Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" piesakās uz vietu ceturtdaļfinālā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Valmiera" piesakās uz vietu ceturtdaļfinālā
FBK "Valmiera". Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

ELVI florbola līgā vīriešiem turpinās izmisīga cīņa par kvalificēšanos izslēgšanas spēļu turnīram. FBK "Valmiera", kas turnīra tabulā ieņem 9.vietu, šovakar viesojās pie 8.vietas īpašnieces "Ķekavas". Pēc neveiksmīgi aizvadīta pirmā perioda (2:4) valmierieši spēja saņemties un svinēja ļoti svarīgu uzvaru ar 9:6. Citās spēlēs Cēsu "Lekrings" ar 12:6 uzvarēja "Ogres Vilkus", "Rubene" ar 9:6 pieveica "Bausku", bet "Betsafe Oxdog Ulbroka" ar tādu pašu rezultātu bija pārāka par Liepājas komandu "Kurši/Ekovalis".

"Valmiera" attopas un uzvar "Ķekavu"

"Valmieras" un "Ķekavas" pirmā apļa mačā, ka notika Vidzemes Olimpiskajā centrā, pārliecinošu uzvaru ar 8:3 svinēja valmierieši. Šobrīd gan viņi turnīra tabulā ieņem tikai 9.vietu. Ja pērnās sezonas finālisti vēl cerēja uz vietu ceturtdaļfinālā, šīvakara mačā viņiem derēja tikai uzvara. Rezultāts tika atklāts jau 26.sekundē, kad ķekavieši netīšām ievirzīja bumbiņu savos vārtos – 0:1. Tiesa, vēl pirmajā periodā laukuma saimnieki guva četrus vārtus pēc kārtas (Mārtiņš Brigmanis, Klāvs Jansons, Gints Klēģers un Edžus Bunka), izvirzoties vadībā ar 4:1. 18.minūtē valmierietis Matīss Salmiņš ar precīzu metienu samazināja rezultāta starpību – 2:4. Toties jau otrajā trešdaļā četrus bezatbildes golus iemeta viesi, izvirzoties vadībā ar 6:4. Pēdējā periodā iniciatīva piederēja laukuma saimniekiem, tomēr "Valmiera" veiksmīgi nosargāja savu nelielo pārsvaru un svinēja panākumu ar 9:6.

Uzvarētāju rindās balvu kā labākais spēlētājs saņēma Mārtiņš Broks, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pa diviem goliem iemeta Lauris Alvis Stiprais un Ričards Eglītis. Ķekavas komandā tādu pašu balvu nopelnīja Miķelis Dravnieks, kurš izcēlās ar vienu piespēli, bet rezultatīvākais ar 4 (1+3) punktiem bija Klāvs Jansons. Ķekavas un Valmieras komandām turnīra tabulā tagad ir pa 29 punktiem, bet labākā situācijā atrodas FBK "Valmiera", kas uzvarējusi abās savstarpējās spēlēs.

"Ogres Vilki" sezonu noslēdz ar zaudējumu Cēsīs

Cēsu "Lekrings" savā laukumā uzņēma "Ogres Vilkus", ko regulārā turnīra pirmā apļa spēlē viesos bija pieveikusi ar 7:2. Šīsdienas mača rezultātu 4.minūtē atklāja mājinieki Kaspara Lisovska personā (1:0), bet ogrēnieši ar atbildi nekavējās – jau 5.minūtē Markuss Januševskis atjaunoja neizšķirtu (1:1). Cīņas turpinājumā uz cēsnieka Emīla Dzalba golu (2:1) ar diviem vārtu guvumiem pēc kārtas atbildēja Elvijs Jankovskis, vadībā ar 3:2 izvirzot ogrēniešus. Pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks nezišķirts (3:3). Tomēr jau otrās trešdaļas laikā mājinieki ieguva vērā ņemamu pārsvaru (8:4), bet visā spēlē "Lekrings" svinēja panākumu ar 12:6.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Kristians Miezītis, kurš ar rezultativitāti gan neizcēlās. Toties viņa komandas biedram Emīlam Dzalbam šajā mačā 7 (3+4) punkti. 5 (3+2) punktus sakrāja Toms Rīsmanis, 3 (2+1) punkti Jorenam Malkavam, bet Artim Savinam 2 (1+1) punkti. Par labāko starp ogrēniešiem tika atzīts vārtsargs Edgars Engelbergs, kurš atvairīja 36 no 48 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais Ogres komandā ar 4 (2+2) punktiem bija Elvijs Jankovskis, 3 (2+1) punkti Markusam Januševskim, bet Toms Rislings guva 2 (1+1) punktus. Līdz ar to komandai "Ogres Vilki" otrā sezona Virslīgā ir noslēgusies – ogrēniešiem 20 mačos tikai viens punkts un attiecīgi pēdējā vieta turnīra tabulā.

"Lekrings" - FK "Ogres Vilki" 12:6 (3:3, 5:1, 4:2)
Metienu attiecība:
48:20 (9:9, 17:5, 22:6)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Emīls Dzalbs 7 (3+4), Toms Rīsmanis 5 (3+2), Jorens Malkavs 3 (2+1), Artis Savins 2 (1+1), Kārlis Bulmeisters 2 (0+2), Jānis Melderis 1 (1+0), Kevins Šmits 1 (1+0), Kaspars Lisovskis 1 (1+0), Rūdis Jermacāns 1 (0+1), Pēteris Trekše 1 (0+1).
FK "Ogres Vilki" – Elvijs Jankovskis 4 (2+2), Markuss Januševskis 3 (2+1), Toms Rislings 2 (1+1), Edgars Birkenfelds 1 (1+0), Stefans Roberts Dimza 1 (0+1).

"Rubene" izglābjas Bauskā un kvalificējas izslēgšanas spēlēm

"Rubenes" un "Bauskas" pirmā riņķa mačā, kas notika Kocēnos, laukuma saimnieki piedzīvoja ļoti negaidītu zaudējumu, piekāpjoties ar 5:6. Arī šovakar atbildes mačā Kocēnu komandai, kam uzvara bija ļoti vajadzīga, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm, klājās ļoti smagi. Jau 2.minūtē spēles rezultātu atklāja baušķenieks Nikita Maksurovs (1:0). Līdz pirmajam pārtraukumam ar trim goliem atbildēja kocēnieši – 3:1, divus vārtus guva Arnijs Kuratņiks, bet vēl vienus pievienoja Ingars Matisons. Otrajā trešdaļā fiksēts tikai viens vārtu guvums – mājinieki samazināja rezultāta starpību (2:3). Pēdējā perioda vidū "Bauskai" izdevās izvirzīties vadībā ar 6:4. Pamatlaika pēdējo sešu minūšu laikā piecus bezatbildes vārtus guva Kocēnu komanda, kas svinēja uzvaru ar 9:6.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Ritvars Bērziņš, kura kontā 4 (1+3) punkti. 4 (3+1) rezultativitātes punktus savāca Arnijs Kuratņiks, 3 (2+1) punkti Ingaram Matisonam, divus vārtus guva Reinis Mirkšs, bet 2 (1+1) punkti Dāvja Zēmeļa kontā. Labākā spēlētāja balvu Bauskas komandā saņēma Ģirts Laugalis, kurš izcēlās ar divām piespēlēm. Viņa komandas biedram Pēterim Zeltiņam četri goli, bet Nikitam Maksurovam 2 (1+1) punkti. Kocēnu Rubenei pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir 33 punkti, kāpiens uz 4.vietu un garantēta dalība izslēgšanas spēlēs. "Bauska" cerības uz čempionāta turpinājumu bija zaudējusi jau pirms kāda laika, baušķenieki ar 13 punktiem ieņem 10.vietu.

Ulbrokieši pagarina liepājnieku zaudējumu sēriju

Ulbrokas un Liepājas pirmais mačs, kas notika komandas "Kurši/Ekovalis" laukumā, cīņa izvērtās ļoti sīva, bet uzvaru pēcspēles metienos ar 11:10 svinēja ulbrokieši. Šovakar "Betsafe Oxdog Ulbroka" liepājniekus uzņēma pie sevis, un jau 5.minūtē mājinieks Kārlis Jānis Petrovskis ar precīzu metienu atklāja rezultātu – 1:0. Liepājniekam Arvim Aniņam vēl tajā pašā minūtē izdevās atjaunot neizšķirtu (1:1), bet pēc pirmā perioda ulbrokiešiem bija jau triju vārtu pārsvars – 4:1. Otrās trešdaļas laikā laukuma saimnieki šo savu handikapu nosargāja – 7:4. Pēdējā periodā daudz aktīvāk uzbruka viesi, kuri arī guva vairāk vārtu, bet apdraudēt mājinieku uzvaru viņiem tomēr neizdevās. Ulbrokas florbolisti svinēja panākumu ar 10:8.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem tika atzīts divu vārtu autors Kārlis Jānis Petrovskis. Rolands Kovaļevskis izcēlās ar trim goliem, bet kasparam Šķēlam 2 (1+1) rezultativitātes punkti. Labākā spēlētāja balvu Liepājas komandā saņēma "hat-trick" autors Kaspars Klamers. 3 (1+2) rezultativitātes punkti Gintam Siliņam, bet pa 2 (1+1) punktiem savāca Ričards Dēvits un Mihails Kostusevs. Ulbrokas komandai pēc šī panākuma turnīra tabulā ir jau 42 punkti un pirmā vieta, bet liepājnieki ar 30 punktiem atrodas septītajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...