Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA izlaiž 28 punktu pārsvaru, bet galotnē pieveic ''Fenerbahce''

Krišs Upenieks

CSKA izlaiž 28 punktu pārsvaru, bet galotnē pieveic ''Fenerbahce''
Saša Kauns
Foto: AP/Scanpix

Gaidot ULEB Eirolīgas ''Final Four'' izšķirošo spēli starp ''Real'' un ''Olympiacos'' komandām trešās vietas spēlē motivāciju cīnīties mēģināja rast CSKA un ''Fenerbahce Ulker''. Spēles gaitā CSKA pārsvars sasniedza par 28 punktus, bet ceturtajā ceturtdaļā Nemanja Bjelicas tālmetiens panāca pat neizšķirtu (77:77). Galotnē CSKA savas iespējas gan izmantoja un uzvarēja ar 86:80. Viens no spēles tiesnešiem bija arī latvietis Oļegs Latiševs.

CSKA, kura šajā sezonā pēc Andreja Kiriļenko pievienošanās tika uzskatīta par galveno favorīti Eirolīgas ''Final Four'' turnīrā, savā pusfinālā cieta no grieķa Vasiļa Spanuļa un ''Olympiacos'', piekāpjoties galotnē ar 68:70. '''Fenerbahce Ulker'' zaudējums savā spēlē pret mājinieci Madrides ''Real'' diezgan droši bija prognozējams arī pirms cīņas - 87:96.

Viedokļi par šādas spēles nepieciešamību ir dažādi, bet galvenokārt gan tiek runāts par šīs spēles mazo nozīmi, un pēc zaudētā pusfināla pret ''Olympiacos'' CSKA spēlētājs Ārons Džeksons jautāja: ''Kāda gan ir jēga no spēles par trešo vieta?'' Psiholoģiski vieglāk noteikti bija turkiem, kuriem ambīcijas pirms turnīra noteikti nebija tik lielas un zaudējums ne tik sāpīgs.

CSKA pirmajā ceturtdaļā uzbrukumā darbojās ar lielu pārliecību un noteica toni arī turpmākajām minūtēm pirmajā puslaikā - pēc desmit minūtēm liela pārliecība un 14 punktu pārsvars Krievijas klubam (27:13). Otrajā ceturtdaļā turpinājās CSKA dominance, pie tam turki tā arī nespēja pa īstam rast zāles Krievijas kluba aizsardzībai, kā rezultātā pēc 20 minūtēm jau ļoti drošs CSKA pārsvars - 48:24.

Trešās ceturtdaļas ievadā pēc Sonija Vīmsa metiena jau plus 28 (54:26), taču noturēt stabilitāti CSKA nespēja, tāpēc rezultāts sāka attīstīties par labu ''Fenerbahce Ulker''. Ceturtdaļas atlikušajā daļā iniciatīvu uzņēmās Turcijas kluba līderi Nikoss Zisis, Nemanja Bjelica un Endrjū Gaudloks, pietuvojot komandu līdz 11 punktiem - 55:66. Bjelicas tālmetiens ceturtajā ceturtdaļā deva jau neizšķirtu (77:77), taču turpinājumā Džeksons un Nando de Kolo trāpīja pa diviem soda metieniem (81:77). Pēdējā minūtē CSKA dāvanas pretiniekiem nesniedza un uzvarēja ar 86:80.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija de Kolo, bet Džeksons pievienoja 12 punktus un sešas rezultatīvas piespēles. ''Fenerbahce Ulker'' sastāvā 24 punktus sakrāja Gaudlauks, bet Bjelicam ''double-double'' - 18 punkti un desmit bumbas zem groziem.

Lielais fināls starp ''Real'' un ''Olympiacos'' jau pulksten 21:00.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...