Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Ļaksam un Umbraško pa 13 punktiem uzvarā pret "Sakalai"

Agris Suveizda

Ļaksam un Umbraško pa 13 punktiem uzvarā pret "Sakalai"
Juris Umbraško
Foto: sport.err.ee

Šovakar aizvadītas trīs spēles Baltijas Basketbola līgā. Vienā no tām Igaunijas "Tarvas" savā laukumā ar 96:73 pieveica "Lietuvas "Sakalai" un izcīnīja trešo uzvaru sešās spēlēs. Latvijas pārstāvji Māris Ļaksa un Juris Umbraško uzvarētāju rindās guva pa 13 punktiem.

Abām komandām bija pa divām uzvarām, tiesa, "Tarvas" bija aizvadījusi par vienu spēli vairāk – piecas. Klubi savā starpā šosezon jau bija tikušies, un toreiz "Sakalai"uzvarēja ļoti pārliecinoši – 66:89. Šo maču krietni labāk iesāka Igaunijas komanda, kas pēc līdzīgām pirmajām minūtēm ieguva iniciatīvu un pārsvaru uz rezultāta tablo.

Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 17 punktu pārsvaru (28:21), taču otrās ceturtdaļas beigu daļā "Sakalai" izdevās tikt līdz mīnus deviņi (33:42). Tomēr sekoja zibenīga "Tarvas" atbilde, un savu artavu deva arī Latvijas leģionāri – Ļaksa iemeta abus soda metienus, bet Umbraško bija precīzs no pustālās distances. Pēc pirmā puslaika "Tarvas" bija 13 punktu pārsvars (48:35).

Trešajā ceturtdaļā "Sakalai" vairākas reizes izdevās nedaudz pietuvoties. Pirmajā reizē pie rezultāta 50:40 uzreiz divus punktus ar sodu guva Umbraško, bet pēcāk "Sakalai" deficītu samazināja līdz astoņām acēm (47:55). Trešā ceturtdaļa beidzās ar rezultātu 70:56, bet noslēdzošajā desmitinūtē "Tarvas" jau pārsniedza 20 punktu pārsvaru un uzvarēja ar 96:73.

Māris Ļaksa laukumā pavadīja 21 minūti un 37 sekundes, iemeta četrus no pieciem divpunktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem, bet netrāpīja nevienu no četriem tālmetieniem. Jurim Umbraško 35 minūtes un 10 sekundes, arī 13 gūti punkti (3/5, 2/5, 1/1) un septiņas bumbas pie groziem.

Izmantotie resursi:
"BBL Homepage"

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja