Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Beidzas Ibrahimoviča ēra – Lakazets atzīts par labāko spēlētāju "Ligue 1"

Agris Suveizda

Beidzas Ibrahimoviča ēra – Lakazets atzīts par labāko spēlētāju "Ligue 1"
Aleksandrs Lakazets saņem balvu no Rūda Gulita
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar pasniegtas Francijas futbola čempionāta sezonas individuālās balvas. No trīskārtējās čempiones PSG izcēlās tikai Lorāns Blāns, kurš tika atzīts par labāko treneri, savukārt labākā spēlētāja balva tika Lionas "Olympique" līderim Aleksandram Lakazetam.

Uz labākā spēlētāja balvu pretendēja Aleksandrs Lakazets (Lionas "Olympique") un trīs PSG spēlētāji Zlatans Ibrahimovičs, Havjers Pastore un Marko Verati. Lai arī Lakazeta sezonas otrā puse pēc janvārī gūtā savainojuma pret "Metz" nebija tik spoža – "tikai" seši vārti 11 spēlēs, kamēr līdz tam 22 spēlēs bija 21 vārti -, 23 gadus vecais uzbrucējs šajā nominācijā bija neapšaubāms favorīts. Iepriekšējos divus gadus balvu ieguva Ibrahimovičs, bet pirms tam divreiz pēc kārtas laurus plūca Edens Azārs. Pēdējais Lionas futbolistists, kurš saņēma šo balvu, bija Karims Benzemā (2008. gadā). Lakazets, 33 spēlēs guvis 27 vārtus, visticamāk, kļūs arī par sezonas labāko vārtu guvēju.

Toties sensācija notika labākā vārtsarga balsojumā, kur Marseļas "Olympique" kapteinis Stevs Mandandā ļoti negaidīti apsteidza Antoniju Lopešu (Lionas "Olympique") un Danijelu Subasiču ("Monaco"). Vēl starp kandidātiem bija Stefans Rufjē ("St.-Etienne"). Pēdējos divos gados balvu saņēma PSG vārtsargs Salvatore Sirigu, bet Mandandā titulu ieguva jau trešo reizi – vēl arī 2008. un 2011. gadā.

Pārsteigums tika sagaidīts arī labākā trenera nominācijā, kur uzvarēja PSG galvenais treneris Lorāns Blāns. Vēl tika nominēts arī Žoslāns Gurveneks ("Guingamp"), Kristofs Galtjē ("St.-Etienne") un Ibērs Furnjē (Lionas "Olympique"). Pirms gada uzvarēja Renē Žirārs ("Lille"), bet Blāns pie šīs balvas tika otro reizi – 2008. gadā viņš to ieguva kā "Bordeaux" galvenais treneris. Tikmēr par labāko jauno spēlētāju atzina Lionas "Olympique" uzlecošo zvaigzni Nabilu Fekiru, kura galvenais konkurents bija PSG aizsargs Markinjušs. Vēl tika nominēts Antonijs Marsiāls ("Monaco") un Morgans Sansons ("Montpellier"). Pirms gada balvu ieguva Verati.

"Ligue 1" sezonas simboliskā izlase: Mandandā ("Marseille") – Maksvels (PSG), Luizs (PSG), Silva (PSG), Žalē ("Lyon") - Pastore (PSG), Verati (PSG), Pajets ("Marseille") – Fekirs ("Lyon"), Ibrahimovičs (PSG), Lakazets ("Lyon").

Sezonas labākais vārtu guvums (Žulians Palmjēri, "Bastia")

Izmantotie resursi:
LFP.fr - Ligue de Football Professionnel -...

     [+] [-]

, 2015-05-17 20:23, pirms 9 gadiem
drīzāk jau Ibram neiedeva viņa izteikumu dēļ

  +1 [+] [-]

, 2015-05-17 20:35, pirms 9 gadiem
Pleesonja
nu Lakazets bija stabili labaaks, abi blieza daudz pendeles, Lakazets iesita vairaak un speeleeja vaajaakaa komandaa

  +3 [+] [-]

, 2015-05-17 20:50, pirms 9 gadiem
Nabaga fans ap 0:26 nedaudz parcentas

     [+] [-]

, 2015-05-18 09:40, pirms 9 gadiem
vēl 5-10 m klāt viņa cenai