Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts Zeltiņš un Holsts atnes otro uzvaru "Bauskai"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Zeltiņš un Holsts atnes otro uzvaru "Bauskai"
FK "Bauska"
Foto: Ritvars Raits

Šovakar pie otrā panākuma Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā tika FK "Bauska", kas Liepājā pēcspēles metienos ar 7:6 pārspēja "Kuršus". Vienīgo pēcspēles metienu baušķenieku labā realizēja Pēteris Zeltiņš, bet vārtsargs Elvis Holsts atvairīja visus piecus liepājnieku bullīšus.

Bauskas komanda šosezon līdz šim bija izcīnījusi tikai vienu uzvaru, pie tam – pār Virslīgas debitanti "Ķekavas Bulldogi". Liepājniekiem bija jau četri panākumiem, pēdējais no tiem – pār čempionāta tā brīža līderi "Lielvārdi". FK "Bauska" šo statistiku acīmredzami neņēma vērā, otrā perioda pašā sākumā izvirzoties vadībā ar 3:0. Līdz spēles vidum "Kurši" veiksmīgi izmantoja baušķenieka Pētera Zeltiņa noraidījumu uz 5 minūtēm, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam (2:3), bet pēc otrās trešdaļas uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts – 3:3. Spēles 55.minūtē "Bauskas" spēlētājs Andis Levītis ar precīzu metienu panāca savai komandai divu vārtu pārsvaru (6:4), bet atlikušajā laikā divas reizes (no spēles un ar soda metienu) precīzs bija "Kuršu" aizsargs Gints Siliņš, otro reizi spēlē atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 6:6, pagarinājums. Papildlaikā neviena no komandām vārtus neguva, bet pēcspēles metienos jau pirmo baušķenieku iespēju perfekti realizēja Pēteris Zeltiņš. Kā vēlāk izrādījās, tie kļuva par FK "Bauska" uzvaras vārtiem, jo ne viesu komandas vārtsargs Elvis Holsts, ne arī liepājnieks Mārtiņš Saulītis pārējos mēģinājumos pārspēti netika.

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā ar 5 (1+4) punktiem bija Toms Niedre, Andim Levītim 3 (2+1) punkti, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Pēteris Zeltiņš, kuram bez uzvaras bullīša arī 2 (1+1) punkti. "Kuršu" rindās par labāko tika atzīts Gints Siliņš, kura kontā 4 (3+1) rezultativitātes punkti, 3 (2+1) punkti Raitim Bušam, 2 (1+1) – Miķelim Krūmam, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Mārtiņš Gross.

FK "Bauska" uzbrucējs Pēteris Zeltiņš pēc uzvaras Liepājā pastāstīja, ka viņa komanda gandrīz mēnesi bijusi bez spēļu prakses, bet cītīgi ticis strādāts treniņos un pie "Kuršiem" braukts tikai ar domu par uzvaru, jo situācija turnīra tabulā lika cerēt uz to labāko. Mača sākums Liepājā izdevies labs – baušķenieki diktēja spēles noteikumu un droši izvirzījās vadībā. Zeltiņa komandai, protams, iegriezis viņa noraidījums, kura laikā ielaisti divi vārti. Turpinājumā spēle bijusi diezgan saraustīta, baušķenieki varējuši uzvarēt jau pamatlaikā, taču izlaiduši pārsvaru, arī pagarinājumā viņiem bijušas labas iespējas gūt vārtus. Visu izdevies nokārtot pēcspēles metienos, par ko īpaša uzslava pienākas Bauskas komandas vārtsargam Elvim Holstam.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 15.novembris

"Kurši" – FK "Bauska" 6:7 (0:2, 3:1, 3:3, 0:0, 0:1)

Metienu attiecība:
29:32 (4:11, 11:9, 13:9, 1:3)
Rezultatīvākie:
"Kurši" – Gints Siliņš 4 (3+1), Raitis Bušs 3 (2+1), Miķelis Krūms 2 (1+1), Mārtiņš Gross 2 (0+2).
FK "Bauska" – Toms Niedre 5 (1+4), Andis Levītis 3 (2+1), Pēteris Zeltiņš 2 (1+1), Jānis Akmentiņš 1 (1+0), Toms Rozentāls 1 (1+0).

Izmantotie resursi:
floorball.lv