Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lekringam" un "Lielvārdei" svarīga cīņa par 1.vietu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lekringam" un "Lielvārdei" svarīga cīņa par 1.vietu
Foto: Ritvars Raits

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā notiks četras spēles, bet vissvarīgākā no tām tiks aizvadīta Cēsīs, kur tiksies divas galvenās kandidātes uz uzvaru regulārajā turnīrā - "Lekrings" un "Lielvārde". Rīgas olimpiskajā centrā norisināsies viens sieviešu Virslīgas mačs starp RSU un Kocēnu "Rubeni".

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 13.00 "Ulbroka/FS Masters" – FK "Bauska" (Ulbrokas sporta kompleksā)
"Ulbroka/FS Masters" (8.v.) 19 spēlēs tikusi pie 24 punktiem. Vakar ulbrokieši izcīnīja svarīgu uzvaru viesos, ar 6:4 pieveicot "Valmieru". Cīņā par tiesībām piedalīties izslēgšanas spēlēs tieši FK "Bauska" ir ulbrokiešu galvenais sāncensis. Interesanti, ka abas šīs komandas šosezon savā starpā vēl nav spēlējušais – otrs savstarpējais mačs paredzēts nākamnedēļ. Rezultatīvākie "Ulbroka/FS Masters" sastāvā šosezon ir Kārlis Bulāns ar 29 (10+9) un Pēteris Freimanis ar 21 (12+9) punktiem.
FK "Bauska" (10.v.) 19 mačos ieguvis 23 punktus. Vakar baušķenieki savā laukumā diezgan negaidīti ar 10:12 piekāpās Kocēnu "Rubenei". Rezultatīvākie "Bauskas" rindās ir Pēteris Zeltiņš un Toms Niedre – katram pa 49 punktiem.

Pulksten 13.00 "RTU/Inspecta" – SK "Pārgauja" (Rīgas olimpiskajā centrā)
Rīgas "RTU/Inspecta" (1.v.) 21 spēlēs ieguvusi 48 punktus. Rīdzinieki kā pirmie noslēgs regulāro turnīru. Lai arī šobrīd viņi atrodas godpilnajā 1.vietā, iespēja, ka šī pozīcija paliks viņiem, ir ārkārtīgi niecīga, jo divas galvenās konkurentes ("Lekrings" un "Lielvārde") aizvadījušas mazāk spēļu. "RTU/Inspecta" šobrīd var palepoties ar deviņām uzvarām pēc kārtas, bet rezultatīvākie tās sastāvā un visā Virslīgā ir Atis Blinds ar 55 (26+29) un Jānis Jansons ar 54 (18+36) punktiem. Būtisku zaudējumu sastāvā rīdzinieki cieta iepriekšējā mačā, kad savu plecu traumēja komandas vārtsargs Andis Blinds.
Stalbes SK "Pārgauja" (6.v.) 20 spēlēs ticis pie 30 punktiem un ir nodrošinājis sev tiesības piedalīties izslēgšanas mačos, lai gan augstāk turnīra tabulā pakāpties vairs nevar. Pirmā riņķa spēlē stalbieši zaudēja "RTU/Inspecta", bet cienīgi – ar 7:9. Stalbes komandas rezultatīvākais spēlētājs Gvido Lauga ar 51 (35+16) punktiem ir trešais labākais visā Virslīgā. Laurim Ābolam, kurš iepriekšējo maču izlaida diskvalifikācijas dēļ, ir 43 (26+17) punkti, bet Ivo Balodim – 38 (20+18) punkti.

Pulksten 17.00 "Kurši" – "Valmiera" (Liepājas olimpiskajā centrā)
Liepājas "Kurši" (7.v.) 20 spēlēs tikusi pie 25 punktiem. Vakar liepājnieki viesos ar 3:4 piekāpās komandai "Talsi/Triobet", izšķirošos vārtus ielaižot pamatlaika pēdējā minūtē. Liepājnieki vēl nav nodrošinājuši sev tiesības piedalīties izslēgšanas spēles. Lai to izdarītu, viņiem ārkārtīgi svarīgu ir uzvarēt tieši šodienas mačā. Rezultatīvākais "Kuršu" spēlētājs ir Gints Siliņš ar 43 (27+16) punktiem.
"Valmiera" (11.v.) 20 spēlēs izcīnījusi 12 punktus un izslēgšanas spēlēm nav kvalificējusies, tomēr pretiniekiem punktus tāpat vien nedāvina. Vakar pret ulbrokiešiem "Valmiera" labi cīnījās arī bez diviem saviem uzbrukuma līderiem – Mārtiņa Broka un Dāga Rozenbaha. Šodien Broks būs atpakaļ ierindā. Mārtiņš Broks un Kasparam Janēvičam ir pa 17 rezultativitātes punktiem, Rozenbaham – 18.
Spēles tiešraide ŠEIT.

