Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Ļaksa un Umbraško rezultatīvi; Valgas trio ar zaudējumu noslēdz BBL sezonu

Ļaksa un Umbraško rezultatīvi; Valgas trio ar zaudējumu noslēdz BBL sezonu
Māris Ļaksa
Foto: basket.ee

Šodien Baltijas Basketbola līgā notika divas spēles ar latviešu līdzdalību. Māra Ļaksas un Jura Umbraško pārstāvētā Rakveres "Tarvas" piedzīvoja zaudējumu pret "Nevežis" ar rezultātu 76:87. Zaudējumu piedzīvoja arī Sanda Buškevica, Edgara Čundas un Raita Grafa pārstāvētā "Valga", kas savā laukumā piekāpās Lietuvas komandai "Juventus"(52:72).

"Nevežis"-"Tarvas"

"Nevežis" jau pirmajās četrās minūtēs ieguva deviņu punktu pārsvaru(11:2), ko līdz pirmās ceturtdaļas beigām izdevās vēl mazliet palielināt(24:11). Otro desmitminūti "Tarvas" iesāka sekmīgāk, kad padevās atspēlēt četrus punktus, tomēr līdz puslaika beigām "Nevežis" ieguva jau +16(46:30). Kaut arī turpmākās divas ceturtdaļas "Tarvai" izdevās uzvarēt ar 28:24 un 18:17, tomēr ar to bija par mazs, lai spētu atspēlēt pirmajā puslaikā zaudēto. Rakveres "Tarvas" C grupas kopvērtējumā ar piecām uzvarām un trim zaudējumiem ieņem trešo vietu un jau priekšlaicīgi garantējuši vietu nākamajā turnīra kārtā.

Māris Ļaksa spēlēja 28 minūtes un 22 sekundi, guva 13 punktus (2p 4/12, 3p 1/7, 1p 2/4), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja vienu personisko piezīmi.

Juris Umbraško uz laukuma pavadīja 32:46 minūtes, kuru laikā savāca 12 punktus (2p 1/3, 3p 2/6, 1p 4/4), izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, nopelnīja četras piezīmes un pieļāva vienu kļūdu.

"Valga"-"Juventus"

Vienīgo reizi spēlē Sanda Buskeviča trenētā "Valga" pabija vadībā pašā spēles sākumā, kad Raitis Grafs atklāja spēles rezultātu. Pirmajās divās ceturtdaļās "Valga" guva uz pusi mazāk punktus kā pretinieki(23:46). Turpmākās divas desmitminūtes "Valgai" izdevās nospēlēt jau daudz līdzvērtīgāk, kas ļāva pat mazliet samazināt rezultāta starpību – 52:72. "Valga" ar šo maču noslēdza BBL sezonu, kopumā Buskeviča trenētājai komandai šosezon desmit mačos izcīnītas vien divas uzvaras.

Raitis Grafs laukumā pavadīja 30 minūtes un 33 sekundes, trāpīja trīs no astoņiem divpunktu metieniem, kā arī sešus no divpadsmit soda metieniem, kas ar 12 punktiem ļāva kļūt par savas komandas otru rezultatīvāko spēlētāju. Vēl Raita kontā piecas atlēkušās bumbas, izprovicēti septiņi pārkāpumi, nopelnītas trīs personiskās piezīmes un iegūts labākais lietderības koeficents komandā 12.

Edgars Čunda uz laukuma pavadīja nepilnas 30 minūtes(29:35), kuru laikā guva vien divus punktus (2p 1/6, 1p 0/1), izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, rezultatīvi asistēja piecas reizes, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja dalītu otro labāko lietderības koeficentu komandā 9.

Izmantotie resursi:
"BBL Homepage"