Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Kuršiem" un "Bauskai" pa zaudējumam cīņā par izslēgšanas spēlēm

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Kuršiem" un "Bauskai" pa zaudējumam cīņā par izslēgšanas spēlēm
Uzbrukumā SK "Pārgauja"
Foto: floorball.lv

Šovakar notika četri Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas mači: cīņā par kvalificēšanos izslēgšanas Stalbes "Pārgauja" ar 18:5 uzvarēja "Ķekavas Bulldogus", bet "Ulbroka/FS Masters" ar 6:4 pārspēja "Valmieru". Sāpīgu neveiksmi piedzīvoja FK "Bauska", kas ar 10:12 piekāpās Kocēnu "Rubenei", un Liepājas "Kurši", kas ar 3:4 zaudēja "Talsi/Triobet" florbolistiem.

"Ķekavas Bulldogi" uz maču Stalbē bija ieradušies tikai 10 spēlētāju sastāvā. Varbūt tāpēc viņiem spēka cīņai pret mājinieku 20 florbolistiem kaut cik pietika tikai pirmajā periodā, kura vidū viņi zaudēja ar 2:3, bet, pirmajā atpūtā dodoties, jau ar 2:5. Otrajā trešdaļā "Pārgaujas" pārsvars kļuva pavisam nospiedošs, kas atspoguļojās arī rezultātā – 13:4, bet visā spēlē Stalbes komanda uzvarēja ar 18:5. Uzvarētāju rindās ar 7 (6+1) rezultativitātes punktiem izcēlās Gvido Lauga, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Emīls Kramiņš, kuram 5 (4+1) punkti. Pa četriem punktiem guva Rolands Jānelsiņš un Ivo Balodis. Ķekavas komandā 3 (1+2) punktus guva Jānis Purvēns, pa diviem vārtiem iemeta Intars Labsvārds un Oskars Eglītis, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Atis Upenieks, pa kura vārtiem laukuma saimnieki izdarīja 50 metienus. SK "Pārgauja" pēc šī panākuma ar 30 punktiem nostiprinājās 6.vietā un ir garantējusi sev vietu izslēgšanas spēļu turnīrā.

Vidzemes olimpiskajā centrā notikušo spēli starp "Valmieru" un "Ulbroka/FS Masters" veiksmīgāk uzsāka mājinieki, kuri atklāja spēles rezultātu (1:0), bet pēc pirmā perioda atradās vadībā ar 2:1. Vēl spēles vidū Valmieras komandai bija minimāls pārsvars (3:2), bet otrajā pārtraukumā labākā noskaņojumā devās ulbrokieši, kuri bija izvirzījušies vadībā ar 4:3. Pēdējā trešdaļā viesi guva vēl divus vārtus, kamēr "Valmiera" atbildēja ar tikai vienu precīzu raidījumu, ļaujot "Ulbroka/FS Masters" florbolistiem svinēt svarīgu uzvaru ar 6:4. Uzvarētāju labā pa diviem rezultativitātes punktiem guva Ainārs Juškēvičs un Kaspars Šķēls, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vienu vārtu autors Kaspars Miķelsons. Par labāko "Valmieras" sastāvā tika nosaukts Ints Vilks, kuram 3 (2+1) punkti, viņa komandas biedram Kasparam Janēvičam 2 (1+1) punkti. "Ulbroka/FS Masters" pēc šī panākuma ar 24 punktiem pakāpās uz 8.vietu.

Sporta namā "Mēmele" pirmie varēja uzgavilēt baušķenieki, kad jau 3.minūtē rezultātu atklāja Pēteris Zeltiņš – 1:0. Toties "Rubene" atbildēja ar pieciem goliem pēc kārtas un pirmo trešdaļu uzvarēja ar 5:2. Otrajā periodā likās, ka "Bauska" tikusi pāri savai krīzei, jo laukuma saimnieki spēja ne tikai panākt izlīdzinājumu, bet pat izvirzīties vadībā ar 9:7. Toties pēdējās trešdaļas sākumā vēl četrus vārtus iemeta viesi, pārņemot vadības grožus savās rokās – 11:9. Bauskas komanda vēl spēja samazināt rezultāta starpību līdz minimumam (10:11), tomēr treknu punktu spēlei pielika Kocēnu komanda, kas svinēja uzvaru ar 12:10. Tā kā šovakar "Valmiera" nespēja pieveikt Ulbrokas komandu, "Rubenes" kvalificēšanās izslēgšanas spēlēm kļuvusi vēl teorētiskāka, tomēr iespēja vēl paliek. Pašlaik Kocēnu komanda ar 24 punktiem ieņem 9.vietu. FK "Bauska" ar 23 punktiem atrodas 10.vietā, bet baušķeniekiem vēl jāaizvada trīs spēles, no kurām divas tieši ar "Ulbroka/FS Masters" – savu galveno konkurenti. Par labāko šīvakara spēlē Bauskas komandā tika atzīts četru vārtu autors Pēteris Zeltiņš, bet Tomam Niedrem tikpat daudz rezultatīvu piespēļu. Bauskas komandas rindās ar 5 (3+2) punktiem izcēlās Ivars Jēkabsons, kuram arī labākā spēlētāja gods, bet pa 3 (2+1) punktiem guva Ritvars Bērziņš un Jānis Bagāts.

"Rubenes" rindās par labāko spēlētāju atzītais Ivars Jēkabsons pēc uzvaras pār baušķeniekiem nebija kļuvis iedomīgs, un uzskata, ka tādi virsraksti kā "Jēkabsons iznīcina "Bausku"" tomēr ir pārspīlējums. Kā pastāstīja kocēnietis, kad spēles laikā bumbiņa nonāca līdz viņam, un, piedevām, pa to arī izdevās trāpīt, tad jau tā savu vietu pretinieku vārtos atrada. Žēl, ka tādas uzvaras neizdevās izcīnīt tad, kad vēl bija cerības kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Tagad iespējamība palikusi ne vairāk par pieciem procentiem, bet tieši tāpēc "Rubene" spēlē atbrīvotāk, nekā pretinieki. Lūk, arī rezultāts...

Talsos notikušā mača pirmā perioda laikā ar 2:0 vadībā izvirzījās "Talsi/Triobet", tomēr otrās trešdaļās pirmajā pusē Liepājas "Kurši" spēja panākt izlīdzinājumu. 55.minūtē liepājnieki Miķeļa Krūma personā vēlreiz atjaunoja neizšķirtu rezultātu (3:3), tomēr viesiem nebija lemts no Talsiem aizvest kaut punktiņu – pamatlaika pēdējās minūtes vidū "Talsi/Triobet" uzbrucējs Toms Bitmanis sava komandas biedra Daneka Baloža piespēli pārvērta vārtu guvumā – 4:3. Tieši Daneks Balodis šovakar bija piedalījies visu savas komandas vārtus guvumos – viņam 4 (3+1) punkti un labākā spēlētāja tituls, Artim Raituma divas rezultatīvas piespēles. Par labāko starp liepājniekiem tika atzīts vienu vārtu autors Edgars Freimanis, bet abus pārējos golus iemeta Miķelis Krūms. Tagad jau skaidrs, ka "Talsi/Triobet" regulārajā turnīrā ieņēmusi 5.vietu, un ceturtdaļfinālā tiksies ar "Ķekavu". Liepājas "Kuršiem" ir 25 punkti un 7.vieta, bet, gadījumā, ja tikpat neveiksmīgi tiks aizvadītas arī abas pēdējās regulārā turnīra spēles, izslēgšanas spēles var iet secen.

Izmantotie resursi:
floorball.lv