Pulksten 17.00 "Lekrings" – "Lielvārde" (Cēsu sporta kompleksā)
Cēsu "Lekrings" (2.v.) līdzšinējās 20 spēlēs ieguvusi 47 punktus. Cēsnieki ir vieni no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru regulārajā turnīrā, bet, lai nevajadzētu cerēt uz citiem, viņiem šovakar "Lielvārdi" būtu jāuzvar ar vairāk kā piecu vārtu pārsvaru, jo pirmā apļa mačā pretinieku laukumā tika piedzīvots zaudējums ar 4:9. Rezultatīvākie Cēsu komandā šobrīd ir Andris Rajeckis ar 40 (28+12), Aleksandrs Abramovs ar 36 (25+11) un Artūrs Jurševskis ar 35 (22+13) punktiem.
"Lielvārde" (3.v.) 19 spēlēs izcīnījusi 47 punktus. Ja šodien Cēsīs uzvaru svinēs lielvārdieši, tad, lai pirmo reizi komandas vēsturē kļūtu par regulārā turnīra uzvarētājiem, viņiem atlikušajās divās spēlēs (pret "Talsi/Triobet" un "Ulbroka/FS Masters") pietiks ar trim punktiem. Rezultatīvākas starp Lielvārdes komandas spēlētājiem ir Toms Akmeņlauks ar 51 (33+18) punktu.

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 16.00 RSU – "Rubene" (Rīgas olimpiskajā centrā)
Rīgas RSU (1.v.) 13 spēlēs ieguvusi 37 punktus. Ar "Rubeni" regulārajā turnīrā rīdzinieces tikušās jau četras reizes un vienmēr svinējušas uzvaru. Ja studentēm izdosies uzvarēt arī šodien, viņas jau priekšlaicīgi būs nodrošinājušas sev 1.vietu un sava laukuma priekšrocības izslēgšanas spēlēs. Divas RSU spēlētājas atrodas visas Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī – Luīzei Biļinskai un Gunitai Kārkliņai ir pa 30 punktiem. Starp vārtsardzēm vislabāko sniegumu līdz šim demonstrējusi rīdziniece Liāna Aldiņa, kura atvairījusi 90.61 % pretinieču metienu.
Kocēnu "Rubene" (2.v.) 11 izcīnījusi 17 punktus. Komandā notiek paaudžu maiņa, no pieredzējušajām spēlētājām ierindā palikušas tikai dažas Edīte Bankava ar 26 (16+10) punktiem ir trešā rezultatīvākā visā Virslīgā.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

     [+] [-]

, 2013-02-17 13:38, pirms 11 gadiem
Ja šodien Cēsīs uzvaru svinēs lielvārdieši, tad, lai pirmo reizi komandas vēsturē kļūtu par regulārā turnīra uzvarētājiem, viņiem atlikušajās divās spēlēs (pret "Talsi/Triobet" un "Ulbroka/FS Masters") pietiks ar trim punktiem.

Ja tā būs, tad pietiks ar diviem punktiem, un ja RTU zaudēs vienu punktu pret Pārgauju, tad pietiks ar vienu punktu. Bet kā būs to redzēsim pēc šodienas spēlēm.

     [+] [-]

, 2013-02-17 14:07, pirms 11 gadiem
Harrier rakstīja: Ja šodien Cēsīs uzvaru svinēs lielvārdieši, tad, lai pirmo reizi komandas vēsturē kļūtu par regulārā turnīra uzvarētājiem, viņiem atlikušajās divās spēlēs (pret "Talsi/Triobet" un "Ulbroka/FS Masters") pietiks ar trim punktiem.

Ja tā būs, tad pietiks ar diviem punktiem, un ja RTU zaudēs vienu punktu pret Pārgauju, tad pietiks ar vienu punktu. Bet kā būs to redzēsim pēc šodienas spēlēm.
Jā, Tev taisnība.