Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Unicaja" papildinās ar amerikāņu aizsargu

"Unicaja" papildinās ar amerikāņu aizsargu
Kristaps Valters, Džeralds Fičs un Berni Rodrigess
Foto: diariosur.es

Spānijas basketbola klubs Malagas "Unicaja", ko pārstāv latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters, papildinājis sastāvu ar amerikāņu aizsargu Troju Devrīzu. "Unicaja" jaunieguvums līdz šim spēlēja Spānijas otrajā līgā, esot tās rezultatīvākais spēlētājs.

Reaģējot uz pēdējā laikā neveiksmīgo komandas sniegumu, Malagas "Unicaja" klubs nolēma piemeklēt sastāvam papildspēkus. Piektdienas rītā klubs oficiāli paziņoja par līguma parakstīšanu līdz sezonas beigām ar 29 gadus veco amerikāņu aizsargu Troju Devrīzu, kurš pārnāk no Spānijas otrās līgas vienības "Melilla". Šīs komandas sastāvā Devrīzs pēc 27 spēlēm bija savas līgas rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji 19,1 punktu, kam klāt pievienojis 3,4 rezultatīvas piespēles, 2,8 atlēkušās bumbas un 1,2 pārtvertas bumbas.

Pagājušo sezonu Devrīzs iesāka Austrālijā, spēlējot Adelaidas "36ers", bet pabeidza Venecuēlā. Pirms tam 193 cm garais Devrīzs spēlējis arī Vācijā, Ukrainā un citā Spānijas otrās līgas komandā. Jādomā, ka Devrīzs izvēlēts ar domu vairāk spēlēšanai otrā numura pozīcijā. Video ar Devrīzu darbībā skatāms šeit.

"Unicaja" klubs izskatīja arī citas opcijas sastāva pastiprināšanai. Viena no tādām bija horvātu uzbrucēja Krunoslavu Simona piesaiste, taču vienošanās tā arī netika panākta. 197 cm garais horvāts vēlējies garantētu līgumu arī uz nākamo sezonu, tāpēc beigās tomēr nav piekritis doties uz Spāniju. Pašreiz Simons ir horvātu "Zagreb" sastāvā, kur ir viens no līderiem - šosezon desmit Eirolīgas mačos vidēji guva 13,4 punktus un atdeva 2,5 rezultatīvas piespēles, bet 20 spēlēs Adrijas līgā viņam vidēji 15,6 punkti un četras piespēles.

Vēl Malagas vienības redzeslokā bijis amerikāņu aizsargs Drū Nikolass, kurš iepriekšējos gados spēlēja nozīmīgu lomu Atēnu "Panathinaikos", bet šosezon neveiksmīgi pārcēlās uz Milānas "EA7 Emporio Armani". Tāpat Andalūzijas klubs izskatīja iespēju piesaistīt NBA pieredzi guvušo Kvinsiju Dūbiju, kurš pēdējā laikā bija plosījies Ķīnā. Dūbijs izvēlējies cita Spānijas ACB līgas kluba "UCAM Murcia" piedāvājumu. Kandidātu vidū bijis arī cits Ķīnā sezonu sākušais amerikāņu aizsargs Alans Andersons, bet viņš izvēlējies cīnīties par vietu NBA, spēlējot D-Līgā.

Izmantotie resursi:
Web Oficial del Club Unicaja Baloncesto
El Unicaja pretende a Devries, mįximo anotador...
Devries es presentado oficialmente como jugador...

     [+] [-]

, 2012-03-16 14:08, pirms 12 gadiem
viņš ir PG vai SG?

     [+] [-]

, 2012-03-16 14:48, pirms 12 gadiem
edza87 rakstīja: viņš ir PG vai SG?
''Jādomā, ka Devrīzs izvēlēts ar domu vairāk spēlēšanai otrā numura pozīcijā''