Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts Regulārā turnīra uzvarētāju noskaidros neklātienē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Regulārā turnīra uzvarētāju noskaidros neklātienē
Atis Blinds (RTU/Inspecta)
Foto: floorball.lv

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā notika četras spēles, divām no kurām bija nozīme regulārā turnīra uzvarētāju noskaidrošanā - "RTU/Inspecta ar 13:10 pieveica Stalbes "Pārgauju", bet Cēsu "Lekrings" ar 6:5 pārspēja "Lielvārdi". Soli tuvāk izslēgšanas spēlēm spēra FK "Bauska", kas ar 10:6 pārspēja "Ulbroka/FS Masters", un Liepājas "Kurši", kas ar 11:8 uzvarēja "Valmieru".

Rīgas olimpiskajā centrā notikušajā spēlē jau 1.minūtē rezultātu atklāja "Pārgaujas" uzbrucējs Sandis Jānelsiņš – 1:0. Arī pēc pirmā perioda minimāls pārsvars joprojām bija viesiem – 2:1. Otrās trešdaļas sākumā stalbieši pat ieguva divu vārtu handikapu (3:1), bet spēles vidū uz rezultātu tablo bija līdzsvars – 5:5. Otrās trešdaļas otrajā pusē uzbrukumā ievērojami veiksmīgāk "RTU/Inspecta", kas izvirzījās vadībā ar 9:6. 49.minūtē viesiem vēl izdevās rīdzinieku pārsvaru samazināt līdz minimumam (9:10), tomēr spēles galotni veiksmīgāk aizvadīja laukuma saimnieki, svinot 10. uzvaru pēc kārtas – 13:10. Uzvarētāju rindās īpaši rezultatīvi bija Atis Blinds ar 7 (4+3) un Kristians Lisovskis ar 6 (2+4) punktiem. Jāpiebilst, ka Atis Blinds ar 62 (30+32) punktiem šobrīd ir rezultatīvākais visā Virslīgā. Par labāko komandā "RTU/Inspecta" tika atzīts Miķelis Dravnieks, kuram divi gūti vārti. Labākā gods "Pārgaujas" sastāvā tika Paulam Ērenbotam, bet rezultatīvākais ar "hat-trick" bija Gvido Lauga. "RTU/Inspecta" regulāro turnīru noslēgusi ar 51 punktu un 1.vietā, tomēr apsteigt to vēl var gan "Lielvārde", gan arī "Lekrings". "Pārgauja" ar 30 punktiem ir 6.vietā, bet var noslīdēt zemāk, ja neuzvarēs regulārā turnīra pēdējo maču.

Cēsu sporta kompleksā notikušajam mačam bija ļoti liela nozīme, noskaidrojot čempionāta regulārā turnīra uzvarētājus. Lai Cēsu "Lekrings" turpmākajā cīņā par kāroto vietu varētu paļauties tikai uz saviem spēkiem, cēsniekiem šodien bija jāuzvar ar sešu un vairāk vārtu pārsvaru. Ja uzvara nebūtu tik pārliecinoša, nāktos cerēt uz lielvārdiešu klupienu kādā no viņu divām atlikušajām spēlēm. Ja uzvarētu "Lielvārde", tai pārējos divos mačos pietiktu ar diviem punktiem. Šīvakara spēlē pirmā vārtus guva "Lekrings", kas otrajā periodā spēja izvirzīties vadībā ar 4:1 un 5:2, tomēr pēdējās trešdaļas sākumā viesiem izdevās izlīdzināt rezultātu – 5:5. Izšķirošie šajā mačā izrādījās cēsnieka Ingus Laiviņa 50.minūtē gūtie vārti, kas ļāva "Lekringam" svinēt uzvaru ar minimālu pārsvaru – 6:5. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Ingus Laiviņš, kuram 4 (3+1) punkti. Labākā gods "Lielvārdes" rindās tika divu vārtu autoram Aivim Kusiņam.

Kalendārs nolicis, ka "Ulbroka/FS Masters" un "Bauskai" nedēļas laikā savā starpā jāaizvada pat divas tā dēvētās "sešu punktu" spēles. Šodien Ulbrokas sporta kompleksā notika pirmais no mačiem. Jau 2.minūtes sākumā spēles rezultātu atklāja "Ulbroka/FS Masters" spēlējošais treneris Ainārs Juškēvičs (1:0), bet tālāk notika tas, ko vismazāk gribēja laukuma saimnieki – pēc pirmā perioda viesi atradās vadībā ar 3:1, pēc otrā – ar 5:3. Lai arī pēdējās trešdaļas sākumā Juškēvičs ar precīzu metienu baušķenieku pārsvaru samazināja līdz minimumam (4:5), spēles gaitu lauzt ulbrokiešiem tā arī neizdevās – FK "Bauska" svinēja ļoti svarīgu uzvaru ar 10:6, kas ļāva tam ar 26 punktiem no 10.vietas pakāpties uz 7.pozīciju, kur gan to vēl šovakar var apsteigt Liepājas "Kurši". Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Gints Velmunskis, kuram 4 (3+1) punkti, pa trim punktiem ieguva viņa komandas biedri Toms Niedre un Ģirts Laugalis. "Ulbroka/FS Masters" sastāvā labākā spēlētāja gods tika Jānim Jaunzemam, kuram 2 (1+1) punkti, bet rezultatīvāki par viņu bija Ainārs Juškēvičs ar 4 (2+2) un Pēteris Freimanis ar 3 (2+1) punktiem.

Liepājas olimpiskajā centrā vietējā komanda "Kurši", kas ļoti vēlās piedalīties ieslēgšanas spēlēs, bet bija zaudējusi jau trīs spēles pēc kārtas, uzņēma "Valmieru", kas atrodas turnīra tabulas lejasgalā. Liepājnieki jau pirmā perioda laikā guva trīs bezatbildes vārtus, izvirzoties vadībā ar 5:0. Mača turpinājumā cīņa izlīdzinājās, tomēr mājinieki pārsvaru saglabāja – pēc otrās trešdaļas 8:3, bet visā spēlē "Kurši" svinēja uzvaru ar 11:8. Pēc šī panākuma liepājnieki ar 28 punktiem atgriezās sev pierastajā 7.vietā, apsteidzot "Bausku". Par labāko šīsdienas spēlē uzvarētāju sastāvā tika atzīts Mārtiņš Gross, kuram četras rezultatīvas piespēles. Kasparam Klameram un Gintam Siliņam pa 3 (2+1) punktiem. Labākā spēlētāja gods starp valmieriešiem tika Intam Vilkam, kuram, tāpat kā viņa komandas biedriem Mārtiņam Brokam un Mārtiņam Kājiņam, divi gūti vārti.

Izmantotie resursi:
floorball.lv