Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Jubilejas florbola čempionātu atklās Lielvārdē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Šodien pulksten 16.00 Lielvārdes novada sporta centrā ar spēli starp vīriešu Virslīgas pērnās sezonas finālistēm "Lielvārdi" un "Ķekavu" sāksies Latvijas 20. čempionāts florbolā. Divas spēles (no Valmieras un Kocēniem) interneta tiešraidē translēs Sportacentrs.com TV.

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 16.00 "Lielvārde" - "Ķekava" (Lielvārdes novada sporta centrā)
Patreizējā čempione "Lielvārde" pirms jaunās sezonas pārbaudes spēles neaizvadīja, ka neskaita starptautisko turnīru "Latvian Open", kur lielvārdieši, cīnoties ar divām nepilnām spēlētāju maiņām, tika līdz ceturtdaļfinālam, tur ar 1:2 piekāpjoties "RTU/Inspecta". Vicečempione "Ķekava" šovasar piedalījās gan "Czech Open", gan "Latvian Open", pēdējā no šiem turnīriem tiekot līdz pusfinālam, kur ar 1:6 piekāpās FBC "Turku" (Somija, bet spēlē par bronzas medaļām ar 3:4 atzina Cēsu "Lekringa" pārākumu. Pirmajā iemetienā bumbiņu noliks šobrīd slavenākais Lielvārdes sportists – paraolimpietis Edgars Kļaviņš.

Pulksten 16.15 "Valmiera" – FK "Bauska" (Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā)
"Valmiera" aizvadījusi divas pārbaudes spēles ar kaimiņiem – Kocēnu "Rubeni" un Cēsu "Lekringu". Spēle ar kocēniešiem pamatlaikā noslēdzās neizšķirti (6:6), bet pagarinājumā ar 7:6 uzvarēja valmierieši. Mačā pret "Lekringu" Valmieras florbolisti piekāpās ar 4:7. "Bauska" piedalījās "Latvian Open", kur astotdaļfinālā ar 3:6 zaudēja tieši valmieriešiem.
Spēles tiešraide ŠEIT.

Pulksten 17.00 SK "Pārgauja" – FK "Kurši" (Stalbes sporta zālē)
Arī Stalbes "Pārgauja" piedalījās "Latvian Open", tika līdz ceturtdaļfinālam, bet tur ar 3:10 atzina FBC "Turku" pārākumu. Liepājas "Kurši" turnīros šovasar nepiedalījās, bet aizvadīja trīs pārbaudes spēles – ar 3:5 un 0:3 zaudēja "Talsi/Triobet", bet ar 2:3 - "Ulbroka/FS Masters".

Pulksten 20.00 "Rubene" - "Talsi/Triobet" (Kocēnu sporta namā)
Kocēnu "Rubene" piedalījās "Latvian Open", kur izslēgšanas spēlēs ar 3:4 zaudēja sava kluba otrajai komandai. Vēl arī zaudējums pagarinājumā ar 6:7 pārbaudes spēlē ar "Valmieru". "Talsi/Triobet" turnīros šovasar nepiedalījās, bet pārbaudes spēlēs divas reizes pārspēja "Kuršus" (5:3 un 3:0), kā arī ar 2:3 piekāpās "Ulbroka/FS Masters" florbolistiem.
Spēles tiešraide ŠEIT.

Latvijas Florbola savienība (LFS) savā darbībā īpašu uzmanību velta florbola spēles popularizēšanai. Iespēja augstas kvalitātes florbolu redzēt, atrodoties jebkurā vietā, kur vien pieejams interneta pieslēgums, ir viens no efektīvākajiem šī ļoti ātrā un azartiskā sporta veida popularizēšanas paņēmieniem. Šī iemesla dēļ LFS vienojusies ar Latvijā populārākā sporta portālu Sportacentrs.com par to, ka sezonas laikā interneta tiešraidē tiks translētas vairāk nekā 40 florbola spēlēs. Lielākā daļa no spēlēm, ko translēs internetā, būs vīriešu Virslīgas mači, bet šogad bez uzmanības nepaliks arī sieviešu Virslīga. Nav izslēgts, ka Sportacentrs.com TV būs skatāmas arī dažas vīriešu 1.līgas spēles.

Izmantotie resursi:
floorball.lv