Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola Virslīga sāksies ar intriģējošu dueli, tiešraide Sportacentrs.com TV

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Handbola Virslīga sāksies ar intriģējošu dueli, tiešraide Sportacentrs.com TV
Jānis Pavlovičs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Tā diena beidzot ir pienākusi - startēs SynotTip Virslīga handbolā. Pirmajā spēlē laukumā dosies Rīgas "Celtnieks" un Ludzas "Latgols" - divas komandas, kuras paudušas apņēmību iesaistīties cīņā par zelta medaļām. Sākums pulksten 20:00, tiešraide Sportacentrs.com televīzijā.

Vasaras ievadā Latviju pārņēma handbola bums, jo vīriešu valstsvienība cīnījās par iekļūšanu pasaules čempionātā. Līdz vēsturiskajam sasniegumam pietrūka pavisam nedaudz - Ģirts Lilienfelds kļūdījās pusminūti līdz spēles beigām, Baltkrievija guva vārtus un mūsu laukumā zaudēja ar 26:28, divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts (52:52), taču baltkrievi kvalificējās pasaules čempionātam pateicoties vairāk izbraukumā gūtajiem vārtiem.

Taču pienācis laiks aizmirst vecās neveiksmes, jo šovakar startēs Virslīgas jaunā sezona, un pirmais mačs sola aizraujošu cīņu. Laukumā dosies Rīgas "Celtnieks" un Ludzas "Latgols", un abas komandas paudušas apņēmību cīnīties par zelta medaļām, kas pēdējos trīs gadus pēc kārtas pieder Dobeles "Tenax" spēlētājiem. Aizvadītās sezonas izšķirošajā duelī ar 3-0 tika apspēlēts tieši "Celtnieks".

Pirms sezonas tradicionāli tiek aizvadīts Rīgas atklātais čempionāts, kurā Dobeles "Tenax" bija izdevies triumfēt pat piecas reizes pēc kārtas, tomēr 2016. gadā uzvaru sērijai tika pielikts punkts, un to paveica tieši "Celtnieka" handbolisti. Viņiem izdevās nosargāt pirmajā puslaikā iegūto piecu punktu pārsvaru un pārspēt sāncenšus ar 27:24.

Komandas galvenā trenera amatu pametis Arnis Butans, tāpēc pie svilpes ķēries viens no komandas līderiem Rihards Leja, kurš Rīgas čempionāta finālā bija rezultatīvākais spēlētājs ar sešiem gūtajiem vārtiem. Mačos "Celtnieka" vadību uzņēmies Normunds Blome. "Domāju, ka šobrīd esam labākā fiziskā kondīcijā nekā jebkura cita komanda," preses konferencē teica Leja. "Komandai pievienojies Kaspars Lisovskis, kurš varētu būt nozīmīgākais ieguvums. Mērķi ir visaugstākie - ceram beidzot izcīnīt Latvijas čempionu titulu un Baltijā pacīnīties par vietu četriniekā."

Lisovskis uz Rīgu pārcēlās tieši no Ludzas "Latgola", kas pagājušajā sezonā ieņēma septīto vietu, bet šogad domā par medaļām, iespējams, pat zeltu. Ambīcijas ir pamatotas, jo vienībai pievienojies Latvijas izlases spēlētājs Jānis Pavlovičs, kurš pagājušo sezonu pavadīja Norvēģijas augstākās līgas klubā "Runar". Bēdīgajā zaudējumā baltkrieviem Pavlovičs, kurš šodien svin 32. dzimšanas dienu, ar četriem vārtiem bija trešais rezultatīvākais spēlētājs komandā.

"Uzskatu, ka paaudžu maiņa jau ir notikusi, un šogad mēs visiem parādīsim, uz ko esam spējīgi," apņēmīgs bija Ludzas "Latgola" spēlētājs Austris Tuminskis. Pirmā iespēja parādīt visiem tiks dota šovakar. Spēle, kas sāksies pulksten 20:00, tiešraidē būs vērojama Sportacentrs.com televīzijā.

Jāatzīmē, ka Virslīgas čempionāts norisināsies pēc citas sistēmas nekā pērn. Komandas izspēlēs divu apļu turnīru, bet pēc tam tiks sadalītas divos četriniekos - gan pirmais (pirmā līdz ceturtā vieta), gan otrais četrinieks (piektā līdz astotā vieta) vēlreiz izspēlēs divu apļu turnīru. Divas labākās komandas pēc otrā posma automātiski kvalificēsies pusfinālam.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2016-09-16 11:14, pirms 8 gadiem
Kā ir šogad ar sportacentrs.tv? Ārzemēs dzīvojošie varēs redzēt?

     [+] [-]

, 2016-09-16 11:33, pirms 8 gadiem
BOOrat(NICE) rakstīja: Kā ir šogad ar sportacentrs.tv? Ārzemēs dzīvojošie varēs redzēt?
Varēs redzēt gan internetā:
Celtnieks Rīga - SK Latgols
SynotTip...


gan TV

Best4sport nevarēja redzēt vai vismaz bija sarežģītāk.

Par aizraujošu sezonu!

     [+] [-]

, 2016-09-16 12:36, pirms 8 gadiem
Ģirts Lilienfelds kļūdījās pusminūti līdz spēles beigām, Baltkrievija guva vārtus un mūsu laukumā zaudēja ar 26:28, divu spēļu summā ņemot virsroku ar viena punkta pārsvaru.

Divu spēļu summā bija neizšķirts!!!!! Autor jābūt uzmanīgākam , ņemot vērā ka tas bija lielākais notikums Latvijas handbola izlases vēsturē