Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Finālsērija sākas ar "Nikara" uzvaru, "LDz Cargo" vadītājs uzbrūk tiesnesim

Rolands Eliņš

Finālsērija sākas ar "Nikara" uzvaru, "LDz Cargo" vadītājs uzbrūk tiesnesim
Germans Matjušenko. Foto: FK Nikars

„Optibet” Latvijas telpu futbola Virslīgas finālsērijas pirmajā spēlē „Nikars” spēra soli pretim savam 12. čempiona titula, ar 6:1 apspēlējot „LDz Cargo/DFA”.

„Nikars” uz fināla pirmo spēli Elektrum Olimpiskajā sporta centrā ieradās kā pašreizējā čempionvienība un regulārās sezonas uzvarētāja, taču ne absolūta favorīte. Šosezon „Nikars”, cīnoties ar traumām un robiem sastāvā, bija pieredzējis zaudējuma garšu un tieši pret Daugavpils komandu izstājās Latvijas kausa izcīņā.

„LDz Cargo/DFA” sezonas sākumā sarūpēja „Nikaram” sīvu cīņu arī Superkausa izcīņā, bet regulārajā sezonā ieņēma otro vietu. Arī šodienas mača pirmajā pusē Daugavpils komanda rādīja līdzvērtīgu sniegumu, taču 14. minūtē Germans Matjušenko ar negaidītu un precīzu tālsitienu trāpīja vārtu apakšējā stūrī, izvirzot „Nikaru” vadībā.

„Nikaram” Maksims Seņs līdz puslaika beigām panāca 2:0 vadību, kamēr Daugavpils komandā sarkano kartīti nopelnīja Pāvels Tarasovs. „LDz Cargo” tā bija aktuāla problēma, jo bez viņa komandas pieteikumā palika desmit spēlētāji. Neilgi pirms puslaika beigām dzeltenā kartīte tika arī Aigaram Catlakšam, un pēc puslaika beigām Daugavpils komandas vadītājs Aleksandrs Jakubovskis agresīvi devās pie viena no spēles tiesnešiem un tika savaldīts tikai ar drošības darbinieka palīdzību, kas palīdzēja notikumiem nenonākt pie fiziska kontakta.

Otrā puslaika pirmajās minūtēs „Nikaram” izdevās palielināt pārsvaru līdz 4:0, izdarot ļoti pamatīgu pieteikumu uz uzvaru. „LDz Cargo/DFA” savu rēķinu izdevās atklāt 33. minūtē, precīzi sitot Janam Radevičam, taču nopietnāk apdraudēt pretinieku pārsvaru neizdevās. Drīz pēc tam Konstantīns Zabarovskis Daugavpils komandas centienus uzbrukumā sodīja ar „Nikara” piekto vārtu guvumu, bet 38. minūtē eleganti savus otros vārtus iesita Matjušenko, vārtu priekšā izvairoties no aizsarga izklupiena un sitot garām vārtsargam.

Sērijas nākamā spēle pēc trim dienām norisināsies Daugavpilī.

”Nikars”-”LDz Cargo/DFA” 6:1 (2:0)

Vārti: Matjušenko 13:50, 37:36, Seņs 17:23, Siņicins 22:25 (s.v.), D. Zabarovskis 23:13, K. Zabarovskis 35:12 – Radevičs 32:04

Finālsērijas kalendārs

DatumsLaiksVietaSpēleRez.
17.04.20:00Elektrum OSCNikars - LDz Cargo/DFA6:1
20.04.20:00Daugavpils OCLDz Cargo/DFA - Nikars
27.04.15:00Elektrum OSCNikars - LDz Cargo/DFA
1.05.*Daugavpils OCLDz Cargo/DFA - Nikars
5.05.*Elektrum OSCNikars - LDz Cargo/DFA

Izmantotie resursi:
LTFA