/Van den BogārtsNL-NLWHT/Husqvarna42
3.Hermanss/Van GālensNL-NLVMC/Zabel38
4.Daiders/StupelisLV-LVVMC/Zabel33
5.Vilkinsons/ČemberleinsGB-GBWSP/MEGA32
6.Brauns/MilardsGB-GBWSP/Zabel29
7.Žirū/MucenieksF-LVWHT/Husqvarna26
10.Variks/DaidersEST-LVWSP/KTM22

PČ kopvērtējums

VietaEkipāžaValstsMotociklsPunkti
1.Bakss/MusēNL-FWSP/Zabel567
2.Žirū/MucenieksF-LVWHT/Husqvarna533
3.Vilemsens/BakssNL-NLWSP/Zabel526
4.Brauns/MilardsGB-GBWSP/Zabel395
5.Hermanss/Van GālensNL-NLVMC/Zabel391
6.Daiders/StupelisLV-LVVMC/Zabel387
7.Čermaks/ČermaksCZ-CZWSP/MEGA361
8.Vilkinsons/ČemberleinsGB-GBWSP/MEGA322
9.Vanlušens/KurpnieksB-LVVMC/Zabel314
10.Veldmans/Van den BogārtsNL-NLWHT/Husqvarna296
19.Santermanss/DaidersB-LVWSP/Zabel79
39.Variakojis/AntonsLT-LVWSP/Husqvarna10
58.Jegorovs/JegorovsLV-LVVMC/KTM1

Izmantotie resursi:
Sidecarcross.com | Sidecar Motocross Racing...

     [+] [-]

, 2017-09-17 18:53, pirms 7 gadiem
īstenībā laba sezona, puikas malači... paši cerēja uz top 5, bet ir o.k. pie tam 4 vieta bija tikai 8 p attālumā... būtu kāda nulle mazāk, viss būtu savādāk.... ceru ka pāris sezonas vēl kopā pabrauks... tā jau mums to stūrmaņu nav....

     [+] [-]

, 2017-09-17 18:54, pirms 7 gadiem
čaļi moci pārdod, ceru ka tas ir uz labu

     [+] [-]

, 2017-09-17 20:12, pirms 7 gadiem
Apsveicu džeki.

     [+] [-]

, 2017-09-18 09:13, pirms 7 gadiem
Eh nu kaut nu tie kas varētu piemestu puikām naudu .. Jo ja ar šādu tehniku un budžetu var jau tik labi nobraukt, ja būtu labāka tehnika domāju varētu arī TOp3 kost kājā