Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas klubu budžetiem būs jābūt vismaz četriem miljoniem eiro

Eirolīgas klubu budžetiem būs jābūt vismaz četriem miljoniem eiro
Eirolīgas prezidents Hordi Bartomeu
Foto: AFP/Scanpix

Pēc vairāku gadu "Turkish Airlines" Eirolīgas izpētes, sākot no 2015./2016. gada sezonas spēkā stāsies finansiālais "fair-play". Izmaiņas, kas attieksies uz katra gada laika posmu starp 1. jūliju un 30. jūniju, nodrošinās lielāku līdzsvaru klubu budžetiem, lai palīdzētu veidot pastāvīgu un ilgtspējīgu izaugsmi vairāku gadu garumā.

Saskaņā ar izmaiņām jebkuram klubam, kura garantētais budžets nepārsniegs četrus miljonus eiro, tiks liegta dalība Eirolīgā. Atteikums var tikt dots arī, ja klubam ir kavēti parādu maksājumi, vai arī kopējais budžeta deficīts pēdējo trīs sezonu laikā vidēji pārsniedz 10%, taču abos gadījumos, dalība var tikt atļauta, ja konkrētajai komandai būs apstiprināts atbilstošs plāns ar attiecīgo kompāniju.

Ja tiks pārkāptas citas prasības, piemēram, spēlētāju algas veidos vairāk par 65% no budžeta, vai akcionāru iemaksas būs mazākas par 75% no budžeta, klubi būs pakļauti disciplinārlietām.

Kopš 2012. gada Eirolīga cenšas ieviest finansiālā "fair-play" principus, kad tā izveidoja finanšu komisiju, kam jāievieš lielāku fiskālo atbildību turnīrā spēlējošām komandām.

Eirolīgas un neatkarīgo ekspertu kontroles komisija pārraudzīs finansiālā "fair-play" īstenošanu. Paredzams, ka šīs metodes palīdzēs pielāgoties dažādiem iesaistīto komandu tirgiem, lai panāktu galīgo mērķi – visu komandu ilgtspējīgu darbību tuvākajā nākotnē.

Paredzams, ka šīs izmaiņas nākamsezon skars arī "Eurocup" turnīra dalībnieces.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

  +4 [+] [-]

, 2015-06-05 19:39, pirms 9 gadiem
Kur tur ir finansiālā vienlīdzība?

     [+] [-]

, 2015-06-05 20:49, pirms 9 gadiem
Griestus maksimumam un, kam lielaki budžeti, sponsorē tos kam mazāki.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-05 21:00, pirms 9 gadiem
Jo lielaks budzets, jo lielakas algas jamaksa speletajiem, un tas jau varetu nebut pa pratam turigakajiem klubiem. Krieviem gan tas nebus skerslis :/

  +1 [+] [-]

, 2015-06-05 21:02, pirms 9 gadiem
kā var pat tāda doma ienākt prātā?!!
balts rakstīja: Griestus maksimumam un, kam lielaki budžeti, sponsorē tos kam mazāki.

     [+] [-]

, 2015-06-06 07:45, pirms 9 gadiem
Number 0 rakstīja: Jo lielaks budzets, jo lielakas algas jamaksa speletajiem, un tas jau varetu nebut pa pratam turigakajiem klubiem. Krieviem gan tas nebus skerslis :/
"Ja tiks pārkāptas citas prasības, piemēram, spēlētāju algas veidos vairāk par 65% no budžeta, ...."

Nav minēta minimālā robeža, kinda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja