Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Berluskoni: "Man nav ne vēlmes, ne nodoma, ne vajadzības pārdot "Milan""

Rolands Eliņš

Berluskoni: "Man nav ne vēlmes, ne nodoma, ne vajadzības pārdot "Milan""
Silvio Berluskoni
Foto: LaPresse/Scanpix

Itālijas slavenais klubs "Milan" jau vairākus mēnešus ir pārdošanas baumu apvīts, taču tā īpašnieks Silvio Berluskoni intervijā "Gazzeta dello Sport" paziņojis, ka viņam ir citi plāni un ka no kluba aiziet viņš par katru cenu netaisās.

"Šobrīd nezinu, kā situācija var attīstīsies. Taču šī intervija ir iespēja man pateikt kaut ko pavisam skaidri - man nav ne vēlmes, ne nodoma, ne arī vajadzības pārdot klubu," citēts Silvio Berluskoni, ilggadējais "Milan" īpašnieks.

Vēlmi iegādāties "Milan" izrādījis Taizemes uzņēmējs Bī Taehbols, kurš pat bija ieradies uz oficiālām pārrunām ar Berluskoni, par kuru rezultātu sākotnēji tika izplatītas pozitīvas vēstis, taču nekāda vienošanās netika panākta, turklāt Taehbols izskatās kritis Berluskoni nežēlastībā. Itāļu politiķis uzskata, ka klubu nav pelnījis cilvēks, kurš to izmantos savas reputācijas spodrināšanai un pašreklāmai. Taehbola vietā Berluskoni uzsāka sarunas ar Ķīnas Komunistiskās partijas ģenerālsekretāru Či Jinpingu.

"Neskatoties uz skandālu, ko politiskajā pasaulē radīja mūsu tikšanā, Či pierāda, ka patiešām ciena Itālijas futbolu un Milānu," sacīja Berluskoni. "Tādēl esmu lepns par uzsāktajām pārrunām, un apstāklis, ka "Milan" brends Ķīnā ir ļoti vērtīgs, arī ir svarīgs."

"Taču vēlos patiešām skaidri norādīt, ka neesmu pozīcijā, lai censtos pārdot klubu par katru cenu," uzsvēra Berluskoni. "Nav gan noliedzams, ka mūsdienās futbolā arvien vairāk ienāk Kataras ietekme un naftas naudas, un vienai ģimenei šajos apstākļos ir grūti noturēt klubu konkurētspējīgu. Protams, ir izņēmumi, piemēram, "Juventus", kuru es apsveicu ar Čempionu līgas fināla sasniegšanu. Taču tas ir izņēmums, un šajā situācijā uzskatu par savu pienākumu atrast jaunus resursus, ko piesaistīt klubam."

Pagājušajā gadā "Milan" finansiālie zaudējumi sasniedza 91 miljonu eiro, ko pilnībā apsolījās segt Berluskoni ģimenes uzņēmums. Viņš gan norāda, ka arī jaunu investoru piesaistes gadījumā paliks klubā, jo to sagaida arī paši investori: "Ja klubam neuzradīsies pircējs, tad tad būšu es, kurš mēģinās atkal atgriezt klubu augstākajā līmenī."

"Milan" A Sērijā šobrīd ieņem desmit vietu un vairs pat teorētiski nevar tēmēt uz Eiropas līgas sasniegšanu nākamajā sezonā. Rīt Filipo Indzagi vadītā komanda aizvadīs izbraukuma maču pret "Sassuolo". Jāatgādina, ka kluba pārdošanas norisēs savu balsi pauduši arī līdzjutēji, kuri ar vairākām protesta akcijām vērsuši uzmanību uz kluba vadības trūkumiem.

Izmantotie resursi:
La Gazzetta dello Sport - News in tempo reale...

     [+] [-]

, 2015-05-16 13:58, pirms 9 gadiem
Tā kā Milan ir viena īpašnieka klubs, tad labāk jau būtu pārdot...jo kluba liktenis(nauda) ir cieši saistīts ar Berluskoni likteni - labākie gadi aiz muguras un labāk vairs nebūs...pārdevis to citam miljardierim, un klubam jaunas ambìcijas rodas!
...starp citu tas pats gaida arì čelsi, mc, psg , kad īpašnieki būs veci un izpumpējušies...labāk pārdot! Klubam noteikti...

     [+] [-]

, 2015-05-16 15:04, pirms 9 gadiem
Nu nezinu, man liekas, ka Berluskoni laiks ir beidzies, peedeejaas sezonas bijusas absoluuts murgs, rezultaatu sausmiigi, arii darbs transfeeros katastrofaals, Ibra, Pirlo, Silva, Pato un daudzi citi vnk paardoti, bet neviens nav ienests ieksaa.