Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Obradovičs pagarina līgumu ar "Fenerbahce" uz vēl divām sezonām

Andrejs Siliņš

Obradovičs pagarina līgumu ar "Fenerbahce" uz vēl divām sezonām
Zeļko Obradovičs
Foto: AFP/Scanpix

Turcijas čempionvienība Stambulas "Fenerbahce Ulker" parakstījusi jaunu līgumu uz divām sezonām ar galveno treneri Žeļko Obradoviču, kura vadībā komanda pirmo reizi vēsturē kvalificējās ULEB Eirolīgas "Final Four" turnīram.

2013. gada jūlijā Obradovičs parakstīja līgumu ar Stambulas klubu uz divām sezonām par trim miljoniem eiro. Tagad abas puses vienojušās par jauna līguma parakstīšanu, un tas būs spēkā uz vēl divām sezonām.

Obradoviča vadībā pagājušajā sezonā "Fenerbahce" pēc divu gadu pārtraukuma atkal izcīnīja Turcijas čempiontitulu un tika Eirolīgas Top16 turnīrā. Šajā sezonā solis sperts uz priekšu - pirmo reizi kluba vēsturē komanda kvalificējās Eirolīgas "Final Four", kā arī uzvarēja regulārajā turnīrā vietējā čempionātā un ir viena no favorītēm uz čempiontitulu.

Obradoviča līguma pagarināšana ir viens no ieročiem cīņā par uzbrucēja Nemanja Bjelicas noturēšanu komandā. Eirolīgas vērtīgākais sezonas spēlētājs sliecas uz iespēju pārtraukt līgumu un doties uz Ziemeļameriku.

55 gadus vecais Obradovičs tiek uzskatīts par vienu no Eiropas visu laiku labākajiem treneriem, viņa kontā ir astoņi Eirolīgas čempiontituli, ko neviens cits treneris pagaidām nav iepriekš tam strādājis Trevīzo "Benetton", Madrides "Real", Badalonas "Joventut" un Belgradas "Partizan".