Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Zībarts: "Pretinieki iepērkas, TTT kļūst labāka ar darbu"

Andrejs Siliņš

Zībarts: "Pretinieki iepērkas, TTT kļūst labāka ar darbu"
Mārtiņš Zībarts. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Janvāra pirmas puses kalendāru pakārtojām tikai pirmajai mājas spēlei pret "Hatay" – šī bija ļoti izšķiroša cīņa no tabulas viedokļa," izcīnot piekto uzvaru Eirolīgas B grupā, teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Rīdzinieces mājās izcīnīja trešo panākumu pēc kārtas, ceturtdien reģistrējot pārliecinošāko uzvaru Eirolīgas spēlēs (+51). Arī Eirokausu uzvara ar lielāko pārsvaru izcīnīta pret Turcijas klubu – 2016. gada 15. decembrī Latvijas čempiones viesos sagrāva “Samsun Canik” ar 94:35 (+59).

Mārtiņš Zībarts, TTT galvenais treneris

“Uzvaras pamatā ir mūsu aizsardzība. Pārsteidzām Antākijas komandu ar citādāku aizsardzību nekā iepriekšējās spēlēs un negaidītiem “match-up” risinājumiem. Tiklīdz teicami nospēlējām aizsardzībā, pavērās iespējas kustīgam uzbrukumam – ļoti labi atradām brīvās spēlētājas.

Eirolīgā visas komandas ir ļoti stipras. Neko nerēķinām, tikai gatavojamies vienai spēlei. “Olympiacos” ir labs piemērs neparedzamībai. Grieķijas čempiones daudzās cīņās bija tuvu uzvarai, kamēr mājās pieveica (Eirolīgas vicečempioni) “Sopron Basket”. Mums jādomā, kā izdarīt maksimumu izbraukuma spēlē pret Salamankas “Avenida”.

Nostrādāja gan mūsu aizsardzes, gan aizsardzības sistēmas – panākums kļuva par visas komandas nopelnu. “Hatay” pirms nedēļas Spānijā nospēlēja daudz labāk nekā Rīgā, izcīnot uzvaru zālē, kur valda izcila atmosfēra. Tik maz kā pie mums – 36 punktus – viņas neiemeta nekur. Dažas reizes uzbrukumam atvēlētajās 24 sekundēs pat neizmeta pa grozu.

Mazās spēlētājas teicami nospēlēja gan “pick-and-roll” aizsardzībā, gan viens pret vienu. Ieva Pulvere perfekti nosedza Hindu Ben Abdelkadera. Otrajā ceturtdaļā, mainoties sedzamajiem, Rikuna Viljamsa paņēma spēli uz sevi. Kad nosedzām arī viņu, tas atspoguļojās rezultātā – otrajā puslaikā “Hatay” guva tikai 12 punktus.

Trešdien komandas sapulcē runājām, ka pretinieku komandas var pastiprināties, nopērkot labākas spēlētājas, turpretī mēs varam kļūt labāki ar darbu.

Aija Brumermane pirmdien, 14. janvārī, atsāka treniņus ar komandu, izmantojot sejas masku. Trešdien sākām mēģināt kontakta spēli un ceturtdien viņa bija gatava iet laukumā (Aija 14:13 minūtēs iemeta abus metienus no spēles un guva četrus punktus).

Kate Krēsliņa atceļā no Kurskas sajuta sāpes – dienu agrāk viņa saņēma sitienu pa žokli, ieplēšot kaulu zem labā vaiga. Seja sapampa. Veicām izmeklējumus un pieņēmām lēmumu, ka šonedēļ viņa nespēlēs, lai varētu mēģināt atgriezties laukumā nākamajā Eirolīgas spēlē.

Māra Mote ir labs treniņu partneris. Trenējoties ar TTT, viņa iegūst ļoti daudz. Apgūst aizsardzības un uzbrukuma sistēmas, spēlē pavisam citos ātrumos. Māras progress vislabāk redzams Latvijas un Igaunijas līgas otrās divīzijas spēlēs, par kurām viņa decembrī saņēma mēneša spēlētājas balvu.

Janvāra pirmas puses kalendāru pakārtojām tikai pirmajai mājas spēlei pret “Hatay” – šī bija ļoti izšķiroša cīņa no tabulas viedokļa. Ja kalendārs paliktu tāds pats kā sezonas sākumā un no Kurskas mēs brauktu uz (Zviedrijas pilsētu) Lūleo, iznākums varēja būt cits.

Tā vietā pret Zviedrijas čempionēm spēlējām decembra sākumā mājās, bet janvāra pirmajās dienās devāmies uz Čehiju un Slovākiju. Saplānotais treniņdarbs pēdējās divās nedēļās un iegūtais ātrums parāda, ka esam izdarījuši visu pareizi.”

  +5 [+] [-]

, 2019-01-17 23:08, pirms 5 gadiem
Kā viņs dzīvo līdzi spēlei un regulē TTT spēli pat pie +40. Paldies, TTT!

  +2 [+] [-]

, 2019-01-17 23:09, pirms 5 gadiem
TTT - Tā Turpināt Tālāk!

  +1 [+] [-]

, 2019-01-17 23:10, pirms 5 gadiem
Kāds varbūt zina kaut ko vairāk - vai Mote nākošsezon plāno doties uz NCAA?

  +3 [+] [-]

, 2019-01-17 23:27, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāds varbūt zina kaut ko vairāk - vai Mote nākošsezon plāno doties uz NCAA?
Paredzēts, ka Māra dosies uz Arizonas universitāti, kas spēlē PAC-12 konferencē. Manuprāt, ļoti laba izvēle, jo PAC-12 ir viena no komandas spēku ziņā viena no līdzsvarotākajām konferencēm, kur nav nevienas atklāti vājas komandas kā tas mēdz būt citās konferencēs!

  +2 [+] [-]

, 2019-01-17 23:38, pirms 5 gadiem
ak68 rakstīja: Paredzēts, ka Māra dosies uz Arizonas universitāti, kas spēlē PAC-12 konferencē. Manuprāt, ļoti laba izvēle, jo PAC-12 ir viena no komandas spēku ziņā viena no līdzsvarotākajām konferencēm, kur nav nevienas atklāti vājas komandas kā tas mēdz būt citās konferencēs!
Paldies par info!

     [+] [-]

, 2019-01-18 12:45, pirms 5 gadiem
Esmu jau teicis, cik svarīgi ir komandai nr.13....spēle notika 13.Mēness kalendāra dienā un komandā atgriezās Aija Brumermane ar nr.13 un pretinieces tika sagrautas